DayTrading: Środa 09.11.2016
-
- Fanatyk
Re: DayTrading: Środa 09.11.2016
TsunamiPL pisze:Societe Generale mówi L eur/usd na 6 miesięcy

jakby dawali to bym wziął,
jakby bili to uciekałbym bym,
ale że mówią to mi to ... wisi

Ja ci to wytłumaczę..to bardzo proste. Spójrz na USD/PLN.. Do godziny 06.00 dolar się osłabiał, po 06.00 zaczął rajd w górę. Para Euro/dolar więc najpierw wystrzeliła , a od 06.00 dolar zaczął się wzmacniać, bo Trump obiecał uczynic USA znowu wielkie, więc mianownik zaczął się zwiększać i jak w ułamku Euro/UsD zaczęło spadać. Co tu więcej rozumieć. Korelacja jak na giełdach, jak po breksicie . Identyczny scenariusz. Można bylo ładnie tez na tym zarobić, ale DAX szybszy..LykLyk pisze:Drodzy Państwo,
Czy ktoś mi może wytłumaczyć, początkujacemu, co to się w ten dzisiejszy dzień stało na EURUSD?
Dlaczego, do jasnej cholery cały dzień to spada? Przecież jeszcze do wczoraj wszyscy trąbili że rynek się boi Trumpa, że będzie krach itp itd EurUSD miał na prawie pewne rosnąć jak Trump wygra, a tu po mocnym odbiciu stopniowy spadek, cały dzień... Jak to w końcu jest?

To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
-
- Pasjonat
Moim zdaniem na ujku wielomiesieczna konsola. Tak jak juz to w przeszlosci bywalo:)
To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.
O 8 rano naszego czasu było spotkanie Ministra Finansów, BOJ i premiera w sprawie umocnienia jena.
Nie chcą się komentować, czy sprzedali trochę jenów
Nie chcą się komentować, czy sprzedali trochę jenów

The only way is up
Na SP500 dno już było czy dopiero będzie?
-
- Fanatyk
ciekawe co stany na to co sie wydarzyło,
sprzedaż-kupno, kupno-sprzedaż
pewnie sie ucieszą z takiego prezydenta

Daje nieźle zarobić na tych ruchach giełdowych, szybko zmienią zdanie i go polubią, to nie to co u nas, gdzie nienawidzą PIS do końca życia.Tomasz196407 pisze:ciekawe co stany na to co sie wydarzyło,

Zgodnie ze scenariuszem breksitowym to dopiero będzie, ale i tak teraz juz tylko technicznie trzeba grac co wykres daje..Stachuu pisze:Na SP500 dno już było czy dopiero będzie?

-- Dodano: 09 lis 2016, 16:00 --
Kotos napisał w inernecie, że teraz amerykanie dowiedzą się co to znaczy "Dobra zmiana"karnak pisze:Daje nieźle zarobić na tych ruchach giełdowych, szybko zmienią zdanie i go polubią, to nie to co u nas, gdzie nienawidzą PIS do końca życia.Tomasz196407 pisze:ciekawe co stany na to co sie wydarzyło,

To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.