DayTrading: Środa 19.10.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 20 paź 2016, 00:00

Wzrost
6
60%
Bez zmian
2
20%
Spadek
2
20%

Liczba głosów: 10

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Środa 19.10.2016

Nieprzeczytany post autor: rabit »

DavidFx pisze:
GBPJPYM15.png
:d
Cienki jestes, slabiutko slabiutko... :d :d :d
To jest jak czary mary :d :d :d :d :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

Tomasz196407 pisze:
DavidFx pisze:
GBPJPYM15.png
:d
:mrgreen:
jak sie robi taka linie kreskową i napis sell :p
Wystarczy ustawić zlecenie sell limit :). A limit zamazać :)

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

spokojnie kroliczku bede tam dokladal eski w odpowiednich miejscach ja tak szybko nie wychodze 50 pips mnie nie kreci ale 200 czemu nie :D
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

PipsKong pisze:
Świeżak44 pisze:Bardzo mocno mnie kusiło, bo 10585 to było moje założenie minimum ze wczoraj. Jest opcja że spadną do 10555, ale po co ryzykować, jak miałem 3 loty? Teraz trzeba się rozejrzeć za jakims pewnym setupem na M15.. PS. Konto uratowane, przykro mi David ;)
a grałeś już kiedyś real ???
Jasne! Wiele razy. Na KGHM na kontrakach w pewnym momencie byłem -11k w plecy w 2 dni w realu (-7% poszedł jednego dnia nie w ta stronę co trzeba) :) To była moja pierwsza transakcja w życiu. :) Potem odrobiłem bo przetrzymałem to 2 miesiące aż spadł, potem znowu trochę straciłem i jestem tam jakieś -3k w plecy. Na foreksie też grałem: miedź ,ropa, DAX, Sp500, w realu. Zacząłem grać 1 lotem na DAx-e w realu, 2-3 złe ruchy i zrobiło się niedobrze. Doszedłem do wniosku, że jednak nie daję rady przeszedłem na demo, trafiłem tutaj i się szkole cały czas. Tak więc gra w realu za duże pieniądze to nie jest dla mnie coś nieznanego. A jak juz nabiorę lepszych umiejetności to z przyjemnościa wrócę do realu. Powiększe konto demo do 100tys i nastepnego dnia przechodze do realu.
Ostatnio zmieniony 19 paź 2016, 10:15 przez Świeżak44, łącznie zmieniany 1 raz.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

Świeżak44 pisze: Jasne! Wiele razy. Na KGHM na kontrakach w pewnym momencie byłem -11k w plecy w 2 dni w realu (-7% poszedł jednego dnia nie w ta stronę co trzeba) :) To była moja pierwsza transakcja w życiu. :) Potem odrobiłem bo przetrzymałem to 2 miesiące aż spadł, potem znowu trochę straciłem i jestem tam jakieś -3k w plecy. Na foreksie też grałem: miedź ,ropa, DAX, Sp500, w realu. Zacząłem grać 1 lotem na DAx-e w realu, 2-3 złe ruchy i zrobiło się niedobrze. Doszedłem do wniosku, że jednak nie daję rady przeszedłem na demo, trafiłem tutaj i się szkole cały czas. Tak więc gra w realu za duże pieniądze to nie jest dla mnie coś nieznanego. A jak juz nabiorę lepszych umiejetności to z przyjemnościa wrócę do realu.
no to powodzenia ;]
ja kiedyś też grałem ostro i dorosłem ;]
teraz gram mały lotaż w długim terminie i śpię spokojnie :564: :564:
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

Świezak niestety wskazniki nie pozwala ci nabyc umiejetnosci a wrecz odwrotnie stajesz sie niewolnikiem wskaznika i przestajesz logicznie myslec dzieki temu osiagniecie trwalego sukcesu jest w tym wypadku niemozliwe!
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

DavidFx pisze:Świezak niestety wskazniki nie pozwala ci nabyc umiejetnosci a wrecz odwrotnie stajesz sie niewolnikiem wskaznika i przestajesz logicznie myslec dzieki temu osiagniecie trwalego sukcesu jest w tym wypadku niemozliwe!
Generalnie masz rację bo wszystko co pokazują wskaźniki , juz wcześniej pokazał wykres, ale nie każdy jest w stanie to zauważyć

ja nie korzystam ze wskaźników bo zanim poczekam aż RSI przetnie coś tam :P to już dawno mam pozycję ;]
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

Awatar użytkownika
fxmagazine
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: fxmagazine »

EURUSD - na wykresie możemy dostrzec budująca się formacje trójkąta zniżkującego. Pokonanie przez podaż obecnego wsparcia (zielony obszar) na poziomie 1,0964 będzie sygnałem spadkowym dla tej pary walutowej. Zasięg ruchu po wybiciu z powyżej formacji będzie wskazywał na spadki do poziomu 1,0464. Najbliższym oporem jest czerwona strefa na poziomie 1,1110 wypadająca przy mierzeniu 38,2 proc. ostatniej fali spadkowej.

Interwał czasowy H4 obecnie cały czas obowiązuje trend spadkowy, a dopiero powrót kursu powyżej oporu na poziomie 1,1058 może spowodować dalszy wzrost kursu w okolice 1,1120
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Wykres to też wskaźnik i to taki, który najbardziej oszukuje.

-- Dodano: 19 paź 2016, 10:29 --

Wygląda na to, ze wyszedłem w dobrym miejscu. Na SP500 świeca doji na M30?? Czyżby to już dołek?
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

DavidFx pisze:Świezak niestety wskazniki nie pozwala ci nabyc umiejetnosci a wrecz odwrotnie stajesz sie niewolnikiem wskaznika i przestajesz logicznie myslec dzieki temu osiagniecie trwalego sukcesu jest w tym wypadku niemozliwe!
Nie ma to jak legendarny LIS :). Lis chytrusek w dodatku :). Wskaźniki jak każde narzędzie ma swoje wady i zalety.

Zablokowany