Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Pewnie, że działa - dziwne jakby nie działało. Tyle, że teraz mamy senny rynek ze śmieszną zmiennością. Wady wychodzą w bardziej ekstremalnych sytuacjach przy dynamicznej zmianie ceny i/lub błędach/wadach infrastruktury brokera lub jego liquid providera. Wtedy SL/TP okazuje się pomocne.

Co do wycinania SL/TP przez brokerów... Pisałem o tym tutaj:
http://forexclub.pl/nieczyste-zagrywki-brokerow-top-5/

Wg mnie to już stare dzieje i ja od dawna czegoś takiego nie zarejestrowałem. No ale może jak się wybiera szemranego brokera, to i trzeba się dodatkowo zabezpieczać. Tylko, że na podwórku brokerów "jak psów"... ;)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

arturmasiniak
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: arturmasiniak »

Czytałem wcześniej,że ktoś szukał programu do szybkiego zamykania pozycji, trafiłem przed chwilą na EA który zamyka wszystkie pozycje i również jest druga opcja zamyka tylko zyskowne pozycje, testowałem i działa prawidłowo. W MT4 x do zamykania jest bardzo mały i można przypadkowo zamknąć inna pozycje, ja już straciłem w taki sposób, dlatego chętnie skorzystam z one click close.

Poniżej opis, niestety w języku angielskim i poniżej plik do pobrania, w paczce jest plik ex4 / EA.

One Click Close is an EA which allows you close orders quickly. EA display on chart two buttons.The first button "CLOSE ALL POSITIONS" is using to close all opened orders. The second button "CLOSE PROFIT POSITIONS" is using to close only profitable orders. EA is closing orders for all available symbols, not only for chart symbol. In EA params you can set distance from upper chart frame (Y Offset) and from left chart frame (X Offset). For installation EA it is only need to copy One Click Close.ex4 file into MQL4 "Experts" folder.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

re5

Nieprzeczytany post autor: re5 »

Cześć,

Czy ktoś dysponuje poniżej opisanym wskaźnikiem lub wie skąd mogę go pobrać?

Chodzi oto, aby wskaźnik obliczał dla każdej świecy lub tylko dla wskazanej w jakiś sposób przez użytkownika świecy, procent zamknięcia się tej świecy względem swojej wysokości z dokładnością do czterech miejsc po przecinku i wyświetlał tą wartość na wykresie w jakimś miejscu na wykresie lub pokazywał ją w postaci wyskakującego okienka po najechaniu na świecę kursorem?

Ewentualnie wskaźnik miałby pokazywać po prostu ile procent stanowi dla świecy wzrostowej jej górny cień względem całej jej wysokości i odwrotnie ile procent stanowi dla świecy spadkowej jej dolny cień względem całej jej wysokości.

Ma ktoś coś takiego lub wie skąd mogę pobrać?

Pozdrawiam

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

re5 pisze:Cześć,

Czy ktoś dysponuje poniżej opisanym wskaźnikiem lub wie skąd mogę go pobrać?

Chodzi oto, aby wskaźnik obliczał dla każdej świecy lub tylko dla wskazanej w jakiś sposób przez użytkownika świecy, procent zamknięcia się tej świecy względem swojej wysokości z dokładnością do czterech miejsc po przecinku i wyświetlał tą wartość na wykresie w jakimś miejscu na wykresie lub pokazywał ją w postaci wyskakującego okienka po najechaniu na świecę kursorem?

Ewentualnie wskaźnik miałby pokazywać po prostu ile procent stanowi dla świecy wzrostowej jej górny cień względem całej jej wysokości i odwrotnie ile procent stanowi dla świecy spadkowej jej dolny cień względem całej jej wysokości.

Ma ktoś coś takiego lub wie skąd mogę pobrać?

Pozdrawiam
Czy przypadkiem nie poszukujesz wskaźnika który będzie kwalifikował świece jako PIN BARy? Takie wskaźniki sa dość powszechne....

re5

Nieprzeczytany post autor: re5 »

Nie, chodzi mi o konkretną wartość % zamknięcia się świecy względem swojej wysokości, bez znaczenia czy jest to pin bar, outside bar czy doji.

instalator123
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: instalator123 »

Czy ktos posiada skrypt dzieki ktoremu jest mozliwe szybkie ustawienie zlecenia oczekujacego , gdzie na bazie wielkosci SL oraz % kapitalu wyliczy odpowiednia pozycje?
Ponad to , czy ktos posiada wskaznik, dzieki ktoremu bede mogl np na TF M30 odpalic malutkie okienko z pogladem na np H4 ? Z gory dzieki za pomoc

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

Witam,
Szukam wskaźnika na mt4 o działaniu:
pokazuje najbliższą informację fundamentalną z forex factory (lub też inne byle nie jakies nieistotne jak sprzedaż detaliczna w Korei Południowej) i wyświetla na platformie mt4
Z góry dziękuję

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

JAREK67 pisze:NewsCal-v107, jest na FF
thx ;)

Awatar użytkownika
thorxahest
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: thorxahest »

Szanowni,

Czy jest może jakaś możliwośc w MT4, aby otworzyć pozycję w procentach kapitału, zamiast w lotach?

Chodzi mnie o to, że kiedy mam 1000 PLN kapitału proponowało otworzenie pozycji 0,1 lota, a kiedy mam no 900-1000 pln, proponowało otworzenie 0,09 lota automatycznie, w przedziale 1100-1200 pln - 1,1 lota itp. :?:

Z góry dziekuję za podpowiedź.
MA Fan

ODPOWIEDZ