XM Group
- harymilloki
- Maniak
Re: XM (XEMarkets, Trading Point)
Możliwe. Ale dziwne bo u moich ostatnich brokerów nie spotkałem się z czymś takim. Otrzymywałem odrazu cala kwotę.
Dziękuję za odpowiedz.
Dziękuję za odpowiedz.
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"
witam
Mam pytanie
Kiedy wygasa kontrakt Oil.WTI i czy po wygasnieciu pozycja przechodzi na nowy?
Jestem oczatkujacy na XM
Mam pytanie
Kiedy wygasa kontrakt Oil.WTI i czy po wygasnieciu pozycja przechodzi na nowy?
Jestem oczatkujacy na XM
-
- Uczestnik
https://www.xm.com/pl/energies zakładka kalendarz 

-
- Uczestnik
Witam
Opisze swoja sytuacje i proszę o kontakt kto tak miał
Wszystko pięknie się zaczęło od 100zl ( bonus ), obróciłem w tydzień ponad 500zł, wypłaciłem ponad 200zl, i wtedy się zaczęło... po 24 h wyplata anulowana, wszystkie środki wyczyszczone, dodam ze nigdy wcześniej nie miałem tam konta nigdy w życiu nie miałem styczności z forex, pierwszy raz i chyba ostatni tam grałem, a co dopiero gdy wpłacić większa kwotę aż strach się bać że zablokują następnego dnia, dostałem jedynie takiego emaila :
Szanowny Kliencie,
Kontaktujemy się z Tobą w sprawie Twojego konta/kont nr ........, (zwanego/zwanych dalej “Twoim Kontem/Kontami”) w Trading Point of Financial Instruments Ltd. (zwanym dalej “Trading Point”).
Według informacji otrzymanych od naszego działu Zwalczania nadużyć finansowych, działania transakcyjne na Twoim Koncie/Kontach budzą poważne obawy w związku z premiami przyznanymi na Twoje Konto/Konta, ponieważ zostały one wykorzystane do działań "arbitrażu cash-back".
Zgodnie z Warunkami dotyczącymi premii, następujące działania uznawane są za oszustwo:
Wszelkie formy transakcji arbitrażowych
Zgłoszenia w celu otrzymania premii przypisane do wielu kont zarejestrowanych z tego samego adresu IP
Różnego rodzaju praktyki manipulacji premiami
Złamanie jakichkolwiek postanowień zawartych w naszych Warunkach premii
Wszelkie działania niezgodne z prawem, spory oraz sytuacje uznane przez nasz Zarząd za nieuczciwe
W związku z powyższym z przykrością informujemy, iż zgodnie z naszym regulaminem podjęliśmy decyzję ze skutkiem natychmiastowym, aby (i) zamknąć Twoje Konto/Konta w Trading Point, (ii) anulować wszystkie transakcje przeprowadzone na Twoim Koncie/Kontach w Trading Point oraz (iii) anulować wszelkie zyski lub straty zanotowane na Twoim Koncie/Kontach w Trading Point.
Należy zwrócić uwagę, iż zgodnie z regulaminem nasze decyzje mają charakter ostateczny i wiążący dla wszystkich stron oraz, iż poza niniejszym zawiadomieniem nie zostanie wystosowana dalsza korespondencja w tej sprawie.
Ps. Pozdrawiam cała ekipę forex i ostrzegam przed wpłacaniem tam jakichkolwiek pieniędzy
Opisze swoja sytuacje i proszę o kontakt kto tak miał
Wszystko pięknie się zaczęło od 100zl ( bonus ), obróciłem w tydzień ponad 500zł, wypłaciłem ponad 200zl, i wtedy się zaczęło... po 24 h wyplata anulowana, wszystkie środki wyczyszczone, dodam ze nigdy wcześniej nie miałem tam konta nigdy w życiu nie miałem styczności z forex, pierwszy raz i chyba ostatni tam grałem, a co dopiero gdy wpłacić większa kwotę aż strach się bać że zablokują następnego dnia, dostałem jedynie takiego emaila :
Szanowny Kliencie,
Kontaktujemy się z Tobą w sprawie Twojego konta/kont nr ........, (zwanego/zwanych dalej “Twoim Kontem/Kontami”) w Trading Point of Financial Instruments Ltd. (zwanym dalej “Trading Point”).
Według informacji otrzymanych od naszego działu Zwalczania nadużyć finansowych, działania transakcyjne na Twoim Koncie/Kontach budzą poważne obawy w związku z premiami przyznanymi na Twoje Konto/Konta, ponieważ zostały one wykorzystane do działań "arbitrażu cash-back".
Zgodnie z Warunkami dotyczącymi premii, następujące działania uznawane są za oszustwo:
Wszelkie formy transakcji arbitrażowych
Zgłoszenia w celu otrzymania premii przypisane do wielu kont zarejestrowanych z tego samego adresu IP
Różnego rodzaju praktyki manipulacji premiami
Złamanie jakichkolwiek postanowień zawartych w naszych Warunkach premii
Wszelkie działania niezgodne z prawem, spory oraz sytuacje uznane przez nasz Zarząd za nieuczciwe
W związku z powyższym z przykrością informujemy, iż zgodnie z naszym regulaminem podjęliśmy decyzję ze skutkiem natychmiastowym, aby (i) zamknąć Twoje Konto/Konta w Trading Point, (ii) anulować wszystkie transakcje przeprowadzone na Twoim Koncie/Kontach w Trading Point oraz (iii) anulować wszelkie zyski lub straty zanotowane na Twoim Koncie/Kontach w Trading Point.
Należy zwrócić uwagę, iż zgodnie z regulaminem nasze decyzje mają charakter ostateczny i wiążący dla wszystkich stron oraz, iż poza niniejszym zawiadomieniem nie zostanie wystosowana dalsza korespondencja w tej sprawie.
Ps. Pozdrawiam cała ekipę forex i ostrzegam przed wpłacaniem tam jakichkolwiek pieniędzy
Cóż mogę powiedzieć. Zamiast się "obrażać" można próbować sprawę wyjaśniać. Podanie adresu IP, weryfikacja danych użytkowników, logowania, transakcji zawartych na tych rachunkach (czy był to hedging, czy jakiś automat, gdzie transakcje były dla siebie bliźniacze)... Depozyt z małym zyskiem wypłaciłeś ale broker jest czujny i przy natłoku klientów musi się pilnować. Jeśli faktycznie go nie oszukiwałeś to powinno udać się bez problemu sprawę wyjaśnić ale jeśli jednak jakieś nadużycia były to żaden post na forum tego nie usprawiedliwi i broker zdania nie zmieni...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
-
- Uczestnik
Wiem czy mam sie smiac ale dzwonila do mnie moja opiekunka, i powiedziala mi ze zamkneli mi konto bo nie mogli sie do mnie dodzwonic, czy to jest zgodne z regulaminem ?
Dziwne pytanie - skoro założyłeś konto to powinieneś przeczytać regulamin, który zaakceptowałeś... Wiem, że są długie, zazwyczaj po angielsku i nikomu się po prostu nie chce ale...mariusz123 pisze:Wiem czy mam sie smiac ale dzwonila do mnie moja opiekunka, i powiedziala mi ze zamkneli mi konto bo nie mogli sie do mnie dodzwonic, czy to jest zgodne z regulaminem ?

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Tak to jest jak się nie czyta regulaminu i umowy przed zaakceptowaniem jej warunków. Z tego co pamiętam sporo rzeczy jest niedozwolone w XM, a zapisy w regulaminie odnośnie tego są mocno na niekorzyść klienta. Nie ty pierwszy i nie ostatni zostałeś tak potraktowany. Zanim otworzyłem konto w XM naczytałem się o takich przypadkach jak twój. Większość wynikała z braku znajomości regulaminu, albo klienci wprost łamali te zasady, a potem byli zdziwieni że ich konto jest wyłączone. W regulaminie jest wspomniane o tym, że broker może zamknąć konto w przypadku nieprawidłowości. Kłania się brak znajomości regulaminu i zasad. Też bym z czasem przestał przejmować się takimi leniami co nie chce im się przeczytać umowy, ani nawet do niej zajrzeć żeby chociaż powierzchownie się z nią zapoznać. Pomijając sposób działania i warunki XM, sam sobie jesteś winien. A takim działaniem tylko zmniejszasz swoje szanse na pozytywne zakończenie tej sprawy, bo mogłeś do tego doprowadzić. I tyle w temacie.
-
- Maniak
opiekun konta zawsze dzwoni nawet jak zakladasz juz swoje n-te konto, sprawdza po prostu czy ktos nie podszyl sie pod Twoje dane albo nie wyludzil konta, wszystko to w ramach walki z praniem brudnych pieniedzy i przeciwdzialania finansowania terroryzmu.
-
- Uczestnik
No 90 stron po angielsku, obstawiam ze 1 osoba na 1000 to czyta, a opiekunka dzwonila i powiedziala ze za pozno juz zwykle zamyka konta po 2-3 dniach jesli nie ma kontatku, pomijajac fakt ze pierwszego dnia wyslalem dowod i skan z banku, zweryfikowane pozytywnie