next

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
pol75
Gaduła
Gaduła

Re: next

Nieprzeczytany post autor: pol75 »

waz pisze:"Aleksander Graham Bell (1862 – 1939) – wynalazca telefonu
Hans Christian Andersen (1805 – 1875) – bajkopisarz
Cher (1946) – piosenkarka
Winston Churchil (1874 – 1945) – brytyjski polityk, mąż stanu
Bill Cosby (1937) – aktor, producent
Whoopi Goldberg (1955) – aktorka
Salvador Dali (1904 – 1989) – malarz
Walt Disney (1901 – 1966) – rysownik, animator, twórca światu bajek
według Disneya
Madonna (1958) – piosenkarka, aktorka
Thomas Edison (1847-1931) – wynalazca
Will Smith (1968) - aktor, piosenkarz - raper
Albert Einstein (1879-1955) – fizyk
Ernest Hemingway (1899-1961) - pisarz
Dustin Hofman (1937) - aktor
Michael Jordan (1963) - koszykarz NBA
John F. Kennedy (1917-1963) - 35. prezydent USA w latach 1961-63
John Lennon (1940-1980) - piosenkarz, członek zespołu The Beatles
Pablo Picasso (1892-1973) - malarz
Muhammad Anwar -Sadat (1918-1981) - prezydent Egiptu, laureat
Pokojowej Nagrody Nobla w 1976
Georg Bernard Shaw - pisarz
Steven Spilberg (1947) - reżyser, producent filmowy
Sylvester Stallone (1946) - aktor
Alberto Tomba (1966) - mistrz narciarstwa alpejskiego
Jules Verne (1828-1905) - pisarz
Woodrow Wilson (1856-1934) - 28. prezydent USA w latach 1913-21
Steve Wonder (1950) - piosenkarz, kompozytor"

Natomiast cała reszta znanych mniej lub bardziej, geniuszy, wynalazców, malarzy i kompozytorów prawdopodobnie byla zupełnie zdrowa bądz nie zdiagnozowana na rozne odmiany autyzmu :)
Większość geniuszy ma coś "za uszami" tylko np nie mają diagnozy albo nie chcą się przyznać. A już nie wspomnę ile dzieci w tej chwili jest zaburzonych. Moja żona jest między innymi psychoterapeutką i pracuje w prywatnej szkole podstawowej . Tam 80 % dzieci jest zaburzona i z diagnozami.

Jest taka książka Unwrapping The Mysteries Of Asperger's: The Search for Truth and Discovery , która dodaje do powyższej listy kolejne znane osoby.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
pol75
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pol75 »

Jeśli chodzi o ujka to prosta technika nakazywała szukać miejsca do zajęcia sell zwłaszcza po przetestowaniu bandy od dołu.

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

Większość geniuszy ma coś "za uszami" tylko np nie mają diagnozy albo nie chcą się przyznać. A już nie wspomnę ile dzieci w tej chwili jest zaburzonych. Moja żona jest między innymi psychoterapeutką i pracuje w prywatnej szkole podstawowej . Tam 80 % dzieci jest zaburzona i z diagnozami.
.
I sadzisz, ze te dzieci beda geniuszami?
Przypomina mi to szukanie paragrafu na sile, zawsze znajdzie sie. Dysgrafia, dyskalkulia, dysgłupia a im po prostu pracowac sie nie chce a rodzicom nie chce sie im czasu poswiecac. Ale playstation albo xbox musi byc w kazdym domu. Ksiazka juz nie.

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

pol75 pisze:Jeśli chodzi o ujka to prosta technika nakazywała szukać miejsca do zajęcia sell zwłaszcza po przetestowaniu bandy od dołu.
:wall:

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

irmentruda pisze:
.
I sadzisz, ze te dzieci beda geniuszami?
Przypomina mi to szukanie paragrafu na sile, zawsze znajdzie sie. Dysgrafia, dyskalkulia, dysgłupia a im po prostu pracowac sie nie chce a rodzicom nie chce sie im czasu poswiecac. Ale playstation albo xbox musi byc w kazdym domu. Ksiazka juz nie.
Irmentruda, nie masz nwet cienia bladego pojęcia co przeżywają te dzieci i ich rodzicie na swojej drodze do dorosłości... BLADEGO!!!
mój 21 letni "aspi" wolałby być przeciętnym durniem, zważywszy co spotykało go w życiu od tych "normalnych" od przedszkola począwszy...
Błagam pozostań przy wykresach

-rookie-
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: -rookie- »

Według mnie dobry moment na buy. Wczoraj był mocniejszy ruch do góry, dziś nie chcą spadać, tylko konsolidacja trwała przez kilka godzin, wiec dla mnie jest to miejsce gdzie stawiam SL i zakładam dalsze wzrosty z tego miejsca mimo "oporu" na którym się znajdują. Chociaż teraz jak czytam moje argumenty to nie wiem czy to właściwe podejście... ale pozycja już otwarta i zostaję przy swoim. To mała testowa pozycja na 0.1 żeby nie skończyć tak jak wczoraj. Bez TP, prowadzę po H4.

10:33 - To mogło być tylko zagranie pod wycięcie SL, dlatego przesunąłem mój SL wyżej na BE na poziom 1.24978

Nys
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Nys »

Szczerze rookie to popełniasz 2 podstawowe błędy, które uniemożliwiają zarabianie na rynkach i to nie tylko tobie, ale większości osób.
1. kupujesz szczyty i sprzedajesz dołki licząc na BO (szeroki SL, kiepskie R:R)
2. próbujesz odwracać trendy
Do tego można dorzucić błąd pod tytułem, wchodzę na rynek tuż przed danymi, lub otwarciem rynków.
Nawet jak czasem złapiesz ładne BO, lub odwrócenie i dobrze na tym zarobisz to w dłuższej perspektywie będziesz tracił więcej niż zarabiał.
Może czas odwrócić swój sposób myślenia, 30% win rate to trochę słabo ;p

-rookie-
Maniak
Maniak

Ok, skoro odbili się od górnych poziomów to gram na spadki.

-rookie-
Maniak
Maniak

Otworzyłem łącznie 4 pozycje, bo na tyle pozwala mi depozyt. Jeśli mam racje to będę musiał to przetrzymać. Prowadzenie pozycji głównie po świecach H4.

TP zakładam na poziomie 1.24300

KORC
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: KORC »

wyszedleś z pozycji s

Zablokowany