Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow
Super, bardzo mi pomogłeś 

- MowmiSasiad
- Pasjonat
każdy ma oczywiście swój sposób na bogactwo i miliony monet z FX, ale osobiście kiedy sugeruję przełamaniem linii trendu to zawsze czekam na jej retest czyli powrót do niej tylko, że z 2 strony. ryzyko takie, że mogę zostać bez transakcji a cena pójdzie z trendem. Za to korzyścią jest wchodzenie po lepszej cenie bo często takie retesty mają miejsce i dopiero po nim następuję najsilniejszy impuls.
Pobrałem mt4 przez Sklep Playna androida ale teraz nie wiem jak i gdzie zalogować się do konta u brokera vipro na pobranej platformie? Podpowiedzcie jak to zrobić?
Co prawda, mam iOS, ale strzelam, że jest (prawie?) tak samojordan pisze:Pobrałem mt4 przez Sklep Playna androida ale teraz nie wiem jak i gdzie zalogować się do konta u brokera vipro na pobranej platformie? Podpowiedzcie jak to zrobić?

Ustawienia

Voila

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
OK śmiga dzięki po raz kolejny 
Mam jeszcze jedno pytanie a mianowicie nie wiem jak usunąć RSI? Wchodzę w jego właściwości ale nigdzie nie widzę opcji aby się nie wyświetlał.

Mam jeszcze jedno pytanie a mianowicie nie wiem jak usunąć RSI? Wchodzę w jego właściwości ale nigdzie nie widzę opcji aby się nie wyświetlał.
W jaki sposób powstaje ruch na wykresie i korelacja między instrumentami np między EURUSD i USDJPY. Kiedy jedno rośnie drugie spada w krótkich ale prawie indentycznych ruchach widocznych na przykład na M5 w tym samym czasie. W jaki sposób dokonywane są transakcje że te insturmenty poruszają się w ten sposób - to jest na zasadzie kupna dolarów i potem sam przepływ gotówki jest widoczny jako reakcja na wykresie i relacja tego w odniesieniu do USD, GBP i w ten sposób powstaje ruch i sam instrument jak EURUSD, USDJPY, GBPUSD? Chodzi o kupowanie za GBP ... dolary - Jak to działa u podstaw? Od dłuższego czasu zastanawiam się nad tym...
Na mobilnej? Wejdź w F na górzejordan pisze:OK śmiga dzięki po raz kolejny

-- Dodano: pn 27-02-2017, 11:39 --
No nie do końca taki sam. Jeśli wejdziesz na wyższy interwał albo zaczniesz badać stosunki korelacyjne to okaże się, że są one zmienne w czasie i tym sposobem kursy mogą się "rozjechać". Analizując dwie wspomniane pary walutowe de facto analizujesz trzy waluty i każda może mieć inną "siłę". Ściągnij sobie na MT4-rookie- pisze:W jaki sposób powstaje ruch na wykresie i korelacja między instrumentami np między EURUSD i USDJPY. Kiedy jedno rośnie drugie spada w krótkich ale prawie indentycznych ruchach widocznych na przykład na M5 w tym samym czasie. W jaki sposób dokonywane są transakcje że te insturmenty poruszają się w ten sposób - to jest na zasadzie kupna dolarów i potem sam przepływ gotówki jest widoczny jako reakcja na wykresie i relacja tego w odniesieniu do USD, GBP i w ten sposób powstaje ruch i sam instrument jak EURUSD, USDJPY, GBPUSD? Chodzi o kupowanie za GBP ... dolary - Jak to działa u podstaw? Od dłuższego czasu zastanawiam się nad tym...

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Aha, dobra bo tutaj jest u góry http://forex-nawigator.biz/forum/przecz ... -t153.html podany link do http://najlepszeporownanie.pl/literatur ... _forex.pdfChyba źle zadałem pytanie. Jak powstaje ruch na przykład na parze EURUSD - jeśli rośnie to za USD kupowane są EUR, a jeśli spada do za EUR kupowe są USD, czyli w przypadku pozycji długiej osłabia się dolar, zyskuje euro, a w przypadku krótkiej zyskuje dolar, osłabia się euro. Tak?
Więc moje pytanie kto dokonuje transakcji i na jakiej zasadzie jest to robione że my oglądam wykres EURUSD u siebie na monitorze - jak to działa u podstaw, ten mechanizm i gdzie można przeczytać coś więcej nie o CFD tylko o realnym rynku i transakcjach na nim.
Ok, już mam.
Takie trochę głupie pytanie ;-)
Przy wypłacie środków z rachunku, saldo dostępne do wypłaty to jest pokazywane equity czy balance?
Przy wypłacie środków z rachunku, saldo dostępne do wypłaty to jest pokazywane equity czy balance?
Balance, a nawet powiedziałbym, że Free Margin. Nie możesz wypłacać z "equity", bo w nim zawiera się bilans cały czas otwartych pozycji. Więc jakbyś chciał wypłacić zysk z Equity to w tym samym czasie musiałyby zostać zamknięte pozycje. A Free Margin to wolne środki, które możesz wykorzystać na handel (czyli też i wypłacić bez żadnych perturbacji).Baton pisze:Takie trochę głupie pytanie ;-)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu