DayTrading: Środa 09.11.2016
-
- Pasjonat
Re: DayTrading: Środa 09.11.2016
Tylko po co umacniać jena przeciez to smiec gorsze dziadostwo jak dolar. Warto sprawdzic cene ujka z datami dodruku kasy w stanach i japoni to wszystko wyjasnii. A prawdy co zamierzaja robic i tak nie powiedza imo. Bo jesli miala by byc to prawda to pin do bankomatu znaja juz wszyscy 

To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.
Aż mnie zmroziło jak zobaczyłem jego http://www.myfxbook.com/members/Kiljan/mforex/1351484 .Peener pisze:Co zgubiło Damiana poważnego gracza z bardzo dobrymi wynikami.
Koncepcja grania na swapach przynoszących zysk słuszna, ale w tym przypadku nastąpił splot wyjątkowo niesprzyjających okoliczności:
1) sytuacja polityczna w Turcji
2) wybór innego kandydata niż założenie rynkowe w USA
Z punktu widzenia gracza nastąpiły też ewidentne błędy:
1) przekonanie do słuszności pomysłu grania na lirze tureckiej z punktu widzenia zarobku na swapach nie biorąc pod uwagę powyższych dwóch punktów albo je ignorując
2) chciwość grającego mając zarobek 150.000 zł pozycji nie zamknął
3) zapętlenie się w pozycje krótkie
4) panika i zamykanie pozycji jak popadnie

To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
-
- Fanatyk
całkowicie wzrost jest zredukowany na eu,karnak pisze:Daje nieźle zarobić na tych ruchach giełdowych, szybko zmienią zdanie i go polubią, to nie to co u nas, gdzie nienawidzą PIS do końca życia.Tomasz196407 pisze:ciekawe co stany na to co sie wydarzyło,
sprzedaż-kupno, kupno-sprzedaż
pewnie sie ucieszą z takiego prezydenta
dlaczego miałby wzrastać euro?, bo tak mówili wszędzie że jak wybiorą TR. to bedzie źle i dolar sie bedzie osłąbiał,
magia pism i drukarzy,
czyli jak Pis wybrali w Polsce to Pln do piachu powinien

Kurcze a myślałem, że będzie to więcej o Trumpie a nie o mnie
Co do meritum, zgadza się, że popełniłem kilka błędów. Największym było trzymanie pozycji kiedy osiągnęły ok 160k na plusie. Jeśli chodzi o wczoraj no to cóż, obstawiałem wygraną Clinton, jednak amerykanie woleli Trumpa, ich wybór...
A co do gry no to niestety komplety brak czasu na analizowanie sytuacji jest też zgubny...

Co do meritum, zgadza się, że popełniłem kilka błędów. Największym było trzymanie pozycji kiedy osiągnęły ok 160k na plusie. Jeśli chodzi o wczoraj no to cóż, obstawiałem wygraną Clinton, jednak amerykanie woleli Trumpa, ich wybór...
A co do gry no to niestety komplety brak czasu na analizowanie sytuacji jest też zgubny...
Ostatnio zmieniony 09 lis 2016, 15:18 przez Damian2, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Gaduła
No i już drugi punkt się sprawdził.karnak pisze: Może to pomoże w inwestowaniu?:
http://papug.pl/przyszlosc-usa-chin-ros ... -punktach/
Ciekawe czy kolejne też się sprawdzą.
-
- Pasjonat
Na edku wazna swiec w1 od tego zalezy przyszlosc kierunku do tego czasu inne pary
To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.
Pewnie, to tylko 400K, kto by się przejmowałDamian2 pisze: A co do gry no to niestety komplety brak czasu na analizowanie sytuacji jest też zgubny...

Czyżby kryształowa kula mówiła up na usdcad?
OD kilku dni jest upNieśmiertelny Trader pisze:Pewnie, to tylko 400K, kto by się przejmowałDamian2 pisze: A co do gry no to niestety komplety brak czasu na analizowanie sytuacji jest też zgubny...
Czyżby kryształowa kula mówiła up na usdcad?

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
I po wzrostach ani śladu.
Można także mówić o ulubionym zjawisku wśród traderów, a mianowicie o dywergencji
I oczywiście zapomniałem dodać (przypomnieć) edek do piachu
Można także mówić o ulubionym zjawisku wśród traderów, a mianowicie o dywergencji
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Fanatyk
taki złosliwyBemowo1 pisze:I po wzrostach ani śladu.

ten piach to co?? 1,; 0.5 ,.; nic