Patrzę, że znowu sprawdziła mi się wczorajsza analiza na dużych interwałach, ale oczywiści grałem na M1 i M5, konsolki, podbitki, dywergencje i znów mnie na koniec wychujali. A może rzucić to wszystko i przenieść się na H4???
Absolutnie niemożliwe. Choćby te cuda na ropie po danych.. Miliony inwetorów wpada jednocześnie na ten sam zaskakujący fortel, żeby wywalić w drugą stronę..i to w tej samej minucie. Albo całe "przedstawienie" na indeksach przy Breksicie i wyborach Trumpa.. Ulubiony mój dowcip Dadasa "bo kupującyh było więcej od sprzedających"Stachuu pisze: -- Dodano: 28 mar 2017, 22:29 --
Świeżak te niektóre akcje jakich jesteśmy świadkami, myślisz że to dzieło kupujących i sprzedających inwestorów ... ?;] To jest niemożliwe !
Możliwe, możliwe. Wszystko zamyka sie w słowie płynność.Świeżak44 pisze: Absolutnie niemożliwe. Choćby te cuda na ropie po danych.. Miliony inwetorów wpada jednocześnie na ten sam zaskakujący fortel, żeby wywalić w drugą stronę..i to w tej samej minucie. Albo całe "przedstawienie" na indeksach przy Breksicie i wyborach Trumpa.. Ulubiony mój dowcip Dadasa "bo kupującyh było więcej od sprzedających"
Nie no... kreujesz sie tutaj na boga forexu a jedyne co potrafisz poradzic koledze to żeby wszedł w odpowiednim momencie?Stachuu pisze: No po takich wzrostach będą straszyć otwarte L i na pewno będą korygować wzrosty i musisz wyczekać i wejść w odpowiednim momencie
-- Dodano: 28 mar 2017, 21:56 --
Teraz broń boże nie wchodz... poczekaj do jutro i obserwuj co sie dzieje
Ty zakładasz że gruby jest jeden, albo kilku lecz maja wspólny interes - chcą wydymać Świeżaka.Świeżak44 pisze:Ty mówisz o braku płynności w pewnych momentach, a my o manipulacjach rynkami przez dużych graczy. Dwie różne sparawy nie mające wielewspólnego. Jest cała masa przykładów, jak wprowadzają nas w błąd, straszą .. a potem szybciutko pchają wykres bez żadnych korekt.