next
-
- Maniak
Re: next
podpowiem Ci coś - nie każda świeca momentum jest tym czym wydaje się. Musisz zrobić sobie takie badanie dla danego instrumentu/TF i wyodrębnić takie wartości jak minimalna wielkość świecy i maksymalna wielkość świecy, którą można uważać za świecę momentum na danym TF. Te zbyt duże mogą być świecą kulminacji, po których następuje nieoczekiwany odwrót. Kłania się tutaj prawdopodobieństwo.
A ty co, siedzisz ileś tam lat nad wykresami i co z tego masz, jedno wielkie gówno a ciskasz sie jak jakiś scarface.jackub pisze: Siedzisz tydzień nad wykresami i nie zrobiłeś nic oprócz jeszcze większego zamętu we własnej głowie....
Teraz wykorzystuje świece momentum do ustawienia SL. Stawiam SL pod / nad świecą momentum ponieważ uważam że powinna ona utrzymać kierunek ruchu. Ktoś o tym pisał tutaj na forum ostatnio więc to sprawdziłem i teraz testuje. To co dzieje się po tej świecy i czy ruch będzie utrzymany np. po pullbacku to już inna historia, ale głównie samą świece momentum wykorzystuje do postawienia SL teraz. Sugeruje się tutaj głównie wykresami M5 - H1. A sama świeca momentu dla mnie na dzień dzisiejszy to taka, które wybija mocno nowy dołek/wierzchołek po konsolidacji. Mniej więcej takie mam do tego podejście na dzień dzisiejszy... tak to wygląda w teorii.irmentruda pisze:podpowiem Ci coś - nie każda świeca momentum jest tym czym wydaje się. Musisz zrobić sobie takie badanie dla danego instrumentu/TF i wyodrębnić takie wartości jak minimalna wielkość świecy i maksymalna wielkość świecy, którą można uważać za świecę momentum na danym TF. Te zbyt duże mogą być świecą kulminacji, po których następuje nieoczekiwany odwrót. Kłania się tutaj prawdopodobieństwo.
Och, mamy ONETu ciąg dalszy.... jaka zaczepka, jaka erupcja intelektu pomiesznego z odwetem... brawo, to się nazywa post!!!playazzz pisze:A ty co, siedzisz ileś tam lat nad wykresami i co z tego masz, jedno wielkie gówno a ciskasz sie jak jakiś scarface.jackub pisze: Siedzisz tydzień nad wykresami i nie zrobiłeś nic oprócz jeszcze większego zamętu we własnej głowie....
playzz wyjdź z tej swojej piaskownicy, rozejrzyj się dookoła, świat jest piękny.....
P.S, nad wykresami spędzam max 3 godziny dziennie ...
"Przez swoja chorobe zawaliłem swoje życie sporo ludzi ma mnie za ostatniego łacha a ja chciałem dobrze. I chyba jestem już za linią z której nie ma powrotu coś jak alkoholik niepijący." teraz rozumiem twoją misję playzzzzzz ....
ja miałem tylko jedno TAK z tej listy
Tutaj jest dobry przykład co mi daje to klikanie. W tym momencie ucze się uśredniać, tak to piradmiowanie strat, albo jak ktoś woli uśrednianie ale nie wiem jeszcze tego i zdobywam doświadczenie żeby napisać wg tego plan. Właśnie to mi daje to klikanie - zbieram doświadczenie. Stop Loss tak ustawiłem żeby zamknęło strate na 2 PLN ogólnej straty i na dziś będzie fajrant. Chciałem zarobić dziś na browara ale chyba się nie uda
Rano zrobiłem kilka głupich trejdów i teraz trzeba odrobić żeby wyjść na plus.
btw. Ten MM nawet się sprawdza, strata 2 PLN na cały dzień i koniec gry.

btw. Ten MM nawet się sprawdza, strata 2 PLN na cały dzień i koniec gry.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
I już wiadomo że miałem za krótki SL, ponieważ spread rozjechał się do 110.750. Wcześniejsze trejdy spowodowały że musiałem ustawić krótki SL jeśli miałem trzymać się MM. Jednak uśrednianie daje pewne korzyści moim zdaniem i możliwe że będę z tego korzystał.jackub pisze:Rookie, masz świadomość dzisiejszych waznych news ??
Teraz jeszcze platforma nie ma połączenia w XM

-
- Maniak
coś nie tak po Twojej stronie lub Twojego IP musi byc nie tak, ja mam z XM cały czas połączenie, akurat w ich przypadku nigdy nie narzekałem na trudności z serwerami w przeciwienstwie do Admirala.
"Wcześniejsze trejdy spowodowały, że musiałem ustawić krótki SL jeśli miałem trzymać się MM" ... nie rozumiem tego.
To wielkośc pozycji zalezy od miejsca SL a nie SL od wielkości pozycji. Jeśłi nie możesz postawić SL we właściwym miejscu, bo przekracza to przyjęty poziom ewentualnej straty to znaczy że: masz za mały kapitał a potencjalne wejście nie spełnia warunków i się takiego trejdu nie bierze a nie tak jak ty zmniejsza się SL....
To wielkośc pozycji zalezy od miejsca SL a nie SL od wielkości pozycji. Jeśłi nie możesz postawić SL we właściwym miejscu, bo przekracza to przyjęty poziom ewentualnej straty to znaczy że: masz za mały kapitał a potencjalne wejście nie spełnia warunków i się takiego trejdu nie bierze a nie tak jak ty zmniejsza się SL....
Nie, z moim internetem i komputerem jest wszystko ok. W Dukascopy ciągle mam połączenie i mi nie przerywa, nie mam problemu z internetem bo mam dość dobry net od dobrego dostawcy, poza tym transfer przy ściąganiu to średnio 15 - 24 mb/s realnego transferu, plik 1GB czasem pobiera w 6 sekund więc jeśli chodzi o szybkość to nie mam mowy żeby to była moja wina. To samo połączenie, skoro mogę korzystać z internetu i strony mi się ładują, mogę je przeglądać w tym czasie kiedy jestem rozłączony na MT4 ??? Raczej to nie jest wina po mojej stronie, ale te przerwy jak do tej pory były chwilowe, góra 5 minut, więc nic wielkiego się nie dzieje. Ustawiam SL teraz i już nie narzekam na to jak na początku.irmentruda pisze:coś nie tak po Twojej stronie lub Twojego IP musi byc nie tak, ja mam z XM cały czas połączenie, akurat w ich przypadku nigdy nie narzekałem na trudności z serwerami w przeciwienstwie do Admirala.
Chciałem wziąć ten trejd ale też chciałem trzymać się MM.jackub pisze:"Wcześniejsze trejdy spowodowały, że musiałem ustawić krótki SL jeśli miałem trzymać się MM" ... nie rozumiem tego.