mają, ale bardzo małyblesS pisze:Zrozum że na niskich interwałach świeczki i ich kształty nie mają żadnego znaczenia.Świeżak44 pisze:Kto odpowie, jak wyłapać zmianę trendu???? Na M5 coś tam było widać naśrednich Dadasa.. Żadnego 1,2,3 też nie było widać.. A jednaj pojechali.
PS. Była jeszcze świeczka doji typu "nagrobek" o 9.55 na DAX-ie.. I to chyba jedyny wyraźny znak, ze nastąpia spadki.
DayTrading: Środa 15.02.2017
Re: DayTrading: Środa 15.02.2017
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
The only way is up
nic się nie zmieni ;]
Indexy up ;/ edek konsola a reszta to nie wiem ;]
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
blesS pisze:Zrozum że na niskich interwałach świeczki i ich kształty nie mają żadnego znaczenia.Świeżak44 pisze:Kto odpowie, jak wyłapać zmianę trendu???? Na M5 coś tam było widać naśrednich Dadasa.. Żadnego 1,2,3 też nie było widać.. A jednaj pojechali.
PS. Była jeszcze świeczka doji typu "nagrobek" o 9.55 na DAX-ie.. I to chyba jedyny wyraźny znak, ze nastąpia spadki.
Powiedz o tym Alowi Brooksowi.
Nie wie o tym i umrze w nie świadomości...ha, ha.
Ktoś kto prowadzi kursy i sprzedaje książki, zwykle nie zarabia.
blesS pisze:Ktoś kto prowadzi kursy i sprzedaje książki, zwykle nie zarabia.

Nie widziałeś, że 27 - 30.01 była niezamknięta luka. D1Świeżak44 pisze:Zastanawiam się skąd mogłem wiedzieć np. o 10:30 czy o 11.00, że trend się zmienił? Po czym to poznać? To wsumie najważniejsza sprawa, bo myle trend to i setupy źle dobieram i nawet te co wchodzą to działaja bardzo słabo, a częściej najczęsciej w ogóle. TREND IS YOUR FRIEND. Najwazniejszy jest TREND.
To b. silna strefa oporu.
Na DJ podobne miejsce męczyli 5 sesji. Kilka dni temu.
-- Dodano: śr 15-02-2017, 16:38 --
blesS pisze:Ktoś kto prowadzi kursy i sprzedaje książki, zwykle nie zarabia.
To akurat racja ale są wyjątki.
W zasadzie piszą książki po tym jak przestaną zarabiać.
EU na D1 można dostrzec odwrócone RGR. Drugie R niby jeszcze nie ma no, ale może być ciekawie. No i ta dzisiejsza świeca na D1 może ciekawie wyglądać.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Lepiej +10 niż -100
moja drabinka na WTI 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.