highend pisze:jest dokładnie odwrotnie. EUR power, a dolar w dół, dodatkowo dolara dobije FED za tydzień.TsunamiPL pisze:Dzisiaj konferencja EBC a nie jakieś tam sympozium gdzie Draghi ma 10 minutowe przemówienie. S edek, l ujek, l usd/pln.
Na konferencji mogą jeszcze powycinać a potem zgodnie z tym co piszę.
Tyle ode mniezresztą wykres wie wcześniej (grubasy wiedzą) i widać co się dzieje od poniedziałku?
![]()
-- Dodano: 08 gru 2016, 10:47 --
no widzisz lututku, pokazywałem żeby S ładować przy 3.55, aczkolwiek delikatnie skoczyli jeszcze ciutke wyżej (na 3.60), a potem piekna zwała.lutek pisze:USD\TRY od tamtego piątku ładnie eska zarabia, no i te swapy dodatnie
to samo babie w kantorze mowilem jak w poniedzialek rano sprzedawalem EURO i funty - że "yebnie" i PLN power będzie.
wystarczyło FIBO + komunikat o ratingu polski.
DayTrading: Czwartek 08.12.2016
- magura2004
- Pasjonat
Re: DayTrading: Czwartek 08.12.2016
GBP/PLN nie ruszam.highend pisze:wiesz... przyznaje, że mam rysunki edka na 1.02 i usdpln na 4.37, ale kurcze - mogłem się mylić, a wykres aktualny pokazuje gdzie lecimy... no chyba, że to jeszcze korekta dolara przed jego ostatnim pierdnięciem UP.TsunamiPL pisze: To jestem spokojny
Oczywiscie mogą chcieć narysować Dadasowe 1..2..3 - zatem musieliby dolara umocnic żeby zrobić jego drugi niższy szczyt.
Tak czy siak - ja jestem poza rynkiem i odpowiednio się podłączę.
Ale sam przyznasz, że na takim PLN wydaje się być dość jego oslabiania, co wiecej - szczególnie GBPPLN i ogólny trend spadkowy funta - daje do myslenia
Draghi doda dzisiaj do pieca ->patrz na Daxa (już o tym wiedzieli), więc euro powinno polecieć w dół, pln do góry. Później FED podwyżka stóp i koniec roku na złotówce, powtórka z ubiegłorocznych świąt i ataku na pln.
Ten pan się już o to postara.

The only way is up
chichot hendzie ty to jestes prorok 

Na edku przecież wyraźnie widać ukształtowanie się kolejnego dołka, po którym polecimy do góry.
No ale, powodzenia dla s-kowiczów.
"na chuj ja gram tą parą, kiedy w końcu wydaję się że będzie koretka to on jeszcze wyżej.... a jak jest korekta to nie gram.
pierdolony"
pierdolony"

ja tam jako Long Term siedzę w L od 1.0530 ;];]ajron pisze:Na edku przecież wyraźnie widać ukształtowanie się kolejnego dołka, po którym polecimy do góry.
i mam nadzieję w przyszłym roku zobaczyć + 1000 pipsów ;];]
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
-
- Pasjonat
highend - Pisałeś też, że USDTRY short po same jajca na 3,16 a cena była na 3,55
Zobaczymy czy S-ki będą zarabiać z 3,55
Jak dal mnie tylko krótko terminowo
Co do złotówki, to wystarczyła "informacja" NBP, że "nie" będzie interwencji na złotym.
Czekamy na Mikołaja Mario Dragiego

Co do złotówki, to wystarczyła "informacja" NBP, że "nie" będzie interwencji na złotym.

Ostatnio zmieniony 08 gru 2016, 11:20 przez simon000111, łącznie zmieniany 1 raz.
To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.
190 minut i się wyjaśni 
-- Dodano: czw 08-12-2016, 11:25 --

-- Dodano: czw 08-12-2016, 11:26 --

-- Dodano: czw 08-12-2016, 11:25 --

-- Dodano: czw 08-12-2016, 11:26 --

The only way is up
simon000111 pisze:highend - Pisałeś też, że USDTRY short po same jajca na 3,16 a cena była na 3,55Zobaczymy czy S-ki będą zarabiać z 3,55
3.16 na usdtry? tak wiem - i mialem eske i zarobilem na niej, bo to był taki short term

ale teraz coś innego raczej widać na wykresie, prawda?

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
co by nie było widać ja już Turkowi nie zaufam ;] będę go grał ale max 0.02highend pisze:simon000111 pisze:highend - Pisałeś też, że USDTRY short po same jajca na 3,16 a cena była na 3,55Zobaczymy czy S-ki będą zarabiać z 3,55
3.16 na usdtry? tak wiem - i mialem eske i zarobilem na niej, bo to był taki short term![]()
ale teraz coś innego raczej widać na wykresie, prawda?![]()

Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
-
- Pasjonat
ok, dobrze, że short term a nie "może zawróci"highend pisze:simon000111 pisze:highend - Pisałeś też, że USDTRY short po same jajca na 3,16 a cena była na 3,55Zobaczymy czy S-ki będą zarabiać z 3,55
3.16 na usdtry? tak wiem - i mialem eske i zarobilem na niej, bo to był taki short term![]()
ale teraz coś innego raczej widać na wykresie, prawda?![]()

widać, cały koszyk z crosami dolara zrobił korekty w tym waluty krajów rozwijających( o ile Turcję można zaliczyć).
a już konkretnie to teraz dla mnie Trynkiewicz gdzieś w połowie drogi nie na kupno i nie na sprzedaż

To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.