DayTrading: Poniedziałek 14.11.2016
Re: DayTrading: Poniedziałek 14.11.2016
Swiezak rób swoje
-- Dodano: 14 lis 2016, 12:22 --
ujek s połapane no to teraz zlecimy:))
-- Dodano: 14 lis 2016, 12:22 --
ujek s połapane no to teraz zlecimy:))
Cześć. Mam kilka pytańfx-technik pisze:To nikogo nie obchodzi.Świeżak44 pisze:No i co? Jako jedyny mówiłem o trendzie spadkowym.. Bardzo to przyspieszyli, nawet za bardzo.. Na razie celem było domknięcie luki z rana. Takie proste, a mało kto to obstawiał..
Masz mieć swoje zasady i się ich trzymać.
Nic więcej.
1. Ile instrumentów codziennie obserwujesz, jakie głównie waluty, indeksy, towary?
2. Według jakich podstawowych parametrów wybierasz ten na którym będziesz otwierał pozycje - poruszasz się z trendem na konkretnej ramie czasowej np. M15?
3. Średni czas życia pozycji u Ciebie - ile wynosi średni czas trzymania pozycji
4. Ile czasu poświęcasz codziennie na fx, w jakich godzinach siedzisz
5. Najważniejsza zasada wg. Ciebie, Twoja nadrzędna zasada dotycząca Twojego tradingu
Gdybyś mógł podzielić się odrobiną wiedzy

Ostatnio zmieniony 14 lis 2016, 12:43 przez -rookie-, łącznie zmieniany 3 razy.
Moze czas szukac L na edku? Albo mozna poczekac na potwierdzenie jak bedzie na 1.15xx. Powodzenia
Iteraz będzie mielenie.. Jak zwykle znałem kierunek, jak zwykle wyskoczyłem po paru sekundach z bardzo dobrej pozycji .. i zaraz właźiłem pod prąd na lawinie, bo mnie zmyliły wskaźniki, które włąsnie przestały juz działać. A przecież jak przecieli bolingera to wiadomo, ze wskaźniki przestaja działać.. Ile razy mozna popełniać ten sam błąd???? Ręce opadaja..
Takiej klarownej sytuacji nie wykorzystać.. Wchodzę na lawinie i czekam aż z powrotem przetną przynajmniej czerwoną linię Dadasa. Nic innego nie robię. Taki jest plan gry na lawinie, miałem się go trzymać... 
-- Dodano: 14 lis 2016, 13:41 --
P prostu za bardzo przyspieszyli grę i nie nadążyłem z analiza.. przecięli tego bollingera, umknęło mi to.. Taki jest DAX.
-- Dodano: 14 lis 2016, 13:50 --

-- Dodano: 14 lis 2016, 13:41 --
P prostu za bardzo przyspieszyli grę i nie nadążyłem z analiza.. przecięli tego bollingera, umknęło mi to.. Taki jest DAX.
-- Dodano: 14 lis 2016, 13:50 --
Ale odpowiedź i tak nie ma wielkiego znaczenia, bo musisz stworzyć system pasujący pod ciebie. To jest bardzo indywidualna sprawa. Pewne rzeczy można podpatrzeć, ale i tak musisz sam dopasowac wszystko do siebie, i to że ktoś gra na M15 czy na M1 nic ci nie da. Jeden gra na M1 i trzyma pozycję 1-5minut , drugi na H1 trzyma po kilka dni. Co do czasu jedynie mozna mieć trochę wskazówek kiedy jest jaka gra, ale to zależy od instrumentu. Musisz wszystko przerobić na własnej skórze kolego.-rookie- pisze:Cześć. Mam kilka pytańfx-technik pisze:To nikogo nie obchodzi.Świeżak44 pisze:No i co? Jako jedyny mówiłem o trendzie spadkowym.. Bardzo to przyspieszyli, nawet za bardzo.. Na razie celem było domknięcie luki z rana. Takie proste, a mało kto to obstawiał..
Nic więcej.
1. Ile instrumentów codziennie obserwujesz, jakie głównie waluty, indeksy, towary?
2. Według jakich podstawowych parametrów wybierasz ten na którym będziesz otwierał pozycje - poruszasz się z trendem na konkretnej ramie czasowej np. M15?
3. Średni czas życia pozycji u Ciebie - ile wynosi średni czas trzymania pozycji
5. Najważniejsza zasada wg. Ciebie, Twoja nadrzędna zasada dotycząca Twojego tradingu
Gdybyś mógł podzielić się odrobiną wiedzyWłączyłem PM gdybyś nie chciał dzielić się publicznie tym, a jeśli nie chcesz odpowiadać na te pytania, po prostu mi to napisz, że nie odpowiesz na nie. Nie masz obowiązku. Pozdrawiam.

To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
-
- Pasjonat
Kabel miod na moje serce w poniedzialek.
Troche fundamenrow. W nieodleglym czasie moze sie okazac ze inflacja rosnie. Juz teraz poprawia sie rentownosc obligacji. Bardzo duzy wplyw na inflacje ma ropa i energia, ktorych cena unormowala sie i tak naprawde o deflacji mozemy juz pomazyc. No chyba ze jeszcze ropa stanieje
Troche fundamenrow. W nieodleglym czasie moze sie okazac ze inflacja rosnie. Juz teraz poprawia sie rentownosc obligacji. Bardzo duzy wplyw na inflacje ma ropa i energia, ktorych cena unormowala sie i tak naprawde o deflacji mozemy juz pomazyc. No chyba ze jeszcze ropa stanieje

Ostatnio zmieniony 14 lis 2016, 12:52 przez simon000111, łącznie zmieniany 1 raz.
To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.
DAX teraz LLL.. jest spory pinbar...
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Zanim przekopię się przez forum żeby znaleźć te informacje trochę mi zejdzie. A tak korzystam z okazji, najwyżej dostanę odpowiedź "nie". Chciałbym się dowiedzieć jak inni podchodzą tutaj do fx.Świeżak44 pisze:Ale odpowiedź i tak nie ma wielkiego znaczenia, bo musisz stworzyć system pasujący pod ciebie. To jest bardzo indywidualna sprawa. Pewne rzeczy można podpatrzeć, ale i tak musisz sam dopasowac wszystko do siebie, i to że ktoś gra na M15 czy na M1 nic ci nie da. Jeden gra na M1 i trzyma pozycję 1-5minut , drugi na H1 trzyma po kilka dni. Co do czasu jedynie mozna mieć trochę wskazówek kiedy jest jaka gra, ale to zależy od instrumentu. Musisz wszystko przerobić na własnej skórze kolego.
- fx-technik
- Fanatyk
Ad. 1: DAX30 (główny), DJI30 (drugi), WTI (raczej głównie z ciekawości), EURUSD (dodatkowo);-rookie- pisze:Cześć. Mam kilka pytańfx-technik pisze:To nikogo nie obchodzi.Świeżak44 pisze:No i co? Jako jedyny mówiłem o trendzie spadkowym.. Bardzo to przyspieszyli, nawet za bardzo.. Na razie celem było domknięcie luki z rana. Takie proste, a mało kto to obstawiał..
Nic więcej.
Gdybyś mógł podzielić się odrobiną wiedzyWłączyłem PM gdybyś nie chciał dzielić się publicznie tym, a jeśli nie chcesz odpowiadać na te pytania, po prostu mi to napisz, że nie odpowiesz na nie. Nie masz obowiązku. Pozdrawiam.
AD. 2: Zmienność przede wszystkim, zarabiam głównie na DAX30.
Trendem jest cena Bid w stosunku do Open bieżącej H4.
W wypadku walut, w stosunku do bieżącej W1. Dla WTI, w stosunku do W1;
Ad. 3: Nie mam tu zasad, to zależy jak się sytuacja ułoży w stosunku do DSWS i trailingu;
Ad. 4: Od ok. 11 rano do ok. 1 w nocy;
Ad. 5: Zysk >> Strata.
Ostatnio zmieniony 14 lis 2016, 12:58 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Wiedzialem ze ed spadnie na 1.07xxx. Moj Post przed wyborami. Tylko zakladalem ze tak bedzie jak wybiora clinton.... a tu trump... widac wykres ma isc tam gdzie ma isc. Jak dla mnie ed L.Caldeborn pisze:Moze czas szukac L na edku? Albo mozna poczekac na potwierdzenie jak bedzie na 1.15xx. Powodzenia
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Kabel kabel a na listku cofka
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.