Draghi już nie wiele może chyba postraszyć słownie . Nowotny go stopuje i nie pozwoli mu na wielemagura2004 pisze:Też myślę ,żę Mario będzie ważniejszy bo rynek do końca nie wie co zrobi....simon000111 pisze:Ja bym jednak większą uwagę skupił na Maranie a nie na fed, bo tu już wiadomo o będzie.
DayTrading: Czwartek 17.11.2016
Re: DayTrading: Czwartek 17.11.2016
jutro bedzie korekta , no panowie to ładować L:))))bedzie klasyczna laska i to długa:))Rafal152 pisze:PipsKong pisze:jeszcze miesiąc do decyzji a tutaj już ostra sraczka .... PLN i TRY to już nie wiedzą same co mają robić ....Rafal152 pisze:
http://pl.investing.com/economic-calendar/
Po prawej stronie masz te najważniejsze
14 grudnia
Bo na tym to polega .Dziś o 16 Yellen powiedziała że najwyższy czas na podwyżki a najbliższa możliwa data to 14 grudnia i rynek już na to reaguje . Jutro zrobią korekte dzisiejszego ruchu i tak będą męczyć Edka powolutku powolutku na dół z małymi przerwami żeby po danych zrobić ruch do góry a nagłówki w gazetach że to już było w cenie .
Na tym wykresie zaznaczyłem ''gdzie był Mario'' tak więc czemu ma zrobić to ponownie dokładnie na tym poziomie?
Tutaj nasuwają się na myśl inerwencje na yenie z 2011, ktorych było chyba trzy. Mniej wiecej z podobnych poziomów cenowych około 76-77 no ale japoncom mega zależało na oslabieniu yena... Do tego żadna interwencja nic nie dała, każdą 400 pipsową interwencję zarzynali na drugi dzień a gdy ruszyli na 120 to niespodziewanie, bez szarpania, stopniowo.
Tutaj nasuwają się na myśl inerwencje na yenie z 2011, ktorych było chyba trzy. Mniej wiecej z podobnych poziomów cenowych około 76-77 no ale japoncom mega zależało na oslabieniu yena... Do tego żadna interwencja nic nie dała, każdą 400 pipsową interwencję zarzynali na drugi dzień a gdy ruszyli na 120 to niespodziewanie, bez szarpania, stopniowo.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Pasjonat
Nie ma rzeczy nie możliwych. Niemcy też mówili że nigdy nie pozwolą na dodruk Euro, a póżniej im się spodobało i dołożyli do piecaRafal152 pisze:Draghi już nie wiele może chyba postraszyć słownie . Nowotny go stopuje i nie pozwoli mu na wielemagura2004 pisze:Też myślę ,żę Mario będzie ważniejszy bo rynek do końca nie wie co zrobi....simon000111 pisze:Ja bym jednak większą uwagę skupił na Maranie a nie na fed, bo tu już wiadomo o będzie.

-- Dodano: 17 lis 2016, 23:50 --
Dlatego należy nadrobić stracony czasNieśmiertelny Trader pisze:Na tym wykresie zaznaczyłem ''gdzie był Mario'' tak więc czemu ma zrobić to ponownie dokładnie na tym poziomie?

To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.
Moim zdaniem L nie ma co szukać na razie na edku bo bardziej mi się wydaje że będą jechać powoli jak krew z nosa w dół.... BTW Oanda zaczyna wchodzić statystycznie już w L....
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
To fakt wszystko się może zdarzyć .simon000111 pisze:Rafal152 pisze: cenowych około 76-77 no ale japoncom mega zależało na oslabieniu yena... Do t
Dlatego należy nadrobić stracony czas

-
- Pasjonat
Tak zwana niewidzialna ręka rynku zabiera swap z kontPipsKong pisze:jeszcze miesiąc do decyzji a tutaj już ostra sraczka .... PLN i TRY to już nie wiedzą same co mają robić ....Rafal152 pisze:
14 grudnia

Spadać w nieskończoność nie będą na edku to fakt więc trzeba być czujnym. Uważam jednak że zmiana trendu będzie mocno widoczna tym bardziej na wzrostowy b oto zawsze trzeba iść po górkę. IMO
To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.
Edek jak dla mnie będzie wygladał w ten sposóbsimon000111 pisze:Tak zwana niewidzialna ręka rynku zabiera swap z kontPipsKong pisze:jeszcze miesiąc do decyzji a tutaj już ostra sraczka .... PLN i TRY to już nie wiedzą same co mają robić ....Rafal152 pisze:
14 grudnia
Spadać w nieskończoność nie będą na edku to fakt więc trzeba być czujnym. Uważam jednak że zmiana trendu będzie mocno widoczna tym bardziej na wzrostowy b oto zawsze trzeba iść po górkę. IMO
Tyle w temacieRafal152 pisze:
To fakt wszystko się może zdarzyć .
https://www.youtube.com/watch?v=l4M_7_r5_l4
- fx-technik
- Fanatyk
Jeżeli wyjdzie dołem z tej konsoli, to będzie gruuubo w dół.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?