Pablo90 pisze:Jakie to teraz podejście? Może lepiej wrócić do korzeni i gry z małym SL, wcześniej miałeś fajne wejścia, ale chyba trochę brakowało konsekwencji.
-- Dodano: sob 01-10-2016, 10:04 --
Jakie to teraz podejście? Może lepiej wrócić do korzeni i gry z małym SL, wcześniej miałeś fajne wejścia, ale chyba trochę brakowało konsekwencji.
Brak konsekwencji jest moja drugą naturą, wynika z niecierpliwości... w sumie to nie nadaję się na tradera... szkoda, ciężko z tym walczyć, za stary już jestem.
Faza eksperymentalna. Bardzo. Ale musiałem się pochwalić, bo mnie samego to zaskoczyło.Określony jest TP. Dopiero potem wejście. Czyli odwrotnie jak większość poszukująca SETUPU do zajęcia pozycji.. Posługuje się wykresem liniowym, nie mam świeczek na wykresie, mam BB (oczywiście to nie wszystko) ... kluczowym elementem jest MM (oczywiste)
Nie jest to również uśrednianie strat, przynajmniej nie zamierzone, zdarza się, ale to oznacza przedwczesne wejście w rynek .... tyle na razie (metodologia nie jest specjalnie niczym nowym, ale dopóki nie mam jakieś historii nie chcę się rozpisywać).
Jak się nie sprawdzi, to pewnie się nie przyznam .....