DayTrading: Piątek 28.10.2016
Re: DayTrading: Piątek 28.10.2016
piątek , kończ Pan wstydu oszczędź !!!!
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
Możę by tak małą S-eczkę na usdj/jpy i eur/jpy na korektę hmm...

trzeba mieć jaja jak super saiyan
Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.
Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.
[quote="xhDog"]Możę by tak małą S-eczkę na usdj/jpy i eur/jpy na korektę hmm...
To się może udać
To się może udać

The only way is up
o tej godzinie w Piątunio? heheTsunamiPL pisze:xhDog pisze:Możę by tak małą S-eczkę na usdj/jpy i eur/jpy na korektę hmm...
To się może udać
ja czekam cały tydzień i jestem zniesmaczony, praktycznie rósł jednostajnie
Skarciłbym edka s, aż mnie świerzbi.pr7emo pisze:o tej godzinie w Piątunio? heheTsunamiPL pisze:xhDog pisze:Możę by tak małą S-eczkę na usdj/jpy i eur/jpy na korektę hmm...
To się może udać
ja czekam cały tydzień i jestem zniesmaczony, praktycznie rósł jednostajnie
The only way is up
Jeżeli grasz 1 lotem i chcesz łapać same szczyty a nie wchodzi ci bo to kilka pips to zacznij grać 0.8 lota ustawiaj zlecenie kilkanaście pipsów niżej a SL jak przy jednym locie . Strata taka sama więc nie zmienisz swojej strategi co do strat a pozycje będą ci wchodzić . Jak łapie ci SL też o kilka pipsów to sl też dopasuj w ten sam sposób . Np 0.6 lota zlecenie oczekujące kilka pipsów wcześniej a Sl kilka pipsów wyżej .rabit pisze:Nie bierz do glowy, jak pytam to wal smialo, chcialem poznac bardziej obiektywna opinieTomasz196407 pisze:Rabit wstawie w analizach, nie chce nikomu nic sugerować,![]()
I tak chyba zaraz zamkne bo czar juz prysl...Dlamnie to nie ma znaczenia co inni tu mmysla o moich analizach, to co pokazalem to chyba bardziej ojaw frustracji tym bardziej po wczorajszych trejadch na edku. Ja tu jestem po to by pogadac.Tomasz196407 pisze:nikomu nie musze udowadniać że wychodzi mi albo i nie, dużo zależy też od brokera i uważajcie,
Zrozumiał ?

a ciekawe jak w tym momencie z sl nad szczytem edka jak spready zaraz zwiększą
Tanie i drogie to pojęcie względne. Dla jednego nowe bmw jest drogie dla drugiego tanie.simon000111 pisze:\
a jeszcze niespełna rok temu to samo wieszczyli dolarowi. teraz jet funt, jutro będzie kontynuacja na euro etc.
przypomnę, że tania waluta to konkurencyjna gospodarka. minus import
"tania waluta to konkurencyjna gospodarka. minus import" a dobre dla eksportu. Co jest dla UK wazniejsze eksport czy import to nie wiem bo nie zgłębiałem się strukturę bilansu handlowego.[/quote]
Nie wiem dlaczego wśród ekonomistów ciągle pokutuje mit "tania waluta jest dobra dla eksportu". Tania waluta jest dobra ale tylko dla eksportu surowców i produktów nisko przetworzonych. Czy naprawdę uważacie, że wolumen sprzedaży Apple'a czy Tesli zależy od kursu dolara? Tak samo z eksportem niemieckim, praktycznie nie zmienia się, mimo tego, że jakiś czas temu euro było o połowę tańsze. Podobnie z eksportem Szwajcarii - mimo wzrostu kursu o 200%!!! Gdyby kurs waluty miał poważne znaczenie, to gospodarka Niemiec czy Szwajcarii powinna zanurkować o co najmniej połowę...
Setup na M30 był, stoch był. Ale też środek bollingera i to nie wypaliło. Na wykresie wskaźnikowym widać, że dość dawno nie zrobili takiej zmyłki na Sp500. Trudno, wejście nie pilnowane.. SL-1,1k.. 

To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
To nie do końca tak działa . USD do ropy nie jest w 1/1wariatgdynia pisze:Dolar idzie w dól to chyba ropa powinna rosnac a ty tez w dól
Ropa idzie w dół bo spodziewają się wzrostów zapasów na następnym DoE we środę .