DayTrading: Wtorek 04.10.2016
Re: DayTrading: Wtorek 04.10.2016
Uciekłem spod topora.. -1k ...tylko
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
- robinhood200
- Gaduła
Reakcja na bardzo dobre PMI construction pokazuje, że GBP jest w opałach.
Prostota jest szczytem wyrafinowania.
Leonardo da Vinci
Leonardo da Vinci
Z mojego doswiadczenia, nie ma dwóch identycznych ruchów ceny, ale są dwa identyczne środowiska w jakim cena sie porusza, jeśli dla sukcesywnego tradingu wystarczy odczyt pinbara na m5, aby określic dane srodowisko to jesli w x czsie ruch ceny był z punktu A do B, to w y czasie kierunek ruchu będzie z punktu C do D, gdzie punkty A, B, C i D są oporami/barierami ruchu ceny, nawet jesli rozpietość punktu A i B bedzie rózna od C i D, nie wpłynie to na kierunek ruchu ceny.Świeżak44 pisze:Za duże wahania na DAXie jak dla mnie. Niech się uspokoja.
-- Dodano: 04 paź 2016, 10:21 --
A jednak warto patrzyć tylko na M5.. Wywalanie w górę nas czeka. Te długie pinbary w dół o 10:00 i tradycyjna zmiana trendu. To takie typowe na DAX-e.. No to lecim na 10700 znowu.. Ja już w LLLL
Jesli odczyt srodowiska na podstawie pinbara nie da powyzszej reguły, znaczy, że ta metoda określania środowiska ruchu ceny jest zła.
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.
EKIPA NIE DO POKONANIA.
- robinhood200
- Gaduła
Maciej_W pisze:Szukać pinabara do zmiany trendu na M5 to troche samobojstwo na daxie moim zdaniem.Świeżak44 pisze:Za duże wahania na DAXie jak dla mnie. Niech się uspokoja.
-- Dodano: 04 paź 2016, 10:21 --
A jednak warto patrzyć tylko na M5.. Wywalanie w górę nas czeka. Te długie pinbary w dół o 10:00 i tradycyjna zmiana trendu. To takie typowe na DAX-e.. No to lecim na 10700 znowu.. Ja już w LLLL
Przy okazji co sądzicie kablu, przeszliśmy minima pobrexitowe jedziemy dalej w dół czy jednak cofka ?
Nie ma żadnych poziomów poniżej, od czego by się mogło odbić. 1.27 tylko. Zła reakcja na b. dobre PMI dziś pokazuje, że nikt nie chce kupować gbp.
Leonardo da Vinci
Leonardo da Vinci
Dobra, popełniłem drobny błąd, ale gra toczy się dalej.. Zaraz musza się zdecydować..
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
decyduj i czekam az ja nam oglosisz zobaczymy co wymysliszŚwieżak44 pisze:Dobra, popełniłem drobny błąd, ale gra toczy się dalej.. Zaraz musza się zdecydować..

AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
-
- Fanatyk
w eskach jesteś, lepiej wyjdźDavidFx pisze:decyduj i czekam az ja nam oglosisz zobaczymy co wymysliszŚwieżak44 pisze:Dobra, popełniłem drobny błąd, ale gra toczy się dalej.. Zaraz musza się zdecydować..

kto ma wyjsc ja czy swiezakTomasz196407 pisze:w eskach jesteś, lepiej wyjdźDavidFx pisze:decyduj i czekam az ja nam oglosisz zobaczymy co wymysliszŚwieżak44 pisze:Dobra, popełniłem drobny błąd, ale gra toczy się dalej.. Zaraz musza się zdecydować..

AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
- robinhood200
- Gaduła
Ropa zaczęła rosnąć, jest dziś risk on, wyszedłem z shortów do surowcowych CAD i AUD z 20 + 10 pips.
Kabel i edek nadal short.
-- Dodano: wt 04-10-2016, 10:00 --
Możliwy setup na jenie:
http://i.imgur.com/pERXItx.jpg
Kabel i edek nadal short.
-- Dodano: wt 04-10-2016, 10:00 --
Możliwy setup na jenie:
http://i.imgur.com/pERXItx.jpg
Leonardo da Vinci
Leonardo da Vinci
A po co Dawid ma wychodzić? Na demko jak będzie strata to i tak nie będzie żalu. Żal będzie jak będzie zysk i nie da się wypłacić, ale patrząc po ostatnich transakcjach to żalu raczej niewiele będzie
Jeszcze wszystko bez SL