DayTrading: Wtorek 21.02.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 22 lut 2017, 00:00

Wzrost
3
38%
Bez zmian
2
25%
Spadek
3
38%

Liczba głosów: 8

Awatar użytkownika
jen-yy
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Wtorek 21.02.2017

Nieprzeczytany post autor: jen-yy »

Świeżak44 pisze:15,16,17- wyraźna dywergencja spadkowa na DAXie. Niewadomo jaka jest przyczyna. Potem od połowy 17 do 20 idą równo. Nic nie wskazuje na jakiś przełom. Do tego warto dodać, że między 15 a 17 DAX spadał rano a popołudniami był wyciągany przez SP500. No i przychodzi 21. Potężny impuls na DAX-ie, w zasadzie dwa. Jeden rano, drugi popołudniu. Nie na SP500, tylko na DAX-ie. Sp500 stoi, później dołacza.
Ten scenariusz się powtarza. Tak samo było na początku grudnia po referendum we Włoszech, chyba 04.12.16 jak DAX wystrzelił od rana. Da się przewidzieć coś takiego?? Nie da rady. Raz że nie wiemy kiedy nastąpi imuls. Dwa, że zanim umysł się przestawi, to oni sa juz daleko.. Bardzo mylące są te poprzednie spadki i konsole na DAX-ie, a wszystko to wygląda na zasłonę dymną przed wywalaniem. Jak mi ktoś powie, z to miliony przypadkowych traderów tak tym nieświadomie steruje to dam w mordę. :evilbat:
Świerzak
Od przewidywania to jest wróżbita Maciej.
Ty masz podłączyć się pod rodzący się ruch lub dołączyć sie po korekcie.
Te projekcje to nie przewidywania. To są procedury, które wykonasz jak na rynku coś określonego się zdarzy.
A tymczasem Ty kombinujesz na bieżąco. Tak sie nie da, to gra na dwa uda: albo się uda albo nie uda.

Poczuj sie jak pilot samolotu. On dostaje dokładne procedury lądowania i ściśle ma wg nich postępować w zależności od sytuacji jaka aktualnie jest.
Czym kończy się nie przestrzeganie procedur tylko kombinowanie na bieżąco dostkonale wiemy z historii.
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"

d4mian7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: d4mian7 »

O sobie i o Tobie:) jak myslisz gdzie pójdzie wti?

warmia
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: warmia »

e-trader.biz pisze:Chyba usdcad spadanie niedługo
Dlaczego tak uważasz?

Stachuu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Stachuu »

NIe mam pojęcia bo wti sie nie interesuje. Wiesz myśli są różne. Jak w jeden tydzień uda sie zarobić 10 tyś to giełda brzmi jak żyła złota.... Jak początki wyglądały tak że pakowałem sie w pozycje i wybrałem zly kierunek trendu i dalej brnąłem w tej pozycji z mysla ze kierunek sie odmieni to było nieciekawie...

d4mian7
Maniak
Maniak

Stachu, wiem o czym mowisz;)

Awatar użytkownika
jen-yy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jen-yy »

Stachuu pisze:. Teraz np. Yelen w USA gołębia i sugeruje marcową podwyżkę. Tutaj myśle może być ciekawie. Gracze sugerując się tym jak było kiedyś, że po podwyżkach stóp giełdy reagowały spadkami i końcem wzrostów to teraz może być odwrotnie. Może być tak,że do 8-9 marca możemy mieć korekte i jak stopy zgodnie z zapowiedziami wzrosną to wtedy może to być dołek i znowu ostre UP w usa. Tak ja to widzę na ten moment. Ciekawe co wyjdzie
Mylisz się. Podwyżki stóp nie powodują spadków. Dlaczego? Bo jak zapowiadane są podwyżki to znaczy że idzie inflacja, zyski spółek kwotowo bedą rosły, większe dywidendy, a w najgorszym wypadku zakupione akcje są realną wartością, nie to co drukowana kasa w dobie inflacji.

Spadki przychodzą gdy jest zapowiedz końca cyklu podwyżek. Bo to znak przegrzewania się gospodarki, spadku inflacji, spadku zysków spółek i dywidend. Oraz ryzyka że w tej sytuacji spółki mogą nie sprostać konkurencji i ew. splajtować więc ich akcje bedą bezwartościowe.

No i jeszcze jedno Olejcie media i ten cały szum. Wszystko co trzeba jest na wykresie.
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"

d4mian7
Maniak
Maniak

Polećcie mi jakies konto z dużym lewarem

-- Dodano: 21 lut 2017, 22:06 --

Jeny, a te analizy na golbtrex i inne tego typu warto czytac?

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

byq69 pisze:zmuszali mnie zebym doplacal gdyby nie alkohol w miejscu pracy juz dawno bym odpuscil a tak to teraz bede holowal ile wlezie
:
ja bym brał zysk.
ed spadnie
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

d4mian7
Maniak
Maniak

highend pisze:
byq69 pisze:zmuszali mnie zebym doplacal gdyby nie alkohol w miejscu pracy juz dawno bym odpuscil a tak to teraz bede holowal ile wlezie
:
ja bym brał zysk.
ed spadnie[/

:shock: juz nie euro power? :roll:

Stachuu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Stachuu »

https://naturabramy.wordpress.com/ najlepszy polski blog o giełdzie. Autor przewidział ogromne wzrosty na wig20 i wiele innych przypadków sie sprawdzało. Naprawdę człowiek niesamowity który robi to z pasji i przekazuje swoja wiedzę innym. Cały czas udziela sie pod swoimi wpisami w komentarzach z innymi. Globtrex,czyli analizy Dębowskiego są moim zdaniem słabe. Też czasem zerkam co tam wykreśla i jak np. przez 4 dni pod rząd na eurdol i sp500 rynek idzie odwrotnie niz to co Sławek wykreśla to raczej nie jest to dobre zródło informacji. Na Twitterze jest mase ludzi którzy grają i wrzucają swoje analizy i przewidywania. Większość z nich to lipa ale i są kozacy dzieki którym zarobiłem :)

Zablokowany