-rookie- pisze:Ambasador pisze:@Cblondyn - oczywiście, że nic nie wynika, poza statystyką:) podaje ją celem statystyki po prostu. Przekonałem się, że mogąc mieć nawet skuteczność >90% możesz być na minusie w danym miesiącu

To znaczy że nie stosujesz SL i stąd ta skuteczność? Tak jak to widać w tym ostatnim poście - średni zysk 36 pipsów, a średnia strata 68 pipsów. Fakt, była tylko jedna strata tego miesiąca ale nie widać obsuw jakie miałeś przez cały ten czas, więc gdzie jest sekret tej skuteczności? Możesz wrzucić jakiś wykres transakcji która trwała te 3 dni, bujało nią góra / dół i zamknąłeś na tym średnim zysku 36 pips? Jest tak jak myślę?
Stosuje od czasu do czasu żeby zabezpieczyć pozycje zyskowne, ale raczej zamykam z palca wsio. Ze stratnymi gorzej, bo mam ich mało heh:) Skuteczność bierze się w mojej ocenie z brania mniejszych zysków - nie liczę już na jakieś super strzały. Statystyka zrobi to za mnie.
Sporo mam trejdów "przetrzymanych", gdzie miały stratę kilkudziesięciu czy nawet kilkuset pipsów - mimo tego potrafiłem wycisnąć z takich transakcji plus(choć nie zawsze). Jedni powiedzą, że zbyt ryzykowne, drudzy, że mogłem stracić, a ja taki styl sobie wyrobiłem i taki mam pomysł na to.
Wrzucam Ci dwie transakcje daxa - dość mocno przeciągnięte, a końcowy efekt to ~ +150 pips i ponad 1,5k zysku.
Dla mnie istotniejszy jest moment zamknięcia pozycji niż jej otwarcia.
Czytam Twój dziennik trochę, ale nawet nie mam siły Ci odpisać tam - w mojej ocenie (nie bierz tego za bardzo do siebie) zbyt mocno się użalasz nad sobą i pierdzielisz głupoty. Określ konkret, co chcesz zrobić, w jakim czasie i działaj, a nie produkujesz sporo treści, która jest wątpliwej jakości.
Pozdrawiam,
Ambasador
Ps. A czas pozycji wydłużają skutecznie takie trejdy jak mój sell na edku - otwarty w marcu 2016, zamknięty w czerwcu 2016

Chyba najdłuższy mój trejd, choć to było zaledwie 0,1 lota.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.