z góry dziękuje
Zajmuj się tym na czym się znasz... doskonal to na czym się znasz i na tym zarabiaj ...bratek23 pisze:Witam, jestem tu nowy, ale szukam pomocy, a raczej porady. Mam kilku kolegów którzy inwestują na giełdzie, na walutach. Poznali jakiegoś faceta, który jest traderem, wpłacili mu pieniądze, a on dla nich zarabia, zapewne sam musi zarabiać znacznie wiecej) . Dość nie mała jest to inwestycja, ponieważ wpisowe to min. 10 000zł. Stąd też moje pytanie, bo strasznie się obawiam wpłaty komuś kogo nie znam, a do inwestycji przeznaczone mam 20tyś. zł,a druga sprawa nigdy nie inwestowałem na giełdzie. Czy są tu jakieś zagrożenia? w życiu bym się w to nie bawił, ale kilku znajomych co wpłacili do tego tradera, mają już dwukrotnie pomnożony kapitał który zainwestowali i co najwazniejsze - wypłacony. Dostałem też kilka screenów, jak ten trader inwestuje, które mogę przesłać na priva. Proszę o poradę jak mocno jest to ryzykowna inwestycja oraz czy warto?
z góry dziękuje
Czesiu brzmi jakby sam miał jakieś 20 lat, i inwestuje przez 25 lat??? LOLSEROL666 pisze: ↑21 gru 2022, 13:25Z kanału giełdowego 25 lat czytania i nic nie robienia. Nieżle się załapał. Ponoć głównie rynki zagraniczne:
https://www.youtube.com/watch?v=balxwYduwcg
To jest kamał "Kanał giełdowy" oni cisną ostro Zaorskiego. Odpowiedzi autora w komentarzach wynik "zrobiła" Tesla plus 10 różnych aktywów więc ryzyko nie było szczególnie rozproszone. Chyba nie było to inwestowanie à la Warren Buffett musiał mieć w pewnych momentach w portfelu głównie Teslę. Może użył lewaru. Mówi że wynik wykręcony ze 100K i dopłaty w pewnym momencie kolejnych 100K. Dopłata trochę miesza ale od 100K do 25M w 25 lat to około 25% na rok. Ciekawe kiedy wyszedł z tesliFreeWay pisze: ↑27 gru 2022, 20:46Czy on zarobił 26kk czy taki screen tylko zrobił to nie wiemale obsesje na punkcie Zaora ma na pewno . Z tym że inwestowanie jest od spekulacji łatwiejsze to ma racje w czasie bessy tak jak teraz kupowanie i czekanie aż FED stopy% przestanie ponosić i zacznie obniżać
Zarobił na akcjach Tesli??? PS. Jeżeli inwestował w akcje, to nie ma tu kwestii "wyszedł".SEROL666 pisze: ↑28 gru 2022, 10:39To jest kamał "Kanał giełdowy" oni cisną ostro Zaorskiego. Odpowiedzi autora w komentarzach wynik "zrobiła" Tesla plus 10 różnych aktywów więc ryzyko nie było szczególnie rozproszone. Chyba nie było to inwestowanie à la Warren Buffett musiał mieć w pewnych momentach w portfelu głównie Teslę. Może użył lewaru. Mówi że wynik wykręcony ze 100K i dopłaty w pewnym momencie kolejnych 100K. Dopłata trochę miesza ale od 100K do 25M w 25 lat to około 25% na rok. Ciekawe kiedy wyszedł z tesliFreeWay pisze: ↑27 gru 2022, 20:46Czy on zarobił 26kk czy taki screen tylko zrobił to nie wiemale obsesje na punkcie Zaora ma na pewno . Z tym że inwestowanie jest od spekulacji łatwiejsze to ma racje w czasie bessy tak jak teraz kupowanie i czekanie aż FED stopy% przestanie ponosić i zacznie obniżać
Czyli, że musiał zacząć inwestować w 6-tym roku działania GPW.W niecały miesiąc po uchwaleniu przez Sejm Prawa o publicznym obrocie papierami wartościowymi i funduszach powierniczych, dnia 12 kwietnia 1991 r., Minister Przekształceń Własnościowych i Minister Finansów reprezentujący Skarb Państwa podpisali akt założycielski Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie. Cztery dni później, 16 kwietnia odbyła się pierwsza sesja giełdowa z udziałem 7 domów maklerskich, na której notowano akcje 5 spółek. Wpłynęło wówczas 112 zleceń kupna i sprzedaży, a łączny obrót giełdy wyniósł 1.990 zł (2 tys. US$).
Kupa sprzecznych ze sobą bzdurSEROL666 pisze: ↑21 gru 2022, 13:25Z kanału giełdowego 25 lat czytania i nic nie robienia. Nieżle się załapał. Ponoć głównie rynki zagraniczne:
https://www.youtube.com/watch?v=balxwYduwcg