dlatego nie gram DAX'a
https://www.mql5.com/en/charts/6087061/ ... curities-s
jeżeli kogoś walnął MC na otwarcie to pewnie będzie dopłacał do rachunku
współczuję
Z kapitanem Jack'iem na zmanipulowanych wodach
Re: Z kapitanem Jack'iem na zmanipulowanych wodach
Lepszy 3 dni studiowania Steva Mauro niż 3 lata CJ.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.
hmm,
niezły cyrk dziś na rynkach,
mimo wszystko takich numerów to chyba jeszcze nie widziałem

chyba musi być jakieś drugie dno
niezły cyrk dziś na rynkach,
mimo wszystko takich numerów to chyba jeszcze nie widziałem

chyba musi być jakieś drugie dno
LOL !!! Chociaż AUD/JPY też swoje zrobił, 500 pips. A Sympathy to złapał 

sympathy gra na opory i wsparcia na Weekly sam sie kiedys przyznal wiec poprostu widzi jakis opor i ryzykuje albo sie uda albo nie uda potem schodzi na m15 pod to wrzuca ideologie ze to CJ chociaz to w ogole nie wyglada na CJa
kazdy orze jak moze 

AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
forex jest trudny
po prawo przewidywania sympathy po lewo to co się zdarzyło na rynku

oryginalny komentarz
"Ok guysssss this is what i need to buy this pair
EG.... Always desame pattern but if it breaks lower, i will run the remaining 2pushes down
"
po prawo przewidywania sympathy po lewo to co się zdarzyło na rynku
oryginalny komentarz
"Ok guysssss this is what i need to buy this pair

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Forex jest trudny bo jest zmanipulowany. Aczkolwiek wracając do pewnego sporu który tutaj się toczył kto jest lepszy ICT czy CJ. W sumie zostałem tutaj też wyśmiany przez DavidaFX jakobym żył w fantazjach i był zmanipulowany przez pierdoły które opowiada ICT
No to nastał czas prawdy - wybory w USA zakończone, co więcej wygrał Trump (zobaczcie co głosili "eksperci" rynkowi w tym profesorowie zacnych uczelni ekonomicznych w USA) - dolar miał spaść, a jak wygra Trump to juz w ogóle miała być tragedia dla dolara. Tymczasem dolar w najlepsze się umacnia, zarówno wobec euro jak również wobec jena. Dzisiaj nawet GBP się osłabia wobec dolara (generalnie ciekaw jestem czy pójdą kolejne levele do góry czy cykl zostanie przerwany). Żeby było ciekawiej to dzisiejsze spadki zaczęły się dokładnie na rozpoczęciu sesji NY a więc w oknie czasowym NY.
CJ może i jest dobry ale nie mam już żadnych złudzeń że ICT jest lepszy, skoro on wiedział o tym w czerwcu a sporo uczniów CJ (choćby Sympathy) kupowało przykładowo EUR/USD na stop huncie w dniu wyborów nie wiedząc że idą pod prąd ...Ciekawe czy przykładowo za kilka tygodni będziemy świadkami nowych szczytów robionych przez umacniającego się dolara

CJ może i jest dobry ale nie mam już żadnych złudzeń że ICT jest lepszy, skoro on wiedział o tym w czerwcu a sporo uczniów CJ (choćby Sympathy) kupowało przykładowo EUR/USD na stop huncie w dniu wyborów nie wiedząc że idą pod prąd ...Ciekawe czy przykładowo za kilka tygodni będziemy świadkami nowych szczytów robionych przez umacniającego się dolara

No i As28 - nie pozostaje mi nic innego jak po raz kolejny podziękować za wrzucone tutoriale od ICT
Jeden z bardziej wartościowych stuffów dostępnych za free. Gość jest po prostu geniuszem, nic dodać nic odjąć. Gdybyście sprzedawali EUR w dniu wyborów i tylko konsekwentnie od tego czasu dokładali pozycje ... Rynek już od czasu wyborów dla EUR/USD spadł ok 500 pipsów.

kazdy moze sie pomylic this is forex aczkolwiek dowodzi to jednego ze sympathy nie ma pojecia co sie dzieje na wykresie jego system dzialania jest prosty widzi wsparcie to ryzykuje i kupuje zazwyczaj sie udaje a nieraz sie nie udaje
kazdy orze jak moze 

AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
No i tu się mylisz. Sympathy rozrysowuje levele, szuka M i W na wykresach aby potwierdzić wejście w zgodzie z kierunkiem leveli. Levele bywają zwodnicze.
Teraz jak weźmiesz przykładowo GBP/USD pod lupę to ta górka najnowsza może być ponownie wszystkim. Może to być lvl1 w dół ale może to być też lvl1 w górę po resecie. Akurat na to jest sposób - ja czekam na okno czasowe London lub jak się nic nie dzieje to NY. Tylko w zasadzie bez tej wiedzy byłbym bezradny wiedziałbym że mam lvl1 tylko nie wiedziałbym czy w górę czy w dół. Ot, taki mały drobiazg.
PS. skoro tak dobrze widzisz levele to daj cynk jak widzisz NZD/JPY. EDIT: Ja to widzę w ten sposób że SH był równocześnie resetem i mamy LvL1 UP, w tą noc najprawdopodobniej wskutek danych będą szli do góry aby stworzyć LvL2 UP.
Teraz jak weźmiesz przykładowo GBP/USD pod lupę to ta górka najnowsza może być ponownie wszystkim. Może to być lvl1 w dół ale może to być też lvl1 w górę po resecie. Akurat na to jest sposób - ja czekam na okno czasowe London lub jak się nic nie dzieje to NY. Tylko w zasadzie bez tej wiedzy byłbym bezradny wiedziałbym że mam lvl1 tylko nie wiedziałbym czy w górę czy w dół. Ot, taki mały drobiazg.
PS. skoro tak dobrze widzisz levele to daj cynk jak widzisz NZD/JPY. EDIT: Ja to widzę w ten sposób że SH był równocześnie resetem i mamy LvL1 UP, w tą noc najprawdopodobniej wskutek danych będą szli do góry aby stworzyć LvL2 UP.
mylisz się totalnie,DavidFx pisze: ... sympathy nie ma pojecia co sie dzieje na wykresie jego system dzialania jest prosty widzi wsparcie to ryzykuje i kupuje zazwyczaj sie udaje ...
przecież napisałe dokładnie co się stało w wersji alternatywnej
"but if it breaks lower, i will run the remaining 2pushes down

i tak się stało

sympathy to geniusz, CJ też!