DayTrading: Środa 23.11.2016
Re: DayTrading: Środa 23.11.2016
Dzisiaj już chyba nic się nie wydarzy. Jutro w USA święto.
The only way is up
- fx-technik
- Fanatyk
Thanksgiving.TsunamiPL pisze:Dzisiaj już chyba nic się nie wydarzy. Jutro w USA święto.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
Na ropie to juz dzisiaj zaczęłi świętowanie.. Wykres nawet nie drgnął po danych.. Dziś w sumie nieźle DAX chodził, tylko mało czasu było.. Sentyment do spadków od samego rana i prawie nie odpuszczali. Tak się zastanawiałem, czy to nie podpucha, bo się wykresy rozjeźdzały, ale jednak nie. Jak ktos to rano wyczuł to mogł nieźle zarobić. DAX na równi pochyłej czeka na sygnał do spadków od jankesów. Ciekawe co sam jutro zrobi bez swojego przewodnika??
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
przecież zamknąłem wczoraj i nie odnawiałem...nie mamfx-technik pisze: @Highend,
Jak tam L na EURGBP?

ja nie kiszę pozycji - a już na pewno nie strat. Tego się nauczyłem przez 2 lata

eurgbp i tak poleci UP, pytanie z którego miejsca - myślałem, że z tego wczoraj... no ale dziś pokazali inaczej - taki urok i sraczka

-- Dodano: 23 lis 2016, 21:13 --
za to odjechał mi AUD/NZD o którym pisałem wczoraj, że jest dobry na L. No ale jak sie jest w trasie to ja z telefonu wolę nie klikać. Trudno - będzie inna okazja.
-- Dodano: 23 lis 2016, 21:14 --
a, że zapytam jak tam eLki na edku i eSki na USD/PLN? bo wiekszość forum wczoraj rano była za takimi właśnie prognozami, nawet Dadas

-- Dodano: 23 lis 2016, 21:17 --
i nie jestem ani trochę złośliwy - daleko mi do tego, wystarczy wejść choćby na mForex sentyment i się zobaczy, że 98% jest za S na sp500, 90% za buy na edku i na goldzie, oraz 95% na sell na usd/pln - i dokładnie wiadomo, że poleci odwrotnie. Prawie w ciemno można odwrotnie grać

-- Dodano: 23 lis 2016, 21:20 --
metale UP, aluminium, copper i pallad... nie dotyczy platyny, złota i srebra

no i AUD up

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
- fx-technik
- Fanatyk
Highend,
Ja tylko pisałem o korekcie. Korekta zatrzymała się na S3, to głupi by grał tam L.
Ja tylko pisałem o korekcie. Korekta zatrzymała się na S3, to głupi by grał tam L.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
to naturalny ludzki odruch ze jak cos rosnie to sie pakuje w eski a jak spada to w longi 
-- Dodano: 23 lis 2016, 22:42 --
wiec poki USD/PLN rosnie tak 95% bedzie wchodzilo w eski moze to tak sie ciagnac miesiacami niesamowite
bo trend trwa poki sie nie skonczy

wiec poki USD/PLN rosnie tak 95% bedzie wchodzilo w eski moze to tak sie ciagnac miesiacami niesamowite

AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
// już nic 

Ostatnio zmieniony 23 lis 2016, 22:01 przez -rookie-, łącznie zmieniany 1 raz.
Wolę "Przemek" Darkufx-technik pisze:Highend,

jest OK, każdy widzi swoje i dobrze. Byle nie tracić bo jak piszesz: zysk > strata.
-- Dodano: 23 lis 2016, 21:57 --
i tu się z Tobą kolego Dawidzie w 100% zgadzam.... biedni Ci ludzie, ale przez ten odruch 95% traci (albo cholera wie ile)DavidFx pisze:to naturalny ludzki odruch ze jak cos rosnie to sie pakuje w eski a jak spada to w longi
Bałem się dzisiaj rano że edek mi odjedzie a ja bez L, ale widzę bezpodstawnie się obawiałem 

The only way is up
A ja myślę, że edek zleci na 1.03, przegram zakład z Żabą i dopiero wtedy odbije....TsunamiPL pisze:Bałem się dzisiaj rano że edek mi odjedzie a ja bez L, ale widzę bezpodstawnie się obawiałem

ale to tylko wróżenie, a na razie mamy to co mamy.
Moja projekcja USD/PLN na monthly zakłada dojście do 4.37. Wklejałem jak było po 4.05

na mforex juz 84% za eLkami na edku, a było 90%... więc dołek blisko

Ostatnio zmieniony 23 lis 2016, 22:06 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.