Stomper
WItam,
Watek sie rozwija to ja pokaze ciekawostke prosze spojrzec na date i na transakcje
Nie dokonca jeszcze wiem dlaczego ale... Oczywiscie dostałem to tez od mojego znajomego ze wschodu
Jak sie dowiem cos wiecej to napisze. Wiem tylko tyle ze FXDD ma spread 3 pipsy a ALPARI 2 pipsy.
Pozdrawiam Łukasz
Edit:
I'm running stomper on Alpari and FXDD [starting on yesterday at the same time, 24 hrs run], both having the same setting as mentioned in post 173. I noticed the numbers of trades and the timing of open trade are different between these 2 brokers; and how the trade stopped is also. Alpari mostly stop at T/P and FXDD I guest is stopped by trailing stop {preset by EA, may be}.
NB: the spread of EG for alpari is 2 pips and FXDD is 3 pips.
I attached herewith the results of both diff broker, have a look.
I'm still waiting shall somebody/experienced traders to explain how is this EA working actually.
Watek sie rozwija to ja pokaze ciekawostke prosze spojrzec na date i na transakcje

Pozdrawiam Łukasz
Edit:
I'm running stomper on Alpari and FXDD [starting on yesterday at the same time, 24 hrs run], both having the same setting as mentioned in post 173. I noticed the numbers of trades and the timing of open trade are different between these 2 brokers; and how the trade stopped is also. Alpari mostly stop at T/P and FXDD I guest is stopped by trailing stop {preset by EA, may be}.
NB: the spread of EG for alpari is 2 pips and FXDD is 3 pips.
I attached herewith the results of both diff broker, have a look.
I'm still waiting shall somebody/experienced traders to explain how is this EA working actually.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
na alpari tyle zamkniec na TP, poniewaz jest to co na fx pro, czyli notowania z 5 cyfra po przecinku, wiec trzeba dopisac zera do kazdej wartosci wyrazonej w pipsach. ale bardzo ciekawe ze nie ma zadnego SL 
na fxdd zamykalo "normalnie" czyli na MPV. swoja droga ladny wynik jak na M15.

na fxdd zamykalo "normalnie" czyli na MPV. swoja droga ladny wynik jak na M15.
Ostatnio zmieniony 20 lis 2008, 16:31 przez raposo, łącznie zmieniany 1 raz.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
pewnie kumulacja tych wszystkich czynnikow 

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
luka: ciekaw jestem ustawień Twojego kolegi. Da rade coś wysępić?
:D
greg: gdzieś czytałem wątek o Twoich skalpelach na EURGBP, możesz coś zdradzić jak one działają?
Praktycznie, używamy Stompera dość długo, testujemy przerabiamy itd. jednak jak na razie, przynajmniej u mnie wyniki bardzo różne, są okresy kiedy idzi super, są kiedy idzie całkowicie źle.
Pozdrawiam.
Dodano po 15 minutach:
Panowie, apropo mistrzostw w automatycznym tradingu: Izraelczyk używa SL=40 (mi wychodzi w backtestach za najbardziej optymalny), Rosjanin SL=30, Jak wspomniał Greg obaj skalpują po nocach na EUR/GBP. W jednym z poprzednich wątków wkleiłem ustawienia na EURCHF i jak będę miał więcej czasu w oparciu o nie postaram się przedstawić jakiś set na FxPro EUR/GBP.

greg: gdzieś czytałem wątek o Twoich skalpelach na EURGBP, możesz coś zdradzić jak one działają?
Praktycznie, używamy Stompera dość długo, testujemy przerabiamy itd. jednak jak na razie, przynajmniej u mnie wyniki bardzo różne, są okresy kiedy idzi super, są kiedy idzie całkowicie źle.
Pozdrawiam.
Dodano po 15 minutach:
Panowie, apropo mistrzostw w automatycznym tradingu: Izraelczyk używa SL=40 (mi wychodzi w backtestach za najbardziej optymalny), Rosjanin SL=30, Jak wspomniał Greg obaj skalpują po nocach na EUR/GBP. W jednym z poprzednich wątków wkleiłem ustawienia na EURCHF i jak będę miał więcej czasu w oparciu o nie postaram się przedstawić jakiś set na FxPro EUR/GBP.