DayTrading: Wtorek 28.03.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 29 mar 2017, 00:00

Wzrost
3
43%
Bez zmian
1
14%
Spadek
3
43%

Liczba głosów: 7

Stachuu
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Wtorek 28.03.2017

Nieprzeczytany post autor: Stachuu »

Zasadnicza sprawa- 80 % na giełdzie traci ok. 20 % zarabia. Większość jak Ty zaczyna przygode na giełdzie i pojęcia nie ma czemu rośnie a czemu spada. Zaczynasz szukać info i tu jest pierwsza kłoda pod nogi. Te dane to wiesz są dodatkowym smaczkiem do skubania z kasy. np. wychodzą dane o ropie i jest spadek zapasów. Giełda w takiej sytuacji co robi ? albo co powinna. Cena ropy powinna logicznie rosnąć a tu giełda najpierw lekko odbija i potem leci w dółłłł. Zaczniesz rozmyślać dlaczego co i jak. Dojdziesz do wniosku że te dane to jeden wielki h..j. Nie wiem z jakiego brokera korzystasz ale większość wrzuca na strone jakies rekomendacje, komentarze analizy i tu tez jest fake. Konflikt interesów bo przeważnie jak Ty tracisz to oni zarabiają to raczej nie na reke im żebyś zarabiał.
Ważna sprawa żebyś nauczyl sie czytać wykres, kiedy mogą potencjalnie odbić itp itd. tzw analiza techniczna.

Ważne są też informacje medialne które trafiają do sieci czy w tv. Jak jest jakis np. news który trafia do dużej liczby społeczeństwa że mamy wzrosty i np. to okazji do kupowania to musisz zrozumieć że to zaraz bedzie koniec wzrostów i szykować się na odwrót. Stado baranów to ogląda i robi tak jak im sugerują czyli te 80 % i wychodzi że kupują na szczycie albo na dnie otwierają S

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Stachuu pisze:ale sp 500 to mnie dzisiaj rozje.... liczyłem na ostre wzrosty tak jak pisałem ale to co widze to naprawdę mnie mile zaskakuje
A aa ci radzę weź ten zysk, bo zatrzymali się na pivocie wielkiej świecy spadkowej.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

d4mian7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: d4mian7 »

Stachuu pisze:Zasadnicza sprawa- 80 % na giełdzie traci ok. 20 % zarabia. Większość jak Ty zaczyna przygode na giełdzie i pojęcia nie ma czemu rośnie a czemu spada. Zaczynasz szukać info i tu jest pierwsza kłoda pod nogi. Te dane to wiesz są dodatkowym smaczkiem do skubania z kasy. np. wychodzą dane o ropie i jest spadek zapasów. Giełda w takiej sytuacji co robi ? albo co powinna. Cena ropy powinna logicznie rosnąć a tu giełda najpierw lekko odbija i potem leci w dółłłł. Zaczniesz rozmyślać dlaczego co i jak. Dojdziesz do wniosku że te dane to jeden wielki h..j. Nie wiem z jakiego brokera korzystasz ale większość wrzuca na strone jakies rekomendacje, komentarze analizy i tu tez jest fake. Konflikt interesów bo przeważnie jak Ty tracisz to oni zarabiają to raczej nie na reke im żebyś zarabiał.
Ważna sprawa żebyś nauczyl sie czytać wykres, kiedy mogą potencjalnie odbić itp itd. tzw analiza techniczna.

Ważne są też informacje medialne które trafiają do sieci czy w tv. Jak jest jakis np. news który trafia do dużej liczby społeczeństwa że mamy wzrosty i np. to okazji do kupowania to musisz zrozumieć że to zaraz bedzie koniec wzrostów i szykować się na odwrót. Stado baranów to ogląda i robi tak jak im sugerują czyli te 80 % i wychodzi że kupują na szczycie albo na dnie otwierają S
Generalnie, sam
Wykres jako narzędzie do zarabiania powinien aystarczyc. A czytam globtrex i comparic. Raz działa a raz nie

Stachuu
Pasjonat
Pasjonat

Ci wysłałem co masz czytać. Dalem Ci 2 zródla informacji. Ja zanim do nich doszedłem trwało to z rok jak błądziłem po sieci

d4mian7
Maniak
Maniak

Stachuu pisze:Ci wysłałem co masz czytać. Dalem Ci 2 zródla informacji. Ja zanim do nich doszedłem trwało to z rok jak błądziłem po sieci
Dałeś mi tego Hiszpana i tyle

Stachuu
Pasjonat
Pasjonat

Na globtrexie 1 razobisz a 5 razy wtopisz

-- Dodano: 28 mar 2017, 21:10 --

i tego bloga....

-- Dodano: 28 mar 2017, 21:13 --

wysłałem Ci link w pw

d4mian7
Maniak
Maniak

Twitter i blog to ten sam gość przeciez

Stachuu
Pasjonat
Pasjonat

Ten Hiszpan z Ywitera ma swojego bloga co dalem Ci link ale jest jeszcze polski blog do którego link Ci wysłałem teraz.

-- Dodano: 28 mar 2017, 21:17 --

Komentarze pod wpisami na blogu tego polskiego też czytaj bo autor często daje dobre sugestie adekwatne do sytuacji

d4mian7
Maniak
Maniak

Stachuu pisze:Ten Hiszpan z Ywitera ma swojego bloga co dalem Ci link ale jest jeszcze polski blog do którego link Ci wysłałem teraz.

-- Dodano: 28 mar 2017, 21:17 --

Komentarze pod wpisami na blogu tego polskiego też czytaj bo autor często daje dobre sugestie adekwatne do sytuacji
Nic na razie nie wpadlo

Stachuu
Pasjonat
Pasjonat

wyślij mi swoj link do fb to Ci wyśle tam. Nie wiem czemu nie doszło

Zablokowany