chyba trzeba szukać ludzi którzy jeszcze nie sprzedają swoich teorii, a już wiele potrafią:
https://twitter.com/partin2926
Z kapitanem Jack'iem na zmanipulowanych wodach
Re: Z kapitanem Jack'iem na zmanipulowanych wodach
Lepszy 3 dni studiowania Steva Mauro niż 3 lata CJ.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.
Nie, nie dałem się mu przegadać
Nie miałem już do niego więcej pytań, jak dla mnie to co odpisał jest mętne, czyli tak jak napisałem tu na forum zanim mi jeszcze odpisał. Dlaczego przede wszystkim poleca GP u którego nie ma konta skoro zapytałem go o brokera który nie wywala w trakcie takich newsów jak wczoraj rekwot ? Twierdzenie że przy zamknięciu pozycji na takich eventach jak wczorajszy brokerzy nie wywalają rekwot jest ...bzdurą. No chyba że nie mam racji i to ja powinienem zmienić brokera. Przy takiej jeździe rekwoty się zdarzają i to niekoniecznie z winy brokera, a szybkiej zmiany ceny. I osobiście nie odważyłbym się grać na newsach pod prąd, no wyjątkiem jest konto demo...
Inna sprawa - ICT uczy grać z kierunkiem rynku, czyli tak aby rynek nas nie zaskoczył większą obsuwą. Tymczasem CJ gra tak jakby był we mgle, albo jak hazardzista. Jaki sens było wczoraj kupować EUR/USD wiedząc że on spadnie ? Należało go SPRZEDAWAĆ a stop hunta wykorzystać do piramidowania na SELL. Zresztą na pierwszych stronach jego wątku on sam twierdził że stop hunta należy wykorzystywać tylko do dokładania pozycji z kierunkiem w którym zmierza rynek. Czyli nie wiedział gdzie pójdzie rynek. Zamiast się przyznać do błędu to pokazuje że to było zamierzone, ja osobiście w to nie wierzę.
Co więcej, ja sam wczoraj aż nazbyt dobrze widziałem dla EUR/USD na M15 te jego całe levele. Stop hunt wybił aż na wysokość Peak High, dlaczego zatem on nie wykorzystał SH do sprzedawania tylko na nim kupował, nie było 3-go levelu a on pomimo to postanowił grać UP.
Jakkolwiek, na FX da się zarabiać i to duże pieniądze ale na pewno nie grając ...pod prąd na newsach. Ponadto to gadanie o mental stop oraz protection stop...ludzie, naprawdę ? To już w ogóle się nie trzyma ładu i składu. Skoro macie zysk na newsach (niewielki) i użyjecie hard stopa to tym większe prawdopodobieństwo że Wam go wywali bo to podczas newsów spread jest największy. Co więcej, skoro wywaliło w Waszą stronę to jakie jest uzasadnienie dla zakładania...hard stopa. To już większy sens ma Hard stop gdy próbujecie łapać dołek lub górkę a nie gdy już rynek wystrzelił w Waszym kierunku, czy to ja w tym momencie bredzę ? Biorę to po prostu na logikę.
Dlatego u CJa za dużo jest po prostu takiego niekonsekwentnego pierdolenia. Osobiście nie zauważyłem jeszcze aby ICT sam sobie zaprzeczał, tymczasem u CJ zaobserwowałem to już wielokrotnie.
BTW - z jego screena wynika że wyzerował ponad 20K, a nie mówiłem ? I to jeszcze zanim ten screen wkleił. I nie, nie cieszę się jego porażką tylko ...twierdzenie że wiedział co robi jest no... no litości.

Inna sprawa - ICT uczy grać z kierunkiem rynku, czyli tak aby rynek nas nie zaskoczył większą obsuwą. Tymczasem CJ gra tak jakby był we mgle, albo jak hazardzista. Jaki sens było wczoraj kupować EUR/USD wiedząc że on spadnie ? Należało go SPRZEDAWAĆ a stop hunta wykorzystać do piramidowania na SELL. Zresztą na pierwszych stronach jego wątku on sam twierdził że stop hunta należy wykorzystywać tylko do dokładania pozycji z kierunkiem w którym zmierza rynek. Czyli nie wiedział gdzie pójdzie rynek. Zamiast się przyznać do błędu to pokazuje że to było zamierzone, ja osobiście w to nie wierzę.
Co więcej, ja sam wczoraj aż nazbyt dobrze widziałem dla EUR/USD na M15 te jego całe levele. Stop hunt wybił aż na wysokość Peak High, dlaczego zatem on nie wykorzystał SH do sprzedawania tylko na nim kupował, nie było 3-go levelu a on pomimo to postanowił grać UP.
Jakkolwiek, na FX da się zarabiać i to duże pieniądze ale na pewno nie grając ...pod prąd na newsach. Ponadto to gadanie o mental stop oraz protection stop...ludzie, naprawdę ? To już w ogóle się nie trzyma ładu i składu. Skoro macie zysk na newsach (niewielki) i użyjecie hard stopa to tym większe prawdopodobieństwo że Wam go wywali bo to podczas newsów spread jest największy. Co więcej, skoro wywaliło w Waszą stronę to jakie jest uzasadnienie dla zakładania...hard stopa. To już większy sens ma Hard stop gdy próbujecie łapać dołek lub górkę a nie gdy już rynek wystrzelił w Waszym kierunku, czy to ja w tym momencie bredzę ? Biorę to po prostu na logikę.
Dlatego u CJa za dużo jest po prostu takiego niekonsekwentnego pierdolenia. Osobiście nie zauważyłem jeszcze aby ICT sam sobie zaprzeczał, tymczasem u CJ zaobserwowałem to już wielokrotnie.
BTW - z jego screena wynika że wyzerował ponad 20K, a nie mówiłem ? I to jeszcze zanim ten screen wkleił. I nie, nie cieszę się jego porażką tylko ...twierdzenie że wiedział co robi jest no... no litości.
as28 pisze:oj maccyw![]()
![]()
dałeś się przegadać CJ,
ale dzięki,
ta dyskusja pokazała mi wiele,
ludzie o wielkim ego nigdy nie przyznają się do błędu,
on też tego nie potrafi,
jak dla mnie mówił o większym ruchu, ruch max 50 pipsów takim nie jest,
sam spieprzył bardzo szybko, zresztą jak pokazałem live też tak zrobiłem,
problem jest z tym że sprzedając to innym, inni nie nie mieli szans tak szybko reagować i robić jak zrobił CJ,
dla mnie jego tłumaczenie jest do d...
Co do polecanego brokera to jest beznadziejny:
1. nie ma złotówek
2. MC na poziomie 100% żenada
3. długi transfer środków
jedyny plus to małe spready dla par z antypodów
Wszystko względem CAD UP na newsach. Albo jestem w bardzo poważnym błędzie 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Trochę spieprzyłem bo CAD umocni się jeszcze nieco bardziej (zapewne) ale nie zamierzam ryzykować zważywszy na fakt, że USD/CAD zrobił moje 100 pipsów. Gdyby ktoś chciał mi wytknąć dlaczego nie realizuję GBP/CAD na 150 pipsów tak jak wcześniej wspominałem (tylko zamknąłem po 80 pipsach) informuję, że GBP/CAD pozostaje w tyle za parami NZD/CAD oraz USD/CAD, jak dla mnie para ta po prostu za nimi podąża, jeszcze inaczej - jest UP ale ma wolniejsze tempo wzrostów. Zatem skoro USD/CAD zrobił 100 pipsów i jest parą wiodącą a GBP/CAD pozostając w tyle zrobił 80 pipsów to ja podziękuję.
PS. USD/MXN - można zobaczyć krótkie zagranie na historii. Wyszedłem ze względu na przekonanie co do CAD. Wolałem się skupić na tej parze chociaż USD/MXN wciąż jest dla mnie parą UP, przynajmniej w dniu dzisiejszym. W poniedziałek również USD/MXN powinno wzrastać.
PS2. Nie zachęcam do gry bez SL, a wręcz odradzam.

PS. USD/MXN - można zobaczyć krótkie zagranie na historii. Wyszedłem ze względu na przekonanie co do CAD. Wolałem się skupić na tej parze chociaż USD/MXN wciąż jest dla mnie parą UP, przynajmniej w dniu dzisiejszym. W poniedziałek również USD/MXN powinno wzrastać.
PS2. Nie zachęcam do gry bez SL, a wręcz odradzam.
USD/MXN - teraz dopiero ruszyli z tą parą by zrobić swoje. Chociaż większych ruchów się tutaj nie spodziewam, tyle że ruchy UP. Nie wiem czy to już wskutek sesji NY, tak więc do obserwacji aby się nie dać wyzerować gdy ewentualnie postanowią odwrócić jak tydzień temu w piątek.

niedługo zaczniesz sprzedawać swoje materiały

Lepszy 3 dni studiowania Steva Mauro niż 3 lata CJ.
As28 - gdyby to nie była Polska i byłoby to nielegalne to mógłbym się z Tobą założyć że nie
A tak poważnie - nie, nie zamierzam iść tą drogą. Jak wspominałem jeżeli dojdę do pewnego założonego pułapu to owszem chcę ale założyć własny hedge fund. Nagrywanie tutoriali mnie nie bawi i kosztuje zbyt wiele czasu a efekt jest niewiadomy. Inaczej to ujmę - korzyści niewspółmiernie mniejsze do poświęconego czasu
Chociaż dla tych co na FX tracą nagrywanie tutoriali rzeczywiście może być jedyną drogą do zysku w tej branży (zwłaszcza jak im się nie chce uczyć nowych rzeczy). Chociaż nie twierdzę że Ci co je nagrywają nie zarabiają na FX, na pewno sporo takich osób po prostu dywersyfikuje w ten sposób swoje przychody i nawet jak mają słabszy miesiąc na FX to nie muszą się przejmować.
EDIT: Tak BTW to zupełnie nie czaję dlaczego ICT twierdził że w poniedziałki i piątki nie warto grać i on nie gra bo - jeżeli nic nie przeinaczam - nie ma wolumenu. Cholera, co jak co ale mi się najlepiej gra właśnie w piątki i czwartki
Z tymi poniedziałkami się zgadzam bo zazwyczaj rynek jest ospały i nic się sensownego nie dzieje, co prawda reguły nie ma ale poniedziałki rzeczywiście statystycznie wypadają najsłabiej na tle innych dni tygodnia.

A tak poważnie - nie, nie zamierzam iść tą drogą. Jak wspominałem jeżeli dojdę do pewnego założonego pułapu to owszem chcę ale założyć własny hedge fund. Nagrywanie tutoriali mnie nie bawi i kosztuje zbyt wiele czasu a efekt jest niewiadomy. Inaczej to ujmę - korzyści niewspółmiernie mniejsze do poświęconego czasu

Chociaż dla tych co na FX tracą nagrywanie tutoriali rzeczywiście może być jedyną drogą do zysku w tej branży (zwłaszcza jak im się nie chce uczyć nowych rzeczy). Chociaż nie twierdzę że Ci co je nagrywają nie zarabiają na FX, na pewno sporo takich osób po prostu dywersyfikuje w ten sposób swoje przychody i nawet jak mają słabszy miesiąc na FX to nie muszą się przejmować.
EDIT: Tak BTW to zupełnie nie czaję dlaczego ICT twierdził że w poniedziałki i piątki nie warto grać i on nie gra bo - jeżeli nic nie przeinaczam - nie ma wolumenu. Cholera, co jak co ale mi się najlepiej gra właśnie w piątki i czwartki

Pytanie: kim jest itc? Dzięki z góry za odpowiedz
ICT to szkoleniowiec kosi kase za nauke tradingu w zyciu nigdy nie zarobil na realnych rachunkach wiec postanowil zarobic szkolacJackal pisze:Pytanie: kim jest itc? Dzięki z góry za odpowiedz

AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
Ci co umieją - robią, ci co nie umieją - uczą.
Ci co nie umieją uczyć - zarządzają.
Ci co nie umieją zarządzać - doradzają.
Ci co nie umieją uczyć - zarządzają.
Ci co nie umieją zarządzać - doradzają.
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!