DayTrading: Poniedziałek 14.11.2016
Re: DayTrading: Poniedziałek 14.11.2016
"brak chętnych do kupowania po danej cenie " ale uzasadnienia, powody i przyczyny na to przecież muszą być!fx-technik pisze: Im szybciej przestaniesz szukać uzasadnień, powodów, przyczyn, tym lepiej dla ciebie.
Cena zawsze spada z jednego powodu = brak chętnych do kupowania po danej cenie =
rynek nie jest w stanie pokryć zainteresowania sprzedających, czyli szuka pokrycia.
Ani ty, ani ja, ani nikt nie wie na jakim poziomie rzeczywiście popyt przerośnie podaż.

Jak zwykle nie umiem wykorzystać swojego systemu.. 

To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Nic nie musi ale rynki to taki zwierz na ktorego zawsze znajdzie się jakieś uzasadnienie. Zawsze choć by nie wiem jak absurdalne dlatego Dadas dobrze prawi, że nie ma co Sobie tym zaprzatać głowy. Z resztą co kto lubi, a czytać coś trzeba, nawet brednie.mrspinek pisze:"brak chętnych do kupowania po danej cenie " ale uzasadnienia, powody i przyczyny na to przecież muszą być!fx-technik pisze: Im szybciej przestaniesz szukać uzasadnień, powodów, przyczyn, tym lepiej dla ciebie.
Cena zawsze spada z jednego powodu = brak chętnych do kupowania po danej cenie =
rynek nie jest w stanie pokryć zainteresowania sprzedających, czyli szuka pokrycia.
Ani ty, ani ja, ani nikt nie wie na jakim poziomie rzeczywiście popyt przerośnie podaż.
Może to być spekulacyjne zagranie, a ty się doszukujesz jakiegoś sensu.mrspinek pisze:"brak chętnych do kupowania po danej cenie " ale uzasadnienia, powody i przyczyny na to przecież muszą być!fx-technik pisze: Im szybciej przestaniesz szukać uzasadnień, powodów, przyczyn, tym lepiej dla ciebie.
Jessie prawił, że pojecie ''spekulacja'' to klasyczna wymowka tych co pociągaja za sznurki od seetek lat. Ostanio Deutsche Bank często to powtarzaŚwieżak44 pisze: Może to być spekulacyjne zagranie, a ty się doszukujesz jakiegoś sensu.

Teraz to mamy lawinę, a nie trend spadkowy.. Wskaźniki przestały działać.. 

No i co? Jako jedyny mówiłem o trendzie spadkowym.. Bardzo to przyspieszyli, nawet za bardzo.. Na razie celem było domknięcie luki z rana. Takie proste, a mało kto to obstawiał..
chociaz grasz na demo to myslisz bardzo dobrze bez zbednej filozofii, brawoŚwieżak44 pisze:No i co? Jako jedyny mówiłem o trendzie spadkowym.. Bardzo to przyspieszyli, nawet za bardzo.. Na razie celem było domknięcie luki z rana. Takie proste, a mało kto to obstawiał..
- fx-technik
- Fanatyk
To nikogo nie obchodzi.Świeżak44 pisze:No i co? Jako jedyny mówiłem o trendzie spadkowym.. Bardzo to przyspieszyli, nawet za bardzo.. Na razie celem było domknięcie luki z rana. Takie proste, a mało kto to obstawiał..
Masz mieć swoje zasady i się ich trzymać.
Nic więcej.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?