[OIL] Analizy, prognozy
Re: [OIL] Analizy, prognozy
Jest mocny spekulant na WTI shogomad ale dostal ostatnio bana takze musisz zaczekac az ban sie skonczy i moze Ci odpisze
-
- Stały bywalec
Ktoś sie pokusi o analize WTI?
Przedstawie mój punkt widzenia:
Produkcja rośnie i wydaje mi się że OPEC we wrześniu nie odpuści. Nie bardzo widzę gdzie miałoby pojawić się zwiększone zapotrzebowanie w najbliższym czasie. Jeżeli we wrześniu nie padnie jakaś deklaracja to scenariusz może być tylko jeden.
Ostatnie wzrosty to odreagowanie spadków + informacje o wrześniowym spotkaniu. Technicznie wydaje mi się że 43.9 będzie dobrym momentem wejścia, krótkoterminowy trend wzrostowy wyraźnie słabnie, a do września jeszcze sporo czasu.
Co myślicie?
Przedstawie mój punkt widzenia:
Produkcja rośnie i wydaje mi się że OPEC we wrześniu nie odpuści. Nie bardzo widzę gdzie miałoby pojawić się zwiększone zapotrzebowanie w najbliższym czasie. Jeżeli we wrześniu nie padnie jakaś deklaracja to scenariusz może być tylko jeden.
Ostatnie wzrosty to odreagowanie spadków + informacje o wrześniowym spotkaniu. Technicznie wydaje mi się że 43.9 będzie dobrym momentem wejścia, krótkoterminowy trend wzrostowy wyraźnie słabnie, a do września jeszcze sporo czasu.
Co myślicie?
WTI
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
H4 widzę podobnie, 39$ - zależy co uradzą 30.11, 29$ - jak "ktoś" utopić będzie chciał łupki i poprzewracać 450 wierz.Rafal152 pisze:WTI
andrut pisze:H4 widzę podobnie, 39$ - zależy co uradzą 30.11, 29$ - jak "ktoś" utopić będzie chciał łupki i poprzewracać 450 wierz.Rafal152 pisze:WTI
Co powiesz na to ?
Trump już wie jak dać zarobić łupkom . Pogroził Iranowi wznowieniem sankcji
Bardziej to widzę tak , ale zobaczymy.Rafal152 pisze:andrut pisze:H4 widzę podobnie, 39$ - zależy co uradzą 30.11, 29$ - jak "ktoś" utopić będzie chciał łupki i poprzewracać 450 wierz.Rafal152 pisze:WTI
Co powiesz na to ?
Trump już wie jak dać zarobić łupkom . Pogroził Iranowi wznowieniem sankcji
Zastanawia mnie to jak oni to rozegrają bo za dużo przemawia za dużymi wzrostami i wszyscy będą chcieli kupować a duzi gracze tego nie lubią więc będą to chcieli rozegrać innaczej żeby zgubić ogon .
Teraz jak ?
Jeżeli zejdą pod 39 a OPEC potwierdzi cięcie to ja będę pakował ile się da na L ale teraz też próbuje się dołączyć do ruchu wzrostowego .
Teraz jak ?
Jeżeli zejdą pod 39 a OPEC potwierdzi cięcie to ja będę pakował ile się da na L ale teraz też próbuje się dołączyć do ruchu wzrostowego .
Trochę mi namieszali, ale be zadziałało. Wygląda to jakby knot na MM wymalowali dziś, czyżby czeka na 29$, chyba że przebiją linię szyi tego RGR ??? no to 57$ - Goldmany coś tam bąkały o 55$, więc wszystko możliwe.Rafal152 pisze:Zastanawia mnie to jak oni to rozegrają bo za dużo przemawia za dużymi wzrostami i wszyscy będą chcieli kupować a duzi gracze tego nie lubią więc będą to chcieli rozegrać innaczej żeby zgubić ogon .
Teraz jak ?
osobiście korzystam z tradebeat i mogę go polecić. analizy na bardzo dobrym poziomie i co godzina. tak więc jak ktoś chce być na bieżąco to warto tam zajrzeć
-
- Uczestnik
szykuje się duży up na ropie, wykresy tygodniowe i dzienne na to wskazują, plus atak Trumpa na Syrie robi swoje.
-- Dodano: 09 kwie 2017, 23:42 --
-- Dodano: 09 kwie 2017, 23:42 --