USDJPYH4.png
Taki warning dla misiów, co zawsze już pod prąd chcą...DayTrading: Wtorek 15.11.2016
- fx-technik
- Fanatyk
Re: DayTrading: Wtorek 15.11.2016
Taki warning dla misiów, co zawsze już pod prąd chcą...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
Zastanawia Mnie co zrobi Edek, nie jest to ciekawość pod kątem wejscia, bo nie zamierzam go tykać póki czegoś tam nie dostrzegę ale dzisiaj po prostu się zatrzymali. Z takich objec Bessy (w1) w bessie czasem daje hosse. Czasem daje ją w tygodniu po bessowym a czasem w tygodniu gdy swieczka po bessowa się zrealizuje. Taka tam statystyczna formacja 50/50 

- fx-technik
- Fanatyk
Z tego może wyjść L.
Brakuje przełamania trendu.Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
eltalk pisze:Ja gram. Mam w okolicy 1.335, jeszcze długa drogasimon000111 pisze:Ktos gra S na usdcad ? Mozliwy poziom odbicia?
Ja nie gram, ale moim zdaniem może być 1.339 , a może 1.342
Ostatnio zmieniony 15 lis 2016, 22:12 przez yogi, łącznie zmieniany 1 raz.
Kiedy myślisz , że wszystko idzie dobbrze przychodzi taki dzień jak dziś..Kolejny dzień bolesnej nauki i rozczarowań.. Najwięcej mnie kosztowało o dziwo sprzeciwianie się Stochowi.. Nie warto też zostawiac otwartej pozycji i odchodzić od kompa...nawet z SL. Nie warto kreślic scenariuszy bo widac , że testują rynek cały czas zanim gdzieś pójdą... Warto za to kreśli geometrię i się jej trzymać.. Warto sprawdzać jak się otwierają i tworzą świece na H1 na SP500 przy dużych trójkątach..fx-technik pisze:Masz rację rookie!-rookie- pisze:Zrobią małego knota ruchem w dół i za godzinę albo dwie polecą dalej do góry. Takie analizowaie to o du*e rozbić.DavidFx pisze:Uwaga rzeznik sell teraz idealne miejsce na ostre eSki
-- Dodano: 15 lis 2016, 16:16 --
Kto nie skorzysta ten banan bo ja sie nigdy ne myle
Analizowanie to jest uczenie się sytuacji.
Trading skuteczny polega na zawieraniu transakcji tylko w ściśle określonych warunkach, współzależnościach
wielu czynników mechanicznych i dynamicznych.
Jeżeli te warunki są spełnione i zgodne z MM, to po prostu zawierasz transakcję.
Jeżeli nie, to jej nie zawierasz.
Jeżeli masz wątpliwości, to nie wolno ci zawierać realnych transakcji.

-- Dodano: 15 lis 2016, 23:12 --
PS. Czyli jednak wyszli górą z trójkąta..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 15 lis 2016, 22:22 przez Świeżak44, łącznie zmieniany 2 razy.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
yogi pisze:eltalk pisze:Ja gram. Mam w okolicy 1.335, jeszcze długa drogasimon000111 pisze:Ktos gra S na usdcad ? Mozliwy poziom odbicia?
Ja nie gram, ale moim zdaniem może być 1.339 , a może 1.342
1,342 idealnie wstrzeliwuje sie w fibo
Chce wyprzedzić Elona Maska i wystrzelić usdjpy na MarsaTsunamiPL pisze:Kuroda, BOJ gdy patrzy na wykres USD/JPY

Ostatnio rzadko zaglądam do wykresów, za to całymi dniami siedzę na forum i czytam. Spójrz na to! http://forex-nawigator.biz/forum/wszyst ... ml#p578462Świeżak44 pisze: Kiedy myślisz , że wszystko idzie dobbrze przychodzi taki dzień jak dziś..Kolejny dzień bolesnej nauki i rozczarowań.. Najwięcej mnie kosztowało sprzeciwianie się Stochowi.. Nie warto też zostawiac otwartej pozycji i odchodzić od kompa... Nie warto kreślic scenariuszy bo widac , że testują rynek do ostatniej chwili zanim gdzieś pójdą... Warto kreśli geometrię i się jej trzymać.. Warto sprawdzać jak się otwierają i tworzą świece na H1 na SP500 przy dużych trójkątach..![]()
Nie warto grac z niewyspaną głową, chyba że małymi pozycjami na małe skalpy.. Nie warto nigdy wchodzić na ważnych liniach( wsparciach/oporach) , choćby nie wiam jak zachecająco wyglądał setup. Nie warto otwierac transakcji jeśli jakiś warunek nie jest spełniony. Nie warto grać dużymi lotami, jeśli gra ci nie idzie.. uffffff
Tak to właśnie jest z zarabianiem dużym lotem, nie umiejąc zarabiać nawet małym, to nie piaskownica i nikt nic za darmo nie dostanie, to że raz na ruski rok uda Ci się strzał na plus nie znaczy że zarabiasz jak to ty i 4ex uważacie, dajecie się robić w chu#%, rynek prościutko was podpuszcza a wy jak te muchy zwabione słodkim zapachem lecicie na tą rosiczkę po czym ona was wykręca
Ostatnio zmieniony 15 lis 2016, 23:07 przez -rookie-, łącznie zmieniany 2 razy.
USD/PLN nieco się umocnił wieczorem. S dały zarobić, ale póki co kierunek ->4,31->4,6xx
The only way is up