DayTrading: Czwartek 30.03.2017
Re: DayTrading: Czwartek 30.03.2017
Na ropie silny sygnał L: 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
No to jeszcze gorzej jak nie masz czasu. Brak czasu to zabójstwo na foreksie. Chyba zamknąłeś przed tą luką po weekendzie, bo by Cie całkiem wyczyścili. PS. Tym bardziej powinieneś zrobić wtedy kompleksową analizę na dużych interwałach ( D1) uwzględniająć możliwość dalszego osłabienia się dolara, co doskonale widać na USD/PLN. Ja wiedziałem na 100%, że dolar przynajmniej przetestuje tą linie (c oznacza, ale nie gram na tym bo za wolno chodzi i ogromny spread. Wykorzystuje na WIG20. Powodzenia. Dla mnie to odbicie wygląda przekonująco, czyli dolar już się będzie umacniał, chociaż nawrotka retestująca za parę dni być musi.navik pisze:Świeży ja cały tydzień w rozjazdach jestem ( taka praca) w niedziele byłem u Niemca ! Potem trochę pokręciłem sie po " sąsiadach" niemcowych i wczoraj wróciłem . Dzis jeszcze z " drżącymi " rękami ( nie od piciaŚwieżak44 pisze:A pisałem ci jeszcze w niedziele, że Dolar jeszcze się osłabi. Patrz na USD/PL odbili się od tej lini wsparcia co Ci pokazywałem, że jest. A jak ty wziąłeś S to jeszcze byli wysoko nad nią, przed testem. Jakbyś to śledził, to byś się w S nie zapakował. W ogóle nie wiedziałeś co jest grane. PS. Była jeszcze nawet opcja, że zjadą poniżej tej lini do 3,80, jako fałszywe wybicie, ale chyba dali spokój..navik pisze:700 zł zysku już jest ... jeszcze 10 x tyle) zasiadłem do kompa i zobaczyłem co sie dzieje. ... zazdroszczę czasu jaki możecie poświecić na forex . Ja go za dużo nie mam .
Pivot na ropie się obronił. 3 razy go próbowali złamać. Zrobili na nim wielkiego ORGR i jak dla mnie nowy rajd na 67 został rozpoczęty.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
A pisałem ci jeszcze w niedziele, że Dolar jeszcze się osłabi. Patrz na USD/PL odbili się od tej lini wsparcia co Ci pokazywałem, że jest. A jak ty wziąłeś S to jeszcze byli wysoko nad nią, przed testem. Jakbyś to śledził, to byś się w S nie zapakował. W ogóle nie wiedziałeś co jest grane. PS. Była jeszcze nawet opcja, że zjadą poniżej tej lini do 3,80, jako fałszywe wybicie, ale chyba dali spokój..[/quote]
Świeży ja cały tydzień w rozjazdach jestem ( taka praca) w niedziele byłem u Niemca ! Potem trochę pokręciłem sie po " sąsiadach" niemcowych i wczoraj wróciłem . Dzis jeszcze z " drżącymi " rękami ( nie od picia
) zasiadłem do kompa i zobaczyłem co sie dzieje. ... zazdroszczę czasu jaki możecie poświecić na forex . Ja go za dużo nie mam .
[/quote]
No to jeszcze gorzej jak nie masz czasu. Brak czasu to zabójstwo na foreksie. Chyba zamknąłeś przed tą luką po weekendzie, bo by Cie całkiem wyczyścili. PS. Tym bardziej powinieneś zrobić wtedy kompleksową analizę na dużych interwałach ( D1) uwzględniająć możliwość dalszego osłabienia się dolara, co doskonale widać na USD/PLN. Ja wiedziałem na 100%, że dolar przynajmniej przetestuje tą linie (c oznacza, ale nie gram na tym bo za wolno chodzi i ogromny spread. Wykorzystuje na WIG20. Powodzenia. Dla mnie to odbicie wygląda przekonująco, czyli dolar już się będzie umacniał, chociaż nawrotka retestująca za parę dni być musi.
Pivot na ropie się obronił. 3 razy go próbowali złamać. Zrobili na nim wielkiego ORGR i jak dla mnie nowy rajd na 67 został rozpoczęty.[/quote]
Swiezy dziwie sie ze Ty masz dużo czasu i jeszcze demo " gwalcisz" , ale każdy robi jak uważa za słuszne .
I żeby mi " ktoś " nie zarzucił , to od razu mowię ze nie namawiam do realu !!!
Świeży ja cały tydzień w rozjazdach jestem ( taka praca) w niedziele byłem u Niemca ! Potem trochę pokręciłem sie po " sąsiadach" niemcowych i wczoraj wróciłem . Dzis jeszcze z " drżącymi " rękami ( nie od picia

No to jeszcze gorzej jak nie masz czasu. Brak czasu to zabójstwo na foreksie. Chyba zamknąłeś przed tą luką po weekendzie, bo by Cie całkiem wyczyścili. PS. Tym bardziej powinieneś zrobić wtedy kompleksową analizę na dużych interwałach ( D1) uwzględniająć możliwość dalszego osłabienia się dolara, co doskonale widać na USD/PLN. Ja wiedziałem na 100%, że dolar przynajmniej przetestuje tą linie (c oznacza, ale nie gram na tym bo za wolno chodzi i ogromny spread. Wykorzystuje na WIG20. Powodzenia. Dla mnie to odbicie wygląda przekonująco, czyli dolar już się będzie umacniał, chociaż nawrotka retestująca za parę dni być musi.
Pivot na ropie się obronił. 3 razy go próbowali złamać. Zrobili na nim wielkiego ORGR i jak dla mnie nowy rajd na 67 został rozpoczęty.[/quote]
Swiezy dziwie sie ze Ty masz dużo czasu i jeszcze demo " gwalcisz" , ale każdy robi jak uważa za słuszne .
I żeby mi " ktoś " nie zarzucił , to od razu mowię ze nie namawiam do realu !!!
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...
jak na sp 500 sie nic nie zawali to jutro jeszcze ostre wzrosty
Jeszcze nie mam pewnej metody na zarabianie na DAX-ie. Ostatnio testowałem Asahi. W sumie zajebisty antywskaźnik. Jakbym grał odwrotnie to by pewnie coś z tego było.
Mam jeszcze pomysł grania na dłuższych okresach na jednym ciekawym wskaźniku. Wejścia raz na kilka godzin. Z ominięciem tego całego szarpania. Praktycznie gra na trendzie. Wydaje się to interesujące. Można by to nawet połaczyć ze strefami wyznaczonymi przez DSWS. Podpatrzyłem u Bartka, że nie tylko na świecach momentum można rozciągać tą miarkę, ale na świecach przed ekstremami. No i dam spokój z M1, bo tam to tylko psychologia działa.
-- Dodano: 30 mar 2017, 20:45 --

-- Dodano: 30 mar 2017, 20:45 --
Jak ropa ruszyła, to za nią powinny ideksy ruszyć.. Zawsze tak było od kiedy gram.Stachuu pisze:jak na sp 500 sie nic nie zawali to jutro jeszcze ostre wzrosty
Ostatnio zmieniony 30 mar 2017, 21:51 przez Świeżak44, łącznie zmieniany 1 raz.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
navik pisze:Dobra ... a teraz na poważnie . Jak widzicie EDa na " przyszłość" czyli przyszły tydzień? Moze jakieś kreski ?
https://www.tradingview.com/x/KfGeulS3/
Ed. 1.05800 biorę L.
The only way is up
Konkretny człowiek na tym forumTsunamiPL pisze:navik pisze:Dobra ... a teraz na poważnie . Jak widzicie EDa na " przyszłość" czyli przyszły tydzień? Moze jakieś kreski ?
https://www.tradingview.com/x/KfGeulS3/
Ed. 1.05800 biorę L.

Dzięki Tsunami .
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...
Mam ktos konto w xm? Pytam bo u mnie nie ma swapu na oil. Ktos wie czemu
Na EDku, jak widać S do odwołania ( a Stany do góry):D
czy nie uważacie ze edek dzisiaj troche przesadzil ?
w sumie uj tez sobie nie zaluje