Edek 4h
Robi się mało miejsca. Przejście 1.06 to tłuste L, wyjście dołem poniżej 1.05600 tłuste s.
Scenariusz bazowy wyjście powyżej 1.06 https://www.tradingview.com/x/r1Sb9w0r/
Jakbym umiał jeszcze określić TP to bym zgarnął dziś ponad 10k w jednym ruchu i odrobił wszystkie straty w nawiązką.. ech.. Nieźle dziś kręcili, ale już wczoraj wiedziałem, że będą spadki. Czas na jakąś korektę. Ostatnie transakcje udane +1k na koniec. Wydawało mi się, że znalazłem nowy patent, a tylko strat sobie narobiłem przez niego..
-- Dodano: 23 lut 2017, 22:09 --
W sumie DAX zaczął dziś tak jak myśłałem wczoraj: od podskoczenia. Spodziewałem się nawet większego wyskoku gdzieć w 12065. Później dywergencja spadkowa, a potem znowu SP500 chciał rosnąć. I w tym momencie trochę zgłupiałem, bo znam ten scenariusz bo graja go od tygodnia. Ale w końcu spojrzałem z większego interwału i powiedziałem, co jest kuwa? Przecież to musi się dziś zawalić i dąłem 2 loty na S o okrągłej 16.00.. Niestety nie określiłem TP i jak wróciłem o 18:30 to się tylko oblizałem..+3k tylko
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Świeżak44 jestem Twoim fanem. Kolejny raz doradzam zostaw to demo , wpłać własną lub jeszcze lepiej pożyczoną kasę na rachunek realny i zacznij zarabiać gruby hajs.
Zrób np tak jak opisałeś powyżej - postaw o 16 2 loty na S na Daxa /bo musi się zwalić/ i wróć o 18 czy 19. Oczywiście bez stawiania TP czy tym bardziej SL bo jak to piszesz "jak podskoczy" to wytnie pozycje i będzie po zarobku...
...Liczy się tylko TU i TERAZ... nie mów mi jutro, że była okazja !!
Tony S. pisze:
Świeżak44 jestem Twoim fanem. Kolejny raz doradzam zostaw to demo , wpłać własną lub jeszcze lepiej pożyczoną kasę na rachunek realny i zacznij zarabiać gruby hajs.
szybko to przewali... lepiej niech się bawi na demo i nadal stwarza sobie bajkowykresy