DayTrading: Piątek 07.10.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 08 paź 2016, 00:00

Wzrost
2
33%
Bez zmian
3
50%
Spadek
1
17%

Liczba głosów: 6

Tolmon_Nika

Re: DayTrading: Piątek 07.10.2016

Nieprzeczytany post autor: Tolmon_Nika »

Świeżak44 pisze:Przez czytanie forum przegapiłem chyba dołek na DAX-ie... :/ Niech jeszcze retestuja porządnie i lecim LLLLLLLLl
nie podniecaj się
DE30H1.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
robinhood200
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: robinhood200 »

Świeżak44 pisze:
Tomasz196407 pisze:ciekawi mnie skuteczność scalpowania?, czy ktoś robił porównanie ile mniej wynosi zysk z x pozycji po xx pips
niż z jednej pozycji opartej o te same ruchy na instrumencie
pamiętam jak ktoś tu tworzył teorie dt dłuższego czasu przebywania na rynku i ryzyka z tym związanego? :lol:
a przebywanie x razy na rynku nie daje tego samego czasu?
Tsunami Ty grasz tak masz jakieś szacunki w moim problemie teoretycznym?
Skuteczność jest większa i gra bezpieczniejsza niż normalnie, choć potrzeba więcej czasu. Nie sposób przewidzieć rynku na dłużej, a tym sposobem można zarabiać nawet na korektach przy wodospadzie :) Na pewno jest bezpieczniej niż zostawiac duze pozycje z SL.

-- Dodano: 07 paź 2016, 09:06 --

Niezły wałek na funcie. Ciekawe kto za tym stoi?? Dlatego włąsnie gram na indeksach, bo tu jest cos takiego o wiele trudniejsze, prawie niemożliwe..
Dziś sytuacja na indeksach niejednoznaczna. SP500 na środku wielkiego trójkata. Jest piatek, koniec tygodnia, szkoda psuc nastroje to pewnie bedą w końcu podciągać. DAX zaczął od spadków, więc zgodnie ze słynna zasada zmiennosci powinien odbić wkrótce w strone słońca. Tyle psychologia. Poczekam aż się uspokoją i określą co chcą zrobić..
Niemożliwe na indeksach? A flash crash w 2010? https://en.wikipedia.org/wiki/2010_Flash_Crash
Prostota jest szczytem wyrafinowania.
Leonardo da Vinci

navik
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: navik »

mryko pisze:Panowie, podajcie info o kwotowaniach eurgbp z tej nocy, od kilku większych brokerów, będę wdzięczny.
bossafx 0.93579
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

Świeżak44 pisze:No dobra, to juz wiem o co w tym DAX-ie chodzi..
Powiedz nam o tym :D
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
Farciarz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Farciarz »

DavidFx pisze:Farciarz posluchalem ciebie i ja juz kisze longi na rzezniku :D

-- Dodano: 07 paź 2016, 9:42 --

ale co to bedzie nie mam pomyslu :p
lecisz więc, ja dalej oczekujace na 130,04, zycze dobrze, bo to dziś po wczorajszych jazdach na ujku stawiasz, najlepiej jakw wilku z wall strret w tej scenie poczatkowej w barze, kolejka regularnie co 7 minut, az do zalania :564:

R/R po naszej stronie, statystycznie dzis nie powinnismy się pomylić :p
Ostatnio zmieniony 07 paź 2016, 10:23 przez Farciarz, łącznie zmieniany 1 raz.
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.

Awatar użytkownika
robinhood200
Gaduła
Gaduła

Tomasz196407 pisze:ciekawi mnie skuteczność scalpowania?, czy ktoś robił porównanie ile mniej wynosi zysk z x pozycji po xx pips
niż z jednej pozycji opartej o te same ruchy na instrumencie
pamiętam jak ktoś tu tworzył teorie dt dłuższego czasu przebywania na rynku i ryzyka z tym związanego? :lol:
a przebywanie x razy na rynku nie daje tego samego czasu?
Tsunami Ty grasz tak masz jakieś szacunki w moim problemie teoretycznym?
Koszty transakcji trzeba wziąć bardzo pod uwagę.

-- Dodano: pt 07-10-2016, 9:23 --
niemiaszek pisze:Hello

Thomson Reuters own the RTSL forex platform 7 Oct
Comments just appearing on their news pages.
They now say:
" An outlying trade in sterling that created a fresh 31-year low for the currency on Friday has been cancelled, said Thomson Reuters, which owns the Reuters foreign exchange brokerage platform RTSL.
The cancellation resulted in the sterling's GBP=D3 low of $1.1378, captured on charts in early Asian trading, being revised to $1.1491.
Sterling plunged in early trade on Friday as anxiety over a "hard" exit by Britain from the European Union triggered a wave of selling.
At the new 31-year lows, sterling was still down 9 percent from Thursday's close at one point and 11 percent since Sept. 29.
It later recouped most of the losses seen in Asia but was still down around 1.4 percent by early afternoon."
What are your stories from last night's move. Share them here.

każdy teraz mądry :p
Comments from various bank analysts from around the place
Collated via Reuters:
"Low liquidity amplified the move. People suspect a 'fat finger' triggered stop-loss orders," said Kaneo Ogino, director at foreign exchange research firm Global-info Co in Tokyo.
"The move coincided with an FT story about French President Hollande demanding tough Brexit negotiations. The move was exacerbated once stops were tripped below a key level of $1.2600 in very thin trading before the U.S. payrolls," said Su-Lin Ong, senior economist at RBC Capital Markets.
"This is still the thinnest time of day for anything pretty much, the gap between New York and Tokyo. It's probably the time of day where you'll get the sharpest move for the smallest amount of selling but really we didn't see a news catalyst for it," said Sean Callow, senior currency strategist at Westpac . Sterling has been "on a precipice since Sunday, since Theresa May and the March Brexit negotiations," he said, adding, "I think we've underestimated how many people had money positions for a very wishy-washy Brexit, or even none."
via Bloomberg:
Derek Mumford, a director at Rochford Capital Pty in Sydney: "The speed of the move looks like a kind of a flash crash, some sort of failure," Mumford said, adding that sterling is set to drop to $1.15 in the coming weeks if it doesn't recover above $1.28. "I'm sort of struggling to justify it. I don't think there's any shock that the EU will be going for a hard Brexit."
On Hollande's remarks .... "Such comments on their own would not be enough to cause a plunge on this scale, but once a move gets going in thin liquidity it can snowball quickly," said Gareth Berry, a foreign-exchange and rates strategist in Singapore at Macquarie Bank Ltd. While the pound "may recover to the $1.25 area today, all technical support has now been obliterated, so sterling is doomed from here over the months ahead."
"It looks like it was a algorithm-driven flash crash triggered by a Financial Times article based on French President Hollande's speech on Brexit," said Angus Nicholson, a markets analyst in Melbourne at IG Ltd. "Given low volumes in the Asian session, it would have forced other algorithms to join in and magnify the fall."
CNBC gathers these together:
Because there was no news so far to justify the pound's wild swing, it could be the result of a fat finger, said Elias Haddad, senior currency strategist at Commonwealth Bank of Australia
John Gorman, head of non-yen rates trading at Nomura Securities, said via email that there were two theories floating around."First, it was a fat finger or a trade entered mistakenly. The second possibility, which sounds more reasonable, is that there is a large barrier option that traded and that caused the selloff in light liquidity."
But because other currencies did not see corresponding moves, it may not be a liquidity issue, flagged ‎UBS' chief Asia-Pacific investment officer Kelvin Tay.
"Usually, fat finger errors don't have the continuity that we're seeing right now. There's a chance that it might been an error but I don't think we haven't seen the last of the lows," Ashraf Laidi
Kathy Lien, managing director of foreign exchange strategy at BK Asset Management."It's a low liquidity sell-off. Typically when we see this, the reversal is violent but with fundamental support, the pound could find a new range between 1.22 and 1.25 per dollar,"

more via Reuters:
"This was even a bigger move than what we saw after the Brexit vote. There were almost no offers, no bids when this happened," said a trader at a European bank in Tokyo.
"A few stops got triggered in early trading and once cable broke 1.20, option barriers sent it lower," said Gerrard Katz, head of Asian FX sales and trading at Scotiabank said. "The broader market impact has been limited and cable should consolidate between the 1.20 and 1.25 levels."
najlepsze określenie na fx to anal, jedni drugich bez mydła... i nic tego do końca świata nie zmieni :roll: :d

Obrazek

Obrazek

Obrazek
O jaki fajny konkretny post wreszcie :)
Leonardo da Vinci

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

robinhood200 pisze:I dlatego nie zostawiać na noc pozycji, takie jaja zawsze się mogą stać.

Wszyscy się drapią w głowę:
http://i.imgur.com/ao57hva.jpg
Nie!!!
Jak rowniez nie dlatego ze FX to szulernia bo to nie prawda.
Dlatego ze trzeba miec odpowiednia wiedze i doswiadczenie a nie po tygodniu na demo juz wszystk wiem i zaczynam handel w realu...
Dlatego ze przed otwarciem pozycji trzeba miec ustawiony sl/tp
Dlatego ze trzeba handlowac z odpowiednim MM
Podejzewam ze wiekszosc z tych ktora teraz rozpacza nie spelnila zadnego z powyzszych warunkow wiec maja to na swoje zyczenie.
Nic dodac nic ujac, powtorzyla sie sytuacja z zeszlego roku na franku...
Pozdro.
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

Awatar użytkownika
robinhood200
Gaduła
Gaduła

poker pisze:
sk.. syny wyczyścili mi rachunek i wracają
Całe szczęście że wypłaciłem kasę i na rachunku zostawiłem 300 zł. Dzisiaj doszedłem do 520 zł. Miałem otwarte 0.05 lota buy L na GBP/USD ...... 1sek i Margin Call.
Nie zazdroszczę, i dlatego dobrze jest trzymać minimum u broka.

-- Dodano: pt 07-10-2016, 9:25 --
rabit pisze:
robinhood200 pisze:I dlatego nie zostawiać na noc pozycji, takie jaja zawsze się mogą stać.

Wszyscy się drapią w głowę:
http://i.imgur.com/ao57hva.jpg
Nie!!!
Jak rowniez nie dlatego ze FX to szulernia bo to nie prawda.
Dlatego ze trzeba miec odpowiednia wiedze i doswiadczenie a nie po tygodniu na demo juz wszystk wiem i zaczynam handel w realu...
Dlatego ze przed otwarciem pozycji trzeba miec ustawiony sl/tp
Dlatego ze trzeba handlowac z odpowiednim MM
Podejzewam ze wiekszosc z tych ktora teraz rozpacza nie spelnila zadnego z powyzszych warunkow wiec maja to na swoje zyczenie.
Nic dodac nic ujac, powtorzyla sie sytuacja z zeszlego roku na franku...
Pozdro.
SL ci nie pomoże, jak takie coś się dzieje.
Leonardo da Vinci

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

Woolf pisze:Po takich akcjach jak na gpb to zastanawiam się czy nie przerzucić się na trading na opcjach.
Pamietam jak pisałem o ryzyku przy scalpingu to kolega pisał, że trzeba mieć jaja i to nie żarty. Ano życze w przyszłości dużych jaj i debetów nie za wielkich.

Tolmon_Nika

Nieprzeczytany post autor: Tolmon_Nika »

DavidFx pisze:
Świeżak44 pisze:No dobra, to juz wiem o co w tym DAX-ie chodzi..
Powiedz nam o tym :D
To nie ruletka
DE30M15.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany