DayTrading: Piątek 21.10.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 22 paź 2016, 00:00

Wzrost
4
50%
Bez zmian
3
38%
Spadek
1
13%

Liczba głosów: 8

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 21.10.2016

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

simon000111 pisze:Świeżak44 fajnie, że przerabiasz różne systemy i techniki handlu. Muszę Ci jednak powiedzieć jedną bardzo ważną rzecz. Mianowicie, że to nie ma żadnej skuteczności. Za kilka tygodni weźmiesz się za ichimoku, potem będą następne. Przerobisz 10 systemów, będziesz je łaczyłe i przerabiał,a i tak nie zadziałają ;)
Pan Żaba, gdyby zobaczył co robisz to zkwitowałby to swoim doskonałym żartem ;)

zgadzam sie z autorem postu cokolwiek zrobisz i tak nie zadziala nadal pozostaniesz w czarnej dupie forexowej :p

aby wygrac z rynkiem trzeba zrobic cos czego nikt wczesniej nie zrobil a ty powielasz bledy milionow osob ktorzy robili to samo od lat 70 szkoda na to czasu swiezak czas stanac oko w oko z prawda :d
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

DavidFx pisze:
simon000111 pisze:Świeżak44 fajnie, że przerabiasz różne systemy i techniki handlu. Muszę Ci jednak powiedzieć jedną bardzo ważną rzecz. Mianowicie, że to nie ma żadnej skuteczności. Za kilka tygodni weźmiesz się za ichimoku, potem będą następne. Przerobisz 10 systemów, będziesz je łaczyłe i przerabiał,a i tak nie zadziałają ;)
Pan Żaba, gdyby zobaczył co robisz to zkwitowałby to swoim doskonałym żartem ;)

zgadzam sie z autorem postu cokolwiek zrobisz i tak nie zadziala nadal pozostaniesz w czarnej dupie forexowej :p

aby wygrac z rynkiem trzeba zrobic cos czego nikt wczesniej nie zrobil a ty powielasz bledy milionow osob ktorzy robili to samo od lat 70 szkoda na to czasu swiezak czas stanac oko w oko z prawda :d
:lol:

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

na rocznym edku mieliśmy wybicie dołem z mother bar, jeżeli target to dwókrotność świecy matki to celem jest naruszenie parytetu. nie twierdzę, że ma to nastąpić w tym roku
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

simon000111
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: simon000111 »

Bemowo1 pisze:na rocznym edku mieliśmy wybicie dołem z mother bar, jeżeli target to dwókrotność świecy matki to celem jest naruszenie parytetu. nie twierdzę, że ma to nastąpić w tym roku
Co tu dużo mówić, patern na krótką była jak chol... ;)
https://www.tradingview.com/x/lPvfNLv3/
https://www.tradingview.com/x/PzbVeqFL/

Ale nadal należy zachować ostrożność bo mogą wykręcić kota ogonem ;)

Czasem mnie to przeraża, że linie T mające po 10 lat się sprawdzają. To świadczy tylko o jednym. Na foreksie jest porządek i ktoś tego pilnuje
Ostatnio zmieniony 21 paź 2016, 23:48 przez simon000111, łącznie zmieniany 1 raz.
To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

simon000111 pisze:
Bemowo1 pisze:na rocznym edku mieliśmy wybicie dołem z mother bar, jeżeli target to dwókrotność świecy matki to celem jest naruszenie parytetu. nie twierdzę, że ma to nastąpić w tym roku

Na ten moment na L nic nie wskazuje. A promocji może być dopiero początek.
Układ który wrzucam jest tak banalny, że nie widziałem aby super eliott technicy rozpatrywali taki wariant.

A co na to TOMASZ 1964???
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Wskaźniki zawodza tylko przy lukach i ostrych rajdach, wiec trzeba wtedy uważać. Wczoraj i dziś spisywały sie pieknie. Myslę, że mam juz wszystkie narzędzia, potrzebne żeby dobrze grać na foreksie. Wystarczy, że będę się trzymał twardych zasad, uporządkuje te wykresy pod względem interwałów i będę pilnował gry, a nie zostawiał otwatych pozycji bez SL. Jak będe tego przestrzegał to konto powinno się w następnym tygodniu szybko powiększać... A potem juz tylko real :roll:
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

karnak pisze:Ja na EDku nie składam broni:
dziwnie grasz...

kto kupił Funta ten zarobiony :)

-- Dodano: 21 paź 2016, 22:53 --
Bemowo1 pisze: Na ten moment na L nic nie wskazuje. A promocji może być dopiero początek.
Układ który wrzucam jest tak banalny, że nie widziałem aby super eliott technicy rozpatrywali taki wariant.

tomasz nie wiem, ale dla mnie nierealne
EURUSD pomaca 1.07 - 1.08 i zostawi szpile na miesiecznym po wybiciu UP
natomiast na teraz nadal SELL.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Świeżak44 pisze:Wskaźniki zawodza tylko przy lukach i ostrych rajdach, wiec trzeba wtedy uważać. Wczoraj i dziś spisywały sie pieknie. Myslę, że mam juz wszystkie narzędzia, potrzebne żeby dobrze grać na foreksie. Wystarczy, że będę się trzymał twardych zasad, uporządkuje te wykresy pod względem interwałów i będę pilnował gry, a nie zostawiał otwatych pozycji bez SL. Jak będe tego przestrzegał to konto powinno się w następnym tygodniu szybko powiększać... A potem juz tylko real :
A potem miliony na koncie.... alkohol, dziwki, narkotyki.
Od dziwek nabawisz się choroby wenerycznej, a za narkotyki Ziobro wsadzi Ciebie do pierdla, gdzie chłopaki przeszlifują cię na wylot.

I powiedz mi po co Ci to?

simon000111
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: simon000111 »

Bemowo1 pisze:
simon000111 pisze:

Na ten moment na L nic nie wskazuje. A promocji może być dopiero początek.

Chciałem właśnie to napisać czy my aby nie zrobimy na edku 5? Ale nie chciałem się błaźnić bo z fal jestem kiepski
No na tą chwilę to tylko szukać układów na S
Z fundamentalnego podejścia też nic nie przemawia za L.

Rozpatrując z drugiej strony, co przemawia za L. Zaledwie możliwość trzech dołków Usiaki-Londyn-Skośne na D1 - nadal nie wykończone. Możliwość krojenia oRGR na d1 (bardzo koślawego), ale to tylko dywagacja. Na tą chwilę tylko S - oczywiście po jakimś układzie o teraz nawet nie ma jak się podłączyć ;)
A tak apropo to złoto i srebro ładnie zrzucili przed edkiem ;)
To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

highend pisze:
tomasz nie wiem, ale dla mnie nierealne
EURUSD pomaca 1.07 - 1.08 i zostawi szpile na miesiecznym po wybiciu UP
natomiast na teraz nadal SELL.
Rozpatruję bardzo duży układ i dla mnie jest bardzo realny, dopiero pokonanie high aktualnej miesięcznej świecy jest w stanie zmienić kierunek.

Zablokowany