DayTrading: Czwartek 10.11.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 11 lis 2016, 00:00

Wzrost
4
57%
Bez zmian
2
29%
Spadek
1
14%

Liczba głosów: 7

warmia
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Czwartek 10.11.2016

Nieprzeczytany post autor: warmia »

leechang pisze:Warmia, ogarnij temat bo widzę, że nie rozumiesz jak działa rynek.
Żeby kupić tanio trzeba najpierw SPRZEDAĆ.
A przede wszystkim trzeba rozumiec zdanie które się cytuje...
A rynek działa tak, ze w bankomacie jest juz 10 pips gwarantowane... pośpiesz sie bo i 60 - ciu "nie ogarniesz".

Dla jasnosci - nie mówię ze nie da się z tego wyjąc więcej , ale 60 pips to gwarant dla kazdego.
( no może z wyjątkiem tych co sprzdaja 116.3 i sami po tej cenie kupią)
Ostatnio zmieniony 10 lis 2016, 14:45 przez warmia, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
leechang
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leechang »

W dupie mam ile Ty tam masz. Ja tu mówię o ogólnym podejściu INWESTORÓW a nie o takich płotkach jak ja czy Ty... teraz kumasz czy jesteś dalej zakręcony.
To tylko gra Kotku, to tylko gra...

warmia
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: warmia »

leechang pisze:W dupie mam ile Ty tam masz. Ja tu mówię o ogólnym podejściu INWESTORÓW a nie o takich płotkach jak ja czy Ty... teraz kumasz czy jesteś dalej zakręcony.
Nic nie pisałem ile mam...:
Fakt zrobiłem błąd licząc , ze piszący zrozumie to co sam napisał... sor ... mea culpa

Nieśmiertelny Trader

Nieprzeczytany post autor: Nieśmiertelny Trader »

Wasza rozmowa wygląda tak:

warmia: kaczka
leechang: deska
warmia: ide do sklepu po bułki
leechang: mamy dzisiaj pochmurny dzień
warmia: nie wiem czemu w afryce glodują
leechang: ziemia jest trzecią planeta od slonca
warmia: dupa cycki
leechang: kartofel marchewka

nikt nie wie o co chodzi, zdania bez ładu i skladu. no offence :)

Jedyna waluta jaka się będzie w najbliższym czasie opierać dolarowi to funciak, pewnie nikt sie nie spodziewa :)

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

leechang pisze:Gdzie stawiasz Sl? Przecież więszkość stawia pod wsparciem i nad oporem. Plus pod minima i nad maksima. To nie trzeba być jasnowidzem. Jeżeli kapitał chce tanio kupić to co robi? Sprzedaj... więc to widać po reakcji ceny co się dziej: ostry zjazd: Sl wyjebane, dołączasz się do kupowania, i tracisz , bo ktoś chce tanio kupić i pompuje dalej sprzedaż. W pewnym momencie realizuje zysk, przechodzi na Kupno, a "Ty" siedziesz w S bo myślałeś, że dalej będzie spadać. To jest właśnie dymanko.. które odbywa się NONSTOP. Czasami jest walka o 1 pips, czasami o 2... i albo się tego nauczyć, czyli patrzyć i reagować, brać to co rynek daje, albo Cię wydupczą... :)
Ile razy to przerabiałem.. :? Ale jak wiadomo, gdzie ludzie stawiają SL to po co ten wykres tam leci na chwilę i zjada SL. Kto ma w tym interes. Nieraz są takie chamskie szpile, które wycinają SL przed większym ruchem. Jak powstaje takie zjawisko? Kto ma w tym interes? Załóżny, ze będą spadki .. Grubasy lecą w górę i zmuszają leszczy, które tez obstawiły S, do kupna po najwyższej cenie właśnie dzięki SL. Nawwet jak ktoś stoi z boku to też nie zdąży się zabrać na takiej szpilce z grubasem..Idealna sprawa.. Robia sobie w ten sposób idealne wejścia w dłuższą pozycję S naszym kosztem..
-- Dodano: 10 lis 2016, 16:08 --
Nieśmiertelny Trader pisze:Wasza rozmowa wygląda tak:

Jedyna waluta jaka się będzie w najbliższym czasie opierać dolarowi to funciak, pewnie nikt sie nie spodziewa :)
To teraz Ty napisz coś mądrego.. Poczekam w napieciu.. :P
Ostatnio zmieniony 10 lis 2016, 15:32 przez Świeżak44, łącznie zmieniany 1 raz.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Nieśmiertelny Trader

Świeżak44 pisze: To teraz Ty napisz coś mądrego.. Poczekam w napieciu.. :P
Ja tu tylko gram, nie wiem czemu cena robi tak a nie inaczej (oczywiście zawsze znajdzie sie wytlumaczenie bo to przecież rynek :D ), nikt nie wie, trzeba sie dostosować i przestać to rozkminiać :) Szkoda czasu i prądu.

Caldeborn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Caldeborn »

Jak mozna kupic wlasna S i zarobic?
Wylaczyc opcje hedge i nacisnac przycisk "Buy" o tej samej wartosci co S zeby zamknac S albo 2x tyle co S i masz pozycje L o tej samej wartosci co S i itd......Oczywiscie S musi byc na plusie zeby zarobic.
Na tym polega odkupywanie wlasnych pozycji.

simon000111
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: simon000111 »

Świeżak44 pisze:
leechang pisze:Gdzie stawiasz Sl? Przecież więszkość stawia pod wsparciem i nad oporem. Plus pod minima i nad maksima. To nie trzeba być jasnowidzem. Jeżeli kapitał chce tanio kupić to co robi? Sprzedaj... więc to widać po reakcji ceny co się dziej: ostry zjazd: Sl wyjebane, dołączasz się do kupowania, i tracisz , bo ktoś chce tanio kupić i pompuje dalej sprzedaż. W pewnym momencie realizuje zysk, przechodzi na Kupno, a "Ty" siedziesz w S bo myślałeś, że dalej będzie spadać. To jest właśnie dymanko.. które odbywa się NONSTOP. Czasami jest walka o 1 pips, czasami o 2... i albo się tego nauczyć, czyli patrzyć i reagować, brać to co rynek daje, albo Cię wydupczą... :)
Ile razy to przerabiałem.. :? Ale jak wiadomo, gdzie ludzie stawiają SL to po co ten wykres tam leci na chwilę i zjada SL. Kto ma w tym interes. Nieraz są takie chamskie szpile, które wycinają SL przed większym ruchem. Jak powstaje takie zjawisko? Kto ma w tym interes? Załóżny, ze będą spadki .. Grubasy lecą w górę i zmuszają leszczy do sprzedaźy po najwyższej cenie właśnie dzięki SL. Nawwet jak ktoś stoi z boku to też nie zdąży się zabrać na takiej szpilce z grubasem..Idealna sprawa.. Robia sobie w ten sposób idealne wejścia w dłuższą pozycję naszym kosztem..
-- Dodano: 10 lis 2016, 16:08 --
Nieśmiertelny Trader pisze:Wasza rozmowa wygląda tak:

To teraz Ty napisz coś mądrego.. Poczekam w napieciu.. :P
Prosta odpowiedz takie miejaca jak wyzej wspomniano znane sa dla "fatcat'ow". Aby kupowac i sprzedawac duzo musi byc duaza plynnosc. A takowa najlepiej zlapac na stop lossch i miejscach gdzie potencjalnie jest duza plynnosc
To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.

Nieśmiertelny Trader

Zeby była jasność, szpile powstają gdy plynnośc jest mała, na poziomach cenowych brakuje zleceń, przykladowo, cena leci down, bije nowe minima a tam nie ma zadnych bidow, wiec cena pzyspiesza gdy w koncu się pojawiają to mamy wsparcie. To samo w czasie danych. myslicie ze czemu grubasy tak latwo przekladaja cale figury po fomcach albo payrolsach? automaty na czas danych sa wyłączane i znikają bidy jak i offery to tez latwo jest jebnąc na raz 100 pips...
Ostatnio zmieniony 10 lis 2016, 15:23 przez Nieśmiertelny Trader, łącznie zmieniany 1 raz.

-rookie-
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: -rookie- »

A tak z innej beczki. Kiedyś pisałem że w ECN zlecenia trafiają na rynek. Potem ktoś mnie poprawił że piszę bzdury i nasze zlecenie nie trafiają na prawdziwy rynek i nie mamy wypływu na kurs. Jak to w końcu jest. W takim Dukascopy na przykład? Dając duże zlecenie mogę pchnąć cenę?

Zablokowany