Daily, strategie, AT, wskazniki itp.

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
irmentruda
Maniak
Maniak

Re: Daily, strategie, AT, wskazniki itp.

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

-rookie- pisze:Moim zdaniem błędem jest rysowanie linii w ten sposób. Człowiek nabiera przekonania o sile takiej linii, a choćby przykład z ostatnich dni na EURUSD pokazuje, że nie ma czegoś takiego jak "ostatnia linia obrony". 1.0550 - 1.0500 po prostu przebili bez żadnego
Rookie, linia trendu nie sluzy to walki z fundamentami.

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

FX to handel psychologiczny. Oparty na wszystkim co zostało stworzone na potrzeby przechytrzenia rynku, czyli naszej psychiki. Średnie, linie trendu, itd.... Jesteśmy wzrokowcami to zawsze wzrok zawieszamy na różnych naszych udogodnieniach. Dlatego ciężko wypowiadać się o ( Strategiach, AT ) każdy z nas widzi co innego na wykresie, używając różnych metod analizy ruchu ceny która ma nastąpić.

-rookie-
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: -rookie- »

irmentruda pisze:Od dluzszego czasu przygladam sie wykresom dziennym na fx i wrzucam sobie na to albo ichimoku albo srednie (choros i takie tam) albo po prostu LT, S/R, do tego jakis oscylator do wyszukiwania dywergencji i wychodzi mi na to, ze obojetnie jaki to bedzie wskaznik czy zwykle PA to i tak wszystko pokazuje jedno i to samo a nasza rola sprowadza sie do okreslenia czy jestesmy w konsoli, slabym badz silnym trendzie, okreslenia momentu wejscia/wyjscia i dobraniu stosownego MM do naszych mozliwosci, oczekiwan i nerwow.
Jestem w bledzie, odkrylem Ameryke czy po prostu tak jest?
Mając 10k PLN. Jakbyś to zainwestował? Jak to widzisz?

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

Pamietajcie żeby kreślić gruuube linie, gruuube trzymają silniej.....

irmentruda
Maniak
Maniak

-rookie- pisze:
irmentruda pisze:Od dluzszego czasu przygladam sie wykresom dziennym na fx i wrzucam sobie na to albo ichimoku albo srednie (choros i takie tam) albo po prostu LT, S/R, do tego jakis oscylator do wyszukiwania dywergencji i wychodzi mi na to, ze obojetnie jaki to bedzie wskaznik czy zwykle PA to i tak wszystko pokazuje jedno i to samo a nasza rola sprowadza sie do okreslenia czy jestesmy w konsoli, slabym badz silnym trendzie, okreslenia momentu wejscia/wyjscia i dobraniu stosownego MM do naszych mozliwosci, oczekiwan i nerwow.
Jestem w bledzie, odkrylem Ameryke czy po prostu tak jest?
Mając 10k PLN. Jakbyś to zainwestował? Jak to widzisz?
Z pewnoscia nie we wlasne klikanie z palca. Psychika by mnie zjadla. Zdecydowanie we własne EA. Ale tu tez musialbym uwazac na psyche. Poki co ograniczam sie do kwot ok 1k na EA. To psyche znosi dosyc dobrze, nawet jak zalicze wtope jak ostatnio 1800 do zera.

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Pewna osoba powiedziała 10 pip dziennie to wystarczy. Ma naprawdę racje.

irmentruda
Maniak
Maniak

krystian74 pisze:Pewna osoba powiedziała 10 pip dziennie to wystarczy. Ma naprawdę racje.
Wystarczy ale jaki dobrać do tego MM? Stosować SL pipsowy? 5, 10 czy 20 pipsów?

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

@irmentruda.
Masz sporą wiedzę i doświadczenie coś wymyślisz, z czego będziesz zadowolony. Ja stosuję wykres Range Bars, Ichimoku, GMMA jednocześnie i jestem zadowolony. Fakt wykres nie należy do czytelnych :( Sporo pomaga łączenie pewnych strategii w jedną całość. Na stronach forexfactor jest w czym wybierać.

-- Dodano: pn 19-12-2016, 17:50 --

@irmentruda
tu masz przykład porównanie 2pip do 10pip. Wybór odpowiedniej strategii to jest podstawa którą się kierowałem

irmentruda
Maniak
Maniak

jackub pisze:Pamietajcie żeby kreślić gruuube linie, gruuube trzymają silniej.....
Jackub, i jeszcze trzeba pamietac aby nie stosowac do LT linii przerywanych ani kropkowanych bo cena moze przeciez przecisnac sie przez linie tymi przerwami!

Caldeborn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Caldeborn »

Jezeli SL jest =-100 pipek a TP=200 to czy ktos obliczal jakie mamy szanse, ze kurs dojdzie do TP zanim zaliczy SL?

ODPOWIEDZ