Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

raposo pisze:
PipsKong pisze:
raposo pisze:
Takie ubezpieczenie to jedynie forma korzyści, aby zachęcić tradera do wpłaty środków, a skoro jest regulowany i objęty gwarancjami to po co przepłacać...
no spoko, tyle że niektórzy mają depo w mln
i nagle broker upada i zostaje ten ktoś z gwarancją 100 000 mniej więcej
Też masz ten problem, że tak Cię to gryzie? :) Zmierzam bardziej do tego, że traderzy z takim kapitałem szukają innych rozwiązań lub zbytnio się tym nie przejmują i wybierają tylko duże firmy o ugruntowanej pozycji. Przynajmniej moje doświadczenia na to wskazują.

W Dukascopy Bank jest np. możliwość trzymania środków w wybranym banku kustoszowym np. Bank of America i nic nie jest trzymane na koncie brokera, nawet w formie segregowanego konta.
możliwe że będę miał ten problem ;]
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

W takim razie Dukasowe rozwiązanie jest najbardziej sensowne. Pamiętaj, ze ubezpieczyciele też upadają :). Więc można tak się głowić w nieskończoność, a i tak kluczem jest dywesyfikacja. Ostatnio o tym pisałem:
https://forexclub.pl/dywersyfikacja-sro ... brokerami/
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

keram100
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: keram100 »

Witam ponownie.

Chciałbym zapytać jak to jest ze (przynajmniej z tego co wiem) większość traderow zamyka pozycje przed weekendem a cena zbytnio sie nie zmienia, nie ma gwałtownej obsuwy czy wzrostu. Czy jest to kwestia tego ze sa zamykane zarówno pozycje BUY i SELL? Czy może duzi gracze nie zamykają pozycji i dlatego cena za bardzo nie reaguje.. Wiem ze to może dziwne pytanie ale jakos tak mi przyszlo to na myśl.

Awatar użytkownika
juszjuszmilion
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: juszjuszmilion »

Ja zamykam, bo jestem graczem krótkoterminowym i raczej ostro grającym. A tak naprawdę często zdarzają się luki na otwarciu nowego tygodnia, w związku z czym istnieje zbyt duże ryzyko straty na pozycji, która nie zamknie się na SL tylko poza SL, może nawet i 40 pipsów poza SL. Więc przy ostrzejszej grze krótkoterminowej nie ma sensu przetrzymywać pozycji.
Ale przy grze delikatniejszej lub średnio lub długoterminowej z większymi targetami nie ma przeciwwskazań do trzymania pozycji przez weekend, a nawet tygodniami.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

keram100 pisze:Witam ponownie.

Chciałbym zapytać jak to jest ze (przynajmniej z tego co wiem) większość traderow zamyka pozycje przed weekendem a cena zbytnio sie nie zmienia, nie ma gwałtownej obsuwy czy wzrostu. Czy jest to kwestia tego ze sa zamykane zarówno pozycje BUY i SELL? Czy może duzi gracze nie zamykają pozycji i dlatego cena za bardzo nie reaguje.. Wiem ze to może dziwne pytanie ale jakos tak mi przyszlo to na myśl.
Powinno rozwiać wątpliwości :)

https://forexclub.pl/czy-przetrzymywac- ... z-weekend/
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
boogyman
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: boogyman »

Gdzie mogę sprawdzić w niedzielę, sobotę jak obecnie kształtują się notowania czy będzie luka itd.
There is only one side of the market and it is not the bull side or the bear side, but the right side.
Jesse Livermore

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

boogyman pisze:Gdzie mogę sprawdzić w niedzielę, sobotę jak obecnie kształtują się notowania czy będzie luka itd.
XE.com ale w praktyce zmienność jest tak mała w srodku weekendu, że i tak jest sens to sprawdzać dopiero w niedziele pod wieczór.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

keram100
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: keram100 »

raposo pisze:
keram100 pisze:Witam ponownie.

Powinno rozwiać wątpliwości :)

https://forexclub.pl/czy-przetrzymywac- ... z-weekend/

Dzieki:) zapoznam sie.

jordan
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jordan »

Hej, da się jakoś ustawić alarm w mt4 aby po osiągnięciu jakiejś ceny przychodził powiadomienie w formie smsa?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

jordan pisze:Hej, da się jakoś ustawić alarm w mt4 aby po osiągnięciu jakiejś ceny przychodził powiadomienie w formie smsa?
Witaj,

Sposobów na pewno jest kilka. Jeden trudniejszy od drugiego :). Najprościej jest skorzystać z innej platformy, jak np. JForex Dukascopy, gdzie taka opcja jest w standardzie.
Jeśli koniecznie chcesz MT4 to trzeba to załatwić przez EA lub przez e-mail, bo sama platforma nie daje takiej możliwości.
1) tworzysz EA, które coś takiego zrobi - nie znam żadnego konkretnego ale wiem, że "jakoś" się da.
2) Ustawiasz powiadomienie na maila, a maila sprzęgasz z powiadomieniami SMS. Jak to zrobić to już zależy od poczty i na pewno znajdziesz instrukcje w sieci np. do gmaila.
A w załączniku opis jak ustawić to na MT4.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ