DayTrading: Piątek 18.11.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 19 lis 2016, 00:00

Wzrost
4
50%
Bez zmian
2
25%
Spadek
2
25%

Liczba głosów: 8

Awatar użytkownika
leechang
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 18.11.2016

Nieprzeczytany post autor: leechang »

karnak pisze:Jeśliby to wsparcie na EURUSD zatrybiło to uznam, że zarabianie na EDku jest dziecinnie proste: :)
Może zatrybi może nie, tu już loteria, kwestia jest co z tym zrobić, jaki scenariusz obrać w razie danego ruchu
To tylko gra Kotku, to tylko gra...

navik
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: navik »

leechang pisze:
karnak pisze:Jeśliby to wsparcie na EURUSD zatrybiło to uznam, że zarabianie na EDku jest dziecinnie proste: :)
Może zatrybi może nie, tu już loteria, kwestia jest co z tym zrobić, jaki scenariusz obrać w razie danego ruchu
ja mam L.
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

@rabit
"16 lis 2016, 22:33

karnak pisze:
JENOT dzienny:
A nie lepiej poczekac na 110.6xx?
ZAŁĄCZNIKI
ujek w1.PNG
(59.39 KiB) Pobrany 31 razy
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D "

Szacun dla kolegi - jesteś dobry trejder, a nie dupa.
:564: Ręce same składają się do brawa.

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Chiałbym pokazać moje dwa ostatnie trejdy na DAX-ie.. Wiem, można było z drugiego więcej wyciągnąć, ale nie było pilnowane, a teraz SP500 zaczął niedawno rosnąć to zamknąłem +2k. Spójrzcie na wejście w pierwszym trejdzie- to nie był przypadek.. Niby środek bollingera, ale decyzja wynikała z PA, z zamknięcia poprzdniej świeczki na SP500 M5. Trafione idealnie. :D Później wiedziałem, ze bedzie spadać po dywergencji, +2k zarobione, choć TP obstawiałem za nisko. Łącznie +2,5k. Grałem 1 lotem. Mógłbym grać takie setupy, ale tyle trzeba czekać, obserwać..znowu czekać. I teraz zawsze jest coś takiego, że jak mi coś tak dobrze pójdzie puszczają wszystkie hamulce, zasady trejdingu, nawet na wskaźniki nie patrze i zaczynam wchodzić bez setupów, bez niczego.. I oczywiści szybko oddaje zysk. Dziś zrobie inaczej, nie zagram żadnego trejdu, chyba ze będzie wręcz oczywisty.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

karnak
Maniak
Maniak

Jenot, jak widać na wykresach jest w średnioterminowym trendzie wzrostowym i by złapać szczyt pod korektę tego wzrostu trzeba mieć trochę szczęścia, bo ryzyko duże, ale może tym razem?
"Poważne" sygnały S ( czyli nie pod korektę) dopiero po przełamaniu wsparć:

lutek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: lutek »

usd\try sprzedajemy i liczymy zyski na długi termin

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Świeżak44 pisze:Chiałbym pokazać moje dwa ostatnie trejdy na DAX-ie.. Wiem, można było z drugiego więcej wyciągnąć, ale nie było pilnowane, a teraz SP500 zaczął niedawno rosnąć to zamknąłem +2k. Spójrzcie na wejście w pierwszym trejdzie- to nie był przypadek.. Niby środek bollingera, ale decyzja wynikała z PA, z zamknięcia poprzdniej świeczki na SP500 M5. Trafione idealnie. :D Później wiedziałem, ze bedzie spadać po dywergencji, +2k zarobione, choć TP obstawiałem za nisko. Łącznie +2,5k. Grałem 1 lotem. Mógłbym grać takie setupy, ale tyle trzeba czekać, obserwać..znowu czekać. I teraz zawsze jest coś takiego, że jak mi coś tak dobrze pójdzie puszczają wszystkie hamulce, zasady trejdingu, nawet na wskaźniki nie patrze i zaczynam wchodzić bez setupów, bez niczego.. I oczywiści szybko oddaje zysk. Dziś zrobie inaczej, nie zagram żadnego trejdu, chyba ze będzie wręcz oczywisty.
Widzę tu tylko jeden trade, i to fatalne wejście, przy samym dołku, kiedy się już nie wchodzi.

Wchodzi się tak, w zaznaczonym obszarze.
[DAX30]M1.png
Masz Double Top (123), po czym momentum spadkowe przez średnie, konsolę, wyjście dołem z konsoli i jej retest.
Dodatkowo ostatnie 40 minut H4, czyli tworzenie knota H4.
Ostatnio zmieniony 18 lis 2016, 20:56 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

karnak
Maniak
Maniak

U nas co? Nadal boczniak?
Teraz do górnej bandy?
Spróbuję pod to znowu zagrać, SL nie jest zbyt odległy::)

belon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: belon »

belon pisze:I jeszcze raz (automat godz. 15:00) UJ, że będzie w dół:
USDJPYH4 test sell II.png
pzdr
Trochę przed tym wyżej (żeby nie było, że tylko pod prąd automat się ładuje): przed sygnałem z 4H był sygnał buy (zgodny z trendem) z mniejszego TF:
USDJPYM15 test sygnał buy.png
Pytanie: mogę to wrzucać na DT? Nikomu nie przeszkadza?
pzdr

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Są 2 trejdy. Pierwszy w tym szarym prostokącie.. Tak naprawdę to wejścia wynikały z analizy SP500. Teraz widzę, że to nie chodziło 1:1. DAX reagował dziwnie.. można powiedzieć nawet prowzrostowo. Można to było nawet lepiej wykorzystać, ale nie był mnie przy kompie.. Ale sprawdź te wejścia na SP500 : pierwsze S 15:35:15, 15:38:22.. To są dobre wejścia, szczególnie to pierwsze.

PS. Dadas, ja właśnie na tym zielonym pasku wszedłem, na ostatniej szpilce.. :) http://forex-nawigator.biz/forum/resources/image/135427
Ostatnio zmieniony 18 lis 2016, 21:14 przez Świeżak44, łącznie zmieniany 1 raz.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Zablokowany