DayTrading: Czwartek 17.11.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 18 lis 2016, 00:00

Wzrost
7
54%
Bez zmian
4
31%
Spadek
2
15%

Liczba głosów: 13

Rafal152

Re: DayTrading: Czwartek 17.11.2016

Nieprzeczytany post autor: Rafal152 »

simon000111 pisze:
Rafal152 pisze:
simon000111 pisze:Trump raczej chciałby wzrostu cen kredytów. Ale co on ma do gadania w sprawie sto procentowych?
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Yellen- ... n=socialfb

Kabel h1 raczej w ten sposób bym to rozpatrzył IMO
https://www.tradingview.com/x/2e0OpgUh/

W sumie jak podwyżka stóp pewna to trzeba zwiekszyć czujność xD

Podwyżka jest na 99 % ale czy przełoży się to na siłe dolara ? Nie i dlatego trzeba to wykorzystać . Na danych mamy szarpnięcie w dół a póżniej długo terminowo słabość dolara . Najlepsza para pod to GBP/USD po danych ładować L i złoto na duże wzrosty .
:)
Nie sądze by kabel był taki ładny pod granie tego. Z jednego prostego powodu. Polityki monetarne są dość odmienne. Wielka Brytania w sierpniu obniżyła stopy do najniższych w historii plus zwiększyła zakładany dodruk. Dlatego mamy kabla tam gdzie mamy. A to może jeszcze nie być koniec bo kasy w sejfie brakuje.
Będą lepsze pary by kosić pipsiory.
Ale aktualnie z kabla zabrałem ze stołu zabawki ;) Choć jak widać wychodzą z układu dołem. Najwyżej sprzedam wyżej jak dadzą ;)
Właśnie o to chodzi że oni się już wypstrykali i teraz jedyne co mogą to jakieś kosmetyczne cięcia na co rynek bedzie reagował jako korekty przy wzrostach .

Złoto będzie fajne przy 11 800 :)

simon000111
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: simon000111 »

Czas pokaże ;)
edek w1 jedna kreska ;) Ciekawe ile osób będzie tego bronić a ile atakować ;)
https://www.tradingview.com/x/sE6LINqb/
Co do dodruku euro też decyzję poznamy w grudniu:) Z tego co wiadomo to będzie to zależeć od danych. Jedno słowo Mariana moze dużo zmienić
Ale to tylko takie paplanie. Należy obserwować ireagować, pipsów starczy dla wszystkich :564:

Jestem w szoku co TRY wyprawia ;) w miesiąc 10%. To sie swapowicze obłowili na koniec roku. A pisałem nie dotykać bo ukąsi. Ekonomia jest nieugięta ;)
https://www.tradingview.com/x/gGRjwK4d/
Ostatnio zmieniony 17 lis 2016, 20:44 przez simon000111, łącznie zmieniany 2 razy.
To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Podwyżka jest na 99 % ale czy przełoży się to na siłe dolara ? Nie i dlatego trzeba to wykorzystać . Na danych mamy szarpnięcie w dół a póżniej długo terminowo słabość dolara . Najlepsza para pod to GBP/USD po danych ładować L i złoto na duże wzrosty .
:)[/quote]

Brexit a GBP/USD taka pewna para ? :roll:
The only way is up

Rafal152

TsunamiPL pisze:Podwyżka jest na 99 % ale czy przełoży się to na siłe dolara ? Nie i dlatego trzeba to wykorzystać . Na danych mamy szarpnięcie w dół a póżniej długo terminowo słabość dolara . Najlepsza para pod to GBP/USD po danych ładować L i złoto na duże wzrosty .
:)
Brexit a GBP/USD taka pewna para ? :roll:[/quote]

UK z brexit dostała pstryczka ale czy nie wyjdzie im to na dobre w przyszłym roku ? .

Szykuje się duże zamieszanie w EU . Wybory Niemcy , Francja a UK już z daleka od tego burdelu .

Żebyś mnie dobrze zrozumiał to GBP/USD do Grudniowego FED jest do spadków . Ja mówię o zagrywaniu L dokładnie po danych o podwyżkach . :)

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Skoro podwyżka stóp % pewna, to prezent pod s na indeksach piękny.
The only way is up

Awatar użytkownika
leechang
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leechang »

TsunamiPL pisze:Skoro podwyżka stóp % pewna, to prezent pod s na indeksach piękny.

Wszystko tak pewne jak to że: nie będzie brexitu i że Hillary wygra :)

:564:
To tylko gra Kotku, to tylko gra...

Rafal152

TsunamiPL pisze:Skoro podwyżka stóp % pewna, to prezent pod s na indeksach piękny.

No właśnie że nie do końca . Większych spadków na indexach to bym się spodziewał w styczniu , lutym ale nie w grudniu . Będą ciągnąć na koniec roku pod roczne bilanse :D

simon000111
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: simon000111 »

leechang pisze:

To akurat wola ludu ;) który głosuje różnie czasem nawet na chybił trafił ;) Tu mamy do czynienia z poażną instytucją, mam taka nadzieje ;) Nie po to od marca gadali że w grudniu podwyżka. Zresztą wszystko temu sprzyja - dane super. Rynki się tego spodziewają. Nie będzie zaskoczenia a o to im w pewnym stopniu chodzi ;)
To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.

Rafal152

leechang pisze:

Yellen już chyba lepiej nie mogła dać do zrozumienia że podwyżki będą żeby przygotować rynki .

Po podwyżkach szarpnięcie w dół i góra a na forum znów będzie brzmiała melodia jak to możliwe przecież podnieśli stopy a dolar słabnie to na pewno korekta teraz już się będzie umacniał a on będzie coraz słabszy z miesiąca na miesiąc :mrgreen:

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

A w ogóle kiedy w grudniu ta decyzja o tych stopach procentowych ??
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

Zablokowany