DayTrading: Wtorek 27.09.2016
Re: DayTrading: Wtorek 27.09.2016
wedlug mojej koncepcji swiata wszystkimi walutami swiata steruje Fed i wszelkie pytania czy rzeznik spadnie 1000 pipsow w dol czy jednak pojdzie do gory trzeba wysylac zapytania do nich na skrzynke a nuz odpowiedza 

AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
Tak się składa, że dziś +3,3k.. a grałem gdzieś przez 3h w pracy. Miałem tylko jedno złe wejście, na takiiej lawinie, gdzie powinni odbić, ale nie odbiło bo to była lawina. To było antytendowe, przyznaję, na buy przy spadającym DAX-ie. Musze się tego oduczyć , chyba że na konsolach. Jak spada, to wchodzić tyko S, jak rośnie to wchodzić tylko L. Nie mieszać. Pozostałe wejścia OK, wyjścia mogły byc lepsze (za wcześnie wychodziłem), ale chcaiłem mieć pewność zysków. Gdy poprawie te antytrendowe wejścia i ogólnie wyjścia to powinno być juz naprawdę nieźle. Na pewno już nie popełnie takich kardynalnych błędów jak w zeszłym tygodniu.fx-technik pisze:Powtórzę to jeszcze raz!Świeżak44 pisze:To co sie dzieje to jest ten właśnie niby rynek. Wielkie banki miotają jak chcą a drobni nie wiedza dokąd to podąża i tracą. O to właśnie chodzi./quote]woj55 pisze:quote="DavidFx"]Nie ma mnie dzis przy mt4 wiec nie porysuje sobie kanalow czy flag a wiec nie zajmuje pozycjilutek rzeznik spada
Jestem zdania ze rzeznik poleci w przepasc a to co w nocy sie wydarzylo to taka podpucha dla lutka
Dokładnie. Sami rozbujali ten rynek od 08.09.16.
Tracisz, bo nie wiesz kiedy masz otwierać i kiedy zamykać.
Tracisz, bo zamiast iść z rynkiem masz swoje pomysły.
Tracisz, bo coś narysujesz i wymagasz, żeby rynek to respektował.
Tracisz, bo twoje Ego nie umie się przyznać, że nie ma racji.
Tracisz, bo masz złudne nadzieje i nierealne pomysły.
Tracisz, bo dajesz sobie zbyt dużo swobody zawierania transakcji.
Tracisz, bo nie masz bardzo ścisłych warunków, strategii, metodyki.
Zrozum, że na nic tu nie masz wpływu, tylko na to kiedy otworzysz i kiedy zamkniesz.
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2016, 20:27 przez Świeżak44, łącznie zmieniany 1 raz.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
-
- Fanatyk
Dawidzie wypłynołeś na wielką wodę i jeszcze miotasz się w Falach,DavidFx pisze:wedlug mojej koncepcji swiata wszystkimi walutami swiata steruje Fed i wszelkie pytania czy rzeznik spadnie 1000 pipsow w dol czy jednak pojdzie do gory trzeba wysylac zapytania do nich na skrzynke a nuz odpowiedza
tak moj mentorze obiecuje ze nie bede sie miotal juz wiecej w falachTomasz196407 pisze:Dawidzie wypłynołeś na wielką wodę i jeszcze miotasz się w Falach,DavidFx pisze:wedlug mojej koncepcji swiata wszystkimi walutami swiata steruje Fed i wszelkie pytania czy rzeznik spadnie 1000 pipsow w dol czy jednak pojdzie do gory trzeba wysylac zapytania do nich na skrzynke a nuz odpowiedza

po prostu bede na nich plynal

-- Dodano: 27 wrz 2016, 20:27 --
przydaloby sie pozycje zajac na rzezniku

-- Dodano: 27 wrz 2016, 20:33 --
drobne eski na rzezniku ku uciesze zmyslow

AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
-
- Fanatyk
u Ciebie drobne to 1 lotDavidFx pisze:tak moj mentorze obiecuje ze nie bede sie miotal juz wiecej w falachTomasz196407 pisze:Dawidzie wypłynołeś na wielką wodę i jeszcze miotasz się w Falach,DavidFx pisze:wedlug mojej koncepcji swiata wszystkimi walutami swiata steruje Fed i wszelkie pytania czy rzeznik spadnie 1000 pipsow w dol czy jednak pojdzie do gory trzeba wysylac zapytania do nich na skrzynke a nuz odpowiedza
po prostu bede na nich plynal
-- Dodano: 27 wrz 2016, 20:27 --
przydaloby sie pozycje zajac na rzezniku
-- Dodano: 27 wrz 2016, 20:33 --
drobne eski na rzezniku ku uciesze zmyslow

na rzezniku mamy klin znizkujacy a wiec zapowiedz zmiany trendu lecz jeszcze zwala sie w dol powybijac dolki ostatnie a tak dla hecy 
kto jest za ta koncepcja jak na screenie lapke w gore o taka
albo inna zobaczymy jakie mam poparcie publiczne 
bo startuje w wyborach na guru forexu

kto jest za ta koncepcja jak na screenie lapke w gore o taka

bo startuje w wyborach na guru forexu

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2016, 20:54 przez DavidFx, łącznie zmieniany 1 raz.
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
- fx-technik
- Fanatyk
Ja zrobiłem 1 dobry trade, dokładnie wymierzony, i on mi dał cały zarobek dzienny: Wcześniej spałem, i sytuację zobaczyłem dopiero, gdy mi się wszystko odpaliło.Świeżak44 pisze: Tak się składa, że dziś +3,3k.. a grałem gdzieś przez 3h w pracy. Miałem tylko jedno złe wejście, na takiiej lawinie, gdzie powinni odbić, ale nie odbiło bo to była lawina. To było antytendowe, przyznaję, na buy przy spadającym DAX-ie. Musze się tego oduczyć , chyba że na konsolach. Jak spada, to wchodzić tyko S, jak rośnie to wchodzić tylko L. Nie mieszać. Pozostałe wejścia OK, wyjścia mogły byc lepsze (za wcześnie wychodziłem), ale chcaiłem mieć pewność zysków. Gdy poprawie te antytrendowe wejścia i ogólnie wyjścia to powinno być juz naprawdę nieźle. Na pewno już nie popełnie takich kardynalnych błędów jak w zeszłym tygodniu.
Tzn. zrobiłem łącznie dziś 4 trady, ale ten był kasowy, reszta to tylko drobne dodatki, wszystkie zwycięskie.
W tym 20 pips na S w Edku.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2016, 20:53 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
-
- Fanatyk
ta zielona to tak ma iść?DavidFx pisze:na rzezniku mamy klin znizkujacy a wiec zapowiedz zmiany trendu lecz jeszcze zwala sie w dol powybijac dolki ostatnie a tak dla hecy

dorysuj choć alternatywnię
bo to trochę wygląda niedorzecznie
Dawid wyznacza trend
Tam nie ma alternatywyTomasz196407 pisze:ta zielona to tak ma iść?DavidFx pisze:na rzezniku mamy klin znizkujacy a wiec zapowiedz zmiany trendu lecz jeszcze zwala sie w dol powybijac dolki ostatnie a tak dla hecy![]()
Dawid wyznacza trend

Ropa .. jutro o 14 komunikat z posiedzenia to będzie rzucać .
Dziś o 22.30 API
-- Dodano: 27 wrz 2016, 20:56 --
Tam nie ma alternatywyTomasz196407 pisze:ta zielona to tak ma iść?DavidFx pisze:na rzezniku mamy klin znizkujacy a wiec zapowiedz zmiany trendu lecz jeszcze zwala sie w dol powybijac dolki ostatnie a tak dla hecy![]()
Dawid wyznacza trend

Ropa .. jutro o 14 komunikat z posiedzenia to będzie rzucać .
Dziś o 22.30 API
alternatywy brakTomasz196407 pisze:ta zielona to tak ma iść?DavidFx pisze:na rzezniku mamy klin znizkujacy a wiec zapowiedz zmiany trendu lecz jeszcze zwala sie w dol powybijac dolki ostatnie a tak dla hecy![]()
Dawid wyznacza trend

Prawda jest tylko jedna

AIM FOR THE IMPOSSIBLE!