DayTrading: Piątek 17.02.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 18 lut 2017, 00:00

Wzrost
2
25%
Bez zmian
2
25%
Spadek
4
50%

Liczba głosów: 8

Rafal152

Re: DayTrading: Piątek 17.02.2017

Nieprzeczytany post autor: Rafal152 »

Anomalia pisze:
Rafal152 pisze:To fragment ciekawego art. odnośnie SP500

Amerykańskie akcje obrały niesamowity przebieg w ciągu ostatnich dwóch miesięcy i nawet przy tych rekordowych poziomach. Nadal istnieje miejsce na zysk — przynajmniej do marca, kiedy nadejdzie czas, aby uciekać, gdzie pieprz rośnie.

To kluczowy komunikat od głównego stratega ds. kapitału Goldman Sachs, David'a Kostin'a, który twierdzi, że optymizm co do oczekiwanych reform podatkowych pod administracją Trump'a może pchnąć indeks S&P 500 SPX do 2400 do końca pierwszego kwartału. To implikuje 6% potencjał wzrostu z obecnego poziomu oraz 12% skok tuż przed tym, jak Donald Trump wygrał wybory prezydenckie w listopadzie.

"Rynek podchodzi zbyt optymistycznie do reform podatkowych Trump'a", mówi bankier David Kostin

"Jak zarobić pieniądze z inwestowania na rynku, który jest powszechnie wysoko ceniony? Ścieżka rynku sugeruje, że należy zarabiać pieniądze w ciągu pierwszych 90 dni tego roku”. Powiedział Kostin na konferencji w Londynie w poniedziałek. "Głównym czynnikiem jest pomysł, że nastąpią reformy podatku od osób prawnych.”
Nigdy się tego nie dowiem, ale bardzo ciekawi mnie na ile te prognozy są dziełem człowieka a na ile - maszyn. Gdzieś czytałam, że właśnie GS przoduje w zastępowaniu ludzi technologiami, zresztą M. Chavez, jeden z wice w GS, jest biochemikiem z wykształcenia, który idzie fascynującą (dla mnie )ścieżką informatyczną i w tą stronę pcha firmę.
Dlaczego mnie to gnębi? Ano dlatego, że mam dylemat czy uczyć tych wszystkich flag, zwisów, nagrobków, młotów, orgrów i innych pozycji jak z Tysiąca i Jednej nocy lub Kamasutry, skoro człowiek z dobrą technologią zawsze przegra :roll:

Jak podejmiesz decyzje nauki Kamasutry to mogę pomóc w zajęciach praktycznych :wink: :oops:

Nie ma sensu się tego uczyć ale to dłuższy temat a to nie dział do tego . Zapraszam do mojego zamku :D obgadamy temat :)

-- Dodano: 17 lut 2017, 22:53 --
d4mian7 pisze:
Rafal152 pisze:To fragment ciekawego art. odnośnie SP500

Amerykańskie akcje obrały niesamowity przebieg w ciągu ostatnich dwóch miesięcy i nawet przy tych rekordowych poziomach. Nadal istnieje miejsce na zysk — przynajmniej do marca, kiedy nadejdzie czas, aby uciekać, gdzie pieprz rośnie.

To kluczowy komunikat od głównego stratega ds. kapitału Goldman Sachs, David'a Kostin'a, który twierdzi, że optymizm co do oczekiwanych reform podatkowych pod administracją Trump'a może pchnąć indeks S&P 500 SPX do 2400 do końca pierwszego kwartału. To implikuje 6% potencjał wzrostu z obecnego poziomu oraz 12% skok tuż przed tym, jak Donald Trump wygrał wybory prezydenckie w listopadzie.

"Rynek podchodzi zbyt optymistycznie do reform podatkowych Trump'a", mówi bankier David Kostin

"Jak zarobić pieniądze z inwestowania na rynku, który jest powszechnie wysoko ceniony? Ścieżka rynku sugeruje, że należy zarabiać pieniądze w ciągu pierwszych 90 dni tego roku”. Powiedział Kostin na konferencji w Londynie w poniedziałek. "Głównym czynnikiem jest pomysł, że nastąpią reformy podatku od osób prawnych.”

...........................................................................................................................

Czas zabrać głos w sprawie ropy .

Miesięczny wykres który już tak dawno wstawiałem dalej obowiązuje . Od 2 miesięcy siedzimy w konsoli 54.10/52.10 .
Granie po środku tej konsoli to chyba największa głupota jaka można robić . To 50 % góra i dół . To hazard a nie trejding.
Na danych grubasy ubierały się pod mocne wzrosty bo w taki sposób bardzo dobrze można schować duże zakupy a to widać po świecach i volumenie .

To wcale nie znaczy że nie zobaczymy jeszcze jednego zejścia w dół . Poczekać na opuszczenie konsoli i dołączyć się do ruchu .

.........................................................................................................................

Złoto mocne wzrosty . Ja czekam na zejście do 1205
Dolar spadki
Odnośnie ropy to tak sie zastanawiam czy wychodzenie z konsoli juz sie nie zaczęło. Grubasy podbierani w l w różnych miejscach także moze niebawem nastąpić przyspieszenie

Damian jak nie umiesz wytrzymać napięcia to od tego są zlecenia oczekujące na MT4 . Ustaw zostaw a samo za Ciebie zrobi :)

Jak wyjdą z konsoli to bedą rosnąć będzię dość czasu żeby tam grać . Ja na ropie grałem 2 lata dzień w dzień a od 2 miesięcy czekam . Ta przerwa nawet dobrze mi zrobi . Spokojnie damy radę się załapać jak zaczną rosnąć :564:

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Anomalia »

Rafal152 pisze:Jak podejmiesz decyzje nauki Kamasutry to mogę pomóc w zajęciach praktycznych :wink: :oops:

Nie ma sensu się tego uczyć ale to dłuższy temat a to nie dział do tego . Zapraszam do mojego zamku :D obgadamy temat :)
Obiecujesz, obiecujesz i nic :roll:

A tak na serio - jaki dział zatem jest właściwy do moich dylematów?
Nie ukrywam, że Świeżak jest mi muzą i obiektem obserwacji. Ale wszystkich Was czytam od dawna i coraz bardziej dochodzę do wniosku, że fx to ściema i mydlenie oczu. Zwykły rzut kostką, utrudniony iluzją posiadania wpływu na cokolwiek.
"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)

Rafal152

Anomalia pisze:
Rafal152 pisze:Jak podejmiesz decyzje nauki Kamasutry to mogę pomóc w zajęciach praktycznych :wink: :oops:

Obiecujesz, obiecujesz i nic :roll:

A tak na serio - jaki dział zatem jest właściwy do moich dylematów?
Nie ukrywam, że Świeżak jest mi muzą i obiektem obserwacji. Ale wszystkich Was czytam od dawna i coraz bardziej dochodzę do wniosku, że fx to ściema i mydlenie oczu. Zwykły rzut kostką, utrudniony iluzją posiadania wpływu na cokolwiek.
Na tym forum to się na pewno nauczysz :mrgreen: .

Pierw to musi ci urosnąć coś między nogami bo na tym forum są zawody kto ma większego :mrgreen: :mrgreen:

d4mian7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: d4mian7 »

Rafał, tak ale mniej hajsu wpadnie:)

-- Dodano: 17 lut 2017, 23:08 --

Gdzie proponujesz umieścić zlecenie oczekujące zeby nie wtopić tez

-- Dodano: 17 lut 2017, 23:14 --
d4mian7 pisze:Rafał, tak ale mniej hajsu wpadnie:)

A i jaka mamy pewność ze wyjdą gora?:)

Rafal152

-- Dodano: 17 lut 2017, 23:14 --

A i jaka mamy pewność ze wyjdą gora?:)

Oni już wyszli górą na miesięcznym teraz pytanie kiedy ruszą w dalszą droge :wink: :D

Nie wiem czy widziałeś miesięczny ale rzuć okiem . Nie patrz na pozycję która tam jest bo już dawno zamknięta .

Jeżeli świeca w lutym nie zamknie się poniżej 51.65 to będą wzrosty do 77 dol moim zdaniem

Jak się coś zacznie dziać to będę pisał jak to widzę a na razie dla mnie tam nie ma co grać
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

d4mian7
Maniak
Maniak

Czyli wg Ciebie zejdą jeszcze w dol?

Rafal152

d4mian7 pisze:Czyli wg Ciebie zejdą jeszcze w dol?

Ja już uciekam napiszę coś więcej w poniedziałek popołudniu .

Nie wiem czy zejdą na tą chwilę oni sami nie wiedzą co zrobić . Zobacz na dzienny stoją w miejscu . W poniedziłek nie ma USA na rynku , mniejsza płynność .

Wrzucę dzienny rospisany co i jak ale to już nie dziś .

d4mian7
Maniak
Maniak

:564: Ok

Awatar użytkownika
TGV2
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TGV2 »

:idea: :):
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Inwestowanie nie powinno być łatwe. Każdy, kto uważa, że inwestowanie jest łatwe, jest głupi".
Nie bądź głupi! 8)

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

Ale EU wami kręci :wink:

Zablokowany