DayTrading: Poniedziałek 21.11.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 22 lis 2016, 00:00

Wzrost
6
60%
Bez zmian
2
20%
Spadek
2
20%

Liczba głosów: 10

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Poniedziałek 21.11.2016

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Od kilku dni nie mogę sobie poradzić z DAX-em po południu. Jest jakaś dizwna gra. Na spadki raeguje gwałtownie, ale też z opóźnieniem. Na wzrosty na SP500 DAX reaguje z opóźnieniem i słabo. A jak SP500 konsoluje to DAX wtedy najmocniej rośnie. Dziwne to. Widać chęć do spadków i małą panikę przy spadkach, ale dlaczego wyciągają podczas konsol w takim razie, to nie rozumiem.. JAk jest strach przed spadkami, to nie powinno tego być.. Bardzo utrudnia mi to grę, w zasadzie uniemożliwia.. :/
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 21 lis 2016, 19:59 przez Świeżak44, łącznie zmieniany 2 razy.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

simon000111 pisze:Rafale masz chyba racje z ta ropa wrzucilem mala s na probe, ale nie bylo reakcji wychodze. Nie ma sensu kopac sie z trendem
Na walutach jest duzo lepszych sygnalow

A dlugo termino to sie zgadzam z krankiem ze ropa ropa bedzie duzo wyzej
Dawno nie było takiej zgodności

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

Świeżak44 pisze:Od kilku dni nie mogę sobie poradzić z DAX-em po południu. Jest jakaś dizwna gra. Na spadki raeguje gwałtownie, ale też z opóźnieniem. Na wzrosty na SP500 DAX reaguje z opóźnieniem i słabo. A jak SP500 konsoluje to DAX wtedy najmocniej rośnie. Dziwne to. Widać chęć do spadków i małą panikę przy spadkach, ale dlaczego wyciągają podczas konsol w takim razie, to nie rozumiem.. JAk jest strach przed spadkami, to nie powinno tego być.. Bardzo utrudnia mi to grę, w zasadzie uniemożliwia.. :/
To sobie odpocznij, jak nie działa Ci system, który stosujesz, i popracuj nad nowym, nie jest to takie proste, ja np. ciągle poszukuję. :)

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Świeżak44 pisze:Od kilku dni nie mogę sobie poradzić z DAX-em po południu. Jest jakaś dizwna gra. Na spadki raeguje gwałtownie, ale też z opóźnieniem. Na wzrosty na SP500 DAX reaguje z opóźnieniem i słabo. A jak SP500 konsoluje to DAX wtedy najmocniej rośnie. Dziwne to. Widać chęć do spadków i małą panikę przy spadkach, ale dlaczego wyciągają podczas konsol w takim razie, to nie rozumiem.. JAk jest strach przed spadkami, to nie powinno tego być.. Bardzo utrudnia mi to grę, w zasadzie uniemożliwia.. :/
Ponieważ generalnie to nie ma teraz trendu, tylko konsola.
Nie powinieneś grać konsoli.
Nie w twoim punkcie drogi rozwoju tradera.

Według mnie DAX30 się zwali mocno w dół, ale dopiero, gdy indeksy USA będą spadać.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

fx-technik pisze:
Ponieważ generalnie to nie ma teraz trendu, tylko konsola.
Nie powinieneś grać konsoli.
Nie w twoim punkcie drogi rozwoju tradera.

Według mnie DAX30 się zwali mocno w dół, ale dopiero, gdy indeksy USA będą spadać.
Jeszcze kilka dni temu grałem normalnie po południu i DAX chodził z SP500 jak 1:1, teraz zaczęły się jakies cyrki. Wszysttko jest poprzestawiane. Zauważ, ża najpierw reaguja na spoadek z SP500 z opóźnieniem jednej świeczki, potem ta reakcja jest gwałtowna, spadają głęboko, jest głęboka dywergencja spadkowa. Jak SP500 potem odrabia to oni stoją... Ale jak Sp500 wpada w konsolę to DAX wtedy najlepiej rośnie :lol: Nic dziwnego, że ostatnio traciłem po południu przy takiej grze. To jest coś nowego dla mnie, takie zachowanie. Boja się spadków, a rosną przy konsolach SP500.. :shock:

karnak
Maniak
Maniak

Taka jest Ameryka - HOSANNA FOREVER: :)

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

karnak pisze:Taka jest Ameryka - HOSANNA FOREVER: :)
Czyli można już powiedzieć że wyszli górą? Na H4 wyraźnie to widać. Teraz poziom 2187 powinien stać się wsparciem. Tylko czy to nie za wcześnie??

karnak
Maniak
Maniak

A na godzinnym EDku nadal brak sygnału L. :)

doktorek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: doktorek »

karnak pisze:A na godzinnym EDku nadal brak sygnału L. :)
tak jest nie ma sygnalu na LLLLL SSSSS strach grac i narazie gram male pozycje max 0,5 lota

Rafal152

Nieprzeczytany post autor: Rafal152 »

simon000111 pisze:Rafale masz chyba racje z ta ropa wrzucilem mala s na probe, ale nie bylo reakcji wychodze. Nie ma sensu kopac sie z trendem
Na walutach jest duzo lepszych sygnalow

A dlugo termino to sie zgadzam z krankiem ze ropa ropa bedzie duzo wyzej

Dla mnie też w gre z większym prawdopodobieństwem wchodzi scenariusz wzrostowy tylko pytanie czy to już ? . Dla mnie jeszcze nie ale tego się dowiem jutro na API . Na wykresie który wrzuciłem wczoraj widzę jeszcze jedną falę spadków przed mocnymi wzrostami .

Zablokowany