Tradowalem US . Sesja nudna nic się nie działo + 0,6%
" Łapanie noży "
Re: " Łapanie noży "
xxx wtorek xxx( -/-/- ) (
/
/
)
Kuj żelazo dopóki brązu nie wymyślono
-
Nieśmiertelny Trader
czasem dany system nie działa przez jakiś okres bo rynki uległy zmianie dlatego dobrą sprawą jest zmniejszać pozycję z każdą stratą do momentu aż rynek nie zacznie chodzić tak jak My tego chcemy. Obecnie sam testuje ten schemat.
xxx czwartek xxx (
/
/
) (
/
/
)
Sesja EU " gubiłem " zasady
Sesja US próbowałem powrócić na normalne tory
Kilka trejdów zamknąłbym na plusie gdybym SL ustawiał pod/nad ekstremum
Wynik - 5R ( -10% )
Sesja EU " gubiłem " zasady
Sesja US próbowałem powrócić na normalne tory
Kilka trejdów zamknąłbym na plusie gdybym SL ustawiał pod/nad ekstremum
Wynik - 5R ( -10% )
xxx piątek xxx (
/
/
) ( _/_/_ )
Trejdowana tylko sesja EU
Wystarczy trzymać się planu i pojawiają się zyski + 2,5R ( + 5,3% )
Trejdowana tylko sesja EU
Wystarczy trzymać się planu i pojawiają się zyski + 2,5R ( + 5,3% )
-
Nieśmiertelny Trader
Łooo Panie, widzę że zwiększyłeś tempo strat, wczęsniej była ośla łączka a obecnie urwisko. Widzę nowe produkty, nowe strategie, nowe SL. Weź wróć do demo a pozostałe 60K oddaj na dom dziecka albo zabierz uboższą część rodziny na wakacje życia. Nie tędy droga. Twoja kasa twoje decyzje ale Sam widzisz jak to wygląda.
Kumam, że mozesz Sobie pozwolić na stratę 100K w pare miesięcy ale co to za wymówka? Przynajmniej pokazałeś Tym wszystkim 1-10K konto traderom, że duży kapitał też nie wiele zmienia bez sprecyzowanej strategii.
No szkoda.
Kumam, że mozesz Sobie pozwolić na stratę 100K w pare miesięcy ale co to za wymówka? Przynajmniej pokazałeś Tym wszystkim 1-10K konto traderom, że duży kapitał też nie wiele zmienia bez sprecyzowanej strategii.
No szkoda.
Interesujący dziennik, można się dowiedzieć że przy skuteczności 50% i RR 1:1 nie da się zarabiać ale można transferować do brokera i to całkiem sprawnie.
Planuj Trejd, Trejduj Plan
Na tym DE30.F to w jakimś amoku chyba byłeś. Nie lepiej odpocząć przez miesiąc, zresetować i nie dotykać tego konta przez 30 dni minimum. W takim tempie wyzerujesz konto. 20k straty w jeden tydzień... ja pierd... to musi się odbić na psychice, lepiej odpocząć całkowicie od wykresów, od forum, od tego wszystkiego przez tydzień i dopiero potem zacząć od demo i na to konto wrócić dopiero za miesiąc.
Witam ponownie .
Trochę się stęskniłem za forum i pisaniem tego dziennika - to wracam .
Poprzednie zmagania zakończyły się stratą , z 100k wypłaciłem 75k i zamknąłem konto . Zmienił się mój sposób patrzenia na FX i ogólnie na giełdy . Twierdze , że spekulowanie to czysty hazard , spełnia wszystkie warunki aby tak twierdzić i dlatego tylko tak traktuję trading . Jak będzie więcej czasu opiszę kilka sytuacji i wypowiedzi jakich bylem świadkiem w kasynach , może wtedy bardziej klarowne będzie dlaczego uważam jak wyżej .
Skoro to hazard to :
- nie mam oczekiwań co do wygranej
- nie planuję przyszłości ( pracy ) na podstawie gry hazardowej
- ruch ceny na wykresie to czysta loteria , a wiec nie wierzę w trendy , linie , kropki , formacje świecowe i inne gadżety umieszczane na ekranach
- to tylko zabawa jak np. wspinaczka górska . Trzeba uważać żeby nie zginąć
Po poprzedniej wtopie wpłaciłem 5k na moje pierwsze konto jakie miałem i tam widać moją calą ( prawie ) historię FX real .
Plan zabawy - ŁAPANIE NOŻY
pozdrawiam
Trochę się stęskniłem za forum i pisaniem tego dziennika - to wracam .
Poprzednie zmagania zakończyły się stratą , z 100k wypłaciłem 75k i zamknąłem konto . Zmienił się mój sposób patrzenia na FX i ogólnie na giełdy . Twierdze , że spekulowanie to czysty hazard , spełnia wszystkie warunki aby tak twierdzić i dlatego tylko tak traktuję trading . Jak będzie więcej czasu opiszę kilka sytuacji i wypowiedzi jakich bylem świadkiem w kasynach , może wtedy bardziej klarowne będzie dlaczego uważam jak wyżej .
Skoro to hazard to :
- nie mam oczekiwań co do wygranej
- nie planuję przyszłości ( pracy ) na podstawie gry hazardowej
- ruch ceny na wykresie to czysta loteria , a wiec nie wierzę w trendy , linie , kropki , formacje świecowe i inne gadżety umieszczane na ekranach
- to tylko zabawa jak np. wspinaczka górska . Trzeba uważać żeby nie zginąć
Po poprzedniej wtopie wpłaciłem 5k na moje pierwsze konto jakie miałem i tam widać moją calą ( prawie ) historię FX real .
Plan zabawy - ŁAPANIE NOŻY
pozdrawiam
-
fx-emery92
- Gaduła

To akurat żadne odkrycie, przy skuteczności 50% i rr 1:1 i stałym procencie od depozytu który ryzykujesz na transakcje zawsze będziesz stratny.Peter_FX pisze:Interesujący dziennik, można się dowiedzieć że przy skuteczności 50% i RR 1:1 nie da się zarabiać ale można transferować do brokera i to całkiem sprawnie.
Jeśli np będziesz miał 20% ryzyka na transakcje, przy powyższych założeniach, będziesz stratny zawsze.
Sporo ludzi nie zdaje sobie sprawy że grając na procent składany i robiąc 3R i potem tracąc 3R (np w trzech transakcjach) są stratni Bez procentu składanego też bo prowizje itp.
autorowi życzę powodzenia
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
@emeryt - dzięki za życzenia , ale ja nie mam żadnych oczekiwań . Tylko fun
Co do matematycznych tabelek - to tylko iluzja
xxx PIĄTEK xxx
Mialem tego już nie robić , a prawie cały dzień przed wykresem . Przytrzymał mnie a/cad .
Dzień na zero
Co do matematycznych tabelek - to tylko iluzja
xxx PIĄTEK xxx
Mialem tego już nie robić , a prawie cały dzień przed wykresem . Przytrzymał mnie a/cad .
Dzień na zero
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.