Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)
Re: Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)
Brawo. Przy takim lewarze 20 pipek dziennie zrobi Ci $1 000 000.00 w 7 miesiecy. Trading to tez walka z czasem. Jak masz czas to zmniejsz lewar. Powodzenia
Mnostwo screenow z tf-ow a pisales ze tradujesz rb 
Na tym screenie rb widze mocny wplyw Dadasa. Jego wskazniki i przekaz
Jakbys opisal te screeny to bylbym wdzieczny. Jak mam rozumiec tekst " widać, gdzie rynek ma dość
"
Po czym to widac i gdzie mam wogole patrzyc ?
Ostatnie pytanie jakis stosujesz sl, kiedy be i tp ?
Sorry za tyle pytan
Pozdrawiam

Jakbys opisal te screeny to bylbym wdzieczny. Jak mam rozumiec tekst " widać, gdzie rynek ma dość

Po czym to widac i gdzie mam wogole patrzyc ?

Sorry za tyle pytan

Też miałem konto stp w hft ale szkoda że sie zwinęli z fx. Mimo kilku wad to był dobry broker.
Niemiaszek planuję Cie zasubskrybowac w mql5 i otworzyć konto w tym samym brokerze. Myślisz ze cos zarobie? Kopiarka niee ma opóźnień w otwieraniu i zamykaniu zleceń? Wiesz jak wyglądają zyski z perspektywy subskrybenta?
Niemiaszek planuję Cie zasubskrybowac w mql5 i otworzyć konto w tym samym brokerze. Myślisz ze cos zarobie? Kopiarka niee ma opóźnień w otwieraniu i zamykaniu zleceń? Wiesz jak wyglądają zyski z perspektywy subskrybenta?
Niemiaszek, wrzucaj screeny z rb
te świecowe niewiele pomagają.
Też gram systemem Dadasa na "podłogi i sufity" - chętnie popatrzyłbym w jakich miejscach Ty wchodzisz.

Też gram systemem Dadasa na "podłogi i sufity" - chętnie popatrzyłbym w jakich miejscach Ty wchodzisz.
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
klikam na RB, a TFy z M1 pokazałem, gdyż lepiej widać zasięg ruchu ceny po każdej zajętej pozycjiask pisze:Mnostwo screenow z tf-ow a pisales ze tradujesz rb
Jakbys opisal te screeny to bylbym wdzieczny. Jak mam rozumiec tekst " widać, gdzie rynek ma dość"
Po czym to widac i gdzie mam wogole patrzyc ?![]()
Sorry za tyle pytanPozdrawiam

chodziło mi o to, że za szybko zamykam każdą pozycję, bo rynek idzie w dobrą stronę i minimum BE+5 powinno być z każdego strzału

w zależności od pary mam różne zasięgi RB
EURUSD zasięg RB 15 pipsów, po 5 pipsach BE+4, TP 11, SL 10 powyżej ostatniego szczytu/dołka świecy poprzedzającej
GBPUSD zasięg RB 18 pipsów, po 6 pipsach BE+5, TP 11, SL 10 powyżej ostatniego szczytu/dołka świecy poprzedzającej
GBPJPY zasięg RB 20 pipsów, po 6 pipsach BE+5, TP 11, SL 10 powyżej ostatniego szczytu/dołka świecy poprzedzającej
USDJPY zasięg RB 15 pipsów, po 5 pipsach BE+4, TP 10, SL 10 powyżej ostatniego szczytu/dołka świecy poprzedzającej
screeny z pozycjami na RB postaram się wrzucać na bieżąco

opis screena:
wejście na reteście poziomu(szablon Dadasa) wynikającego ze świecy(niebieska), która pokazała dołek
zamknięte na +2, a weszłoby TP +11

duży rozmiar, gdzie widać górki i doliny
https://www.mql5.com/en/charts/6338287/ ... uk-limited
nie w każym przypadku jest retest poziomu do zajęcia pozycji wynikający z dolin lub górek i stąd w historii moich pozycji jest sporo oczeków, które nie weszły

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
moim zdaniem HFT miało bardzo dobre warunki do klikania, ale to już historiaMarcifx pisze:Też miałem konto stp w hft ale szkoda że sie zwinęli z fx. Mimo kilku wad to był dobry broker.

odnośnie subskrypcji, to chciałem zrobić za free, ale mql.com nie daje takiej możliwości na moim koncie

kopiarka działa na ich serwerze, więc wszycho co śmiga na MT4 to przechodzi przez nich, więc opóźnień nie powinno być

dla małego konta koszt 20$ to sporo, więc należy dobrać odpowiednią wielkość pozycji, aby się kalkulowało
wydaje mi się, że pozycja 0,1 powinna być wystarczająca, aby wyrobić na koszta i coś jeszcze zostało

jedno co mogę powiedzieć od siebie, to klikam po to aby, wyrównać rachunek z FX, bo konto w HFT musiałem zamknąć z minusem, gdyż nie udało mi się wyprostować ze względu na brak czasu, dlatego nie klikałem, aby nie robić sobie większego bałaganu, gdzie klikanie kolidowało z pracą
aktualnie trochę inaczej poukładałem sobie w pracy, więc mam możliwość poświęcić więcej czasu na klikanie

- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
dodałem Cię na skype i myślałem, że się odezwieszPatryś pisze:Niemiaszek, wrzucaj screeny z rbte świecowe niewiele pomagają.

tak jak już napisałem wyżej to postaram się wrzucać screeny z pozycjami na RB na bieżąco, więc jakbyś miał pytania to pisz tutaj w jurnalu

Tradujac rb patrzysz cos na tf-y ?
"zasięg RB" mam rozumiec jako wielkosc swiecy rb ?
Czekamy na screeny z wejsc rb
pzdr
Czekamy na screeny z wejsc rb

- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
trejd był, ale zobacz jak są strzałki na RBask pisze: Ostatnie pytanie jakis stosujesz sl, kiedy be i tp ?

wejście dobre, ale wykonanie(trzymanie pozycji do BE+ lub TP) to już moja skucha

jak widać weszłoby TP

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
tak, zerkam na TF bazując na moim sysie i układach jakie są na M5 względem kresek/poziomów, ale to traktuję jako uzupełnienie całościask pisze:Tradujac rb patrzysz cos na tf-y ?
Czekamy na screeny z wejsc rbpzdr

dokładnie, zasięg RB to wielkość świecy RB

spread mi trochę się rozjeżdża na geju, bo przez większość czasu mam stały 2,3 pipsa, a normalnie powinno być od 1,5 do 2,0

1% dziennie mnie bardzo zadowala, a jak jest więcej to bounus extra