DAX

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
gracz
Bywalec
Bywalec

Re: DAX

Nieprzeczytany post autor: gracz »

Najnowsza oferta XTB oferuje nawet 0,0011% prowizji za otwarcie pozycji na DE30 – instrumencie bazującym na niemieckim indeksie DAX. Od niedawna spółka notowana na GPW przygotowała nową, rozszerzoną ofertę dla klientów modelu ECN.

Drastyczna obniżka prowizji dotyczy DE30 oraz EUR/PLN – to na tych instrumentach będzie można otworzyć pozycję nawet za 0,0011% jej wartości (sprawdź szczegóły). Ponadto DM X Trade Brokers wprowadza coś, co wciąż jest nowinką w polskiej branży forex – oprocentowanie środków na rachunkach.
W nawiązaniu do powyższego, jaka będzie teraz wartość depozytu przy 0,01 lota ?
Nie bardzo mogę to znaleźć u nich na stronie.

Dziękuję za pomoc

Awatar użytkownika
MowmiSasiad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MowmiSasiad »

Po 1 oprocentowanie WOLNYCH środków (free margin) to nie żadna nowość wśród polkskich DM, po 2 ta prowizja jest promocyjna i ograniczona czasowo, a możliwe, że też innymi warunkami.

EFIX DM
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: EFIX DM »

MowmiSasiad pisze:no to rzeczywiście niecodzienne ;) obecnie obsługą klientów CI w Polsce zajmuje się DM EFIX. Wczoraj do nich dzwoniłem to był komunikat, że nie ma takiego numeru... dziwne :?:
Jeśli chcecie skontaktować się z biurem EFIX Dom Maklerski, to proszę o telefon na numer:
61/6794444 lub 514985088

Chętnie rozwiejemy wątpliwości i wskażemy rozwiązania :)

Zachęcam też do odwiedzenia strony http://www.efixdm.pl

Awatar użytkownika
MowmiSasiad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MowmiSasiad »

abstrahując od poprzedniego posta to Rafał Zaorski z TJS wywalczył rachunek w Aliorze z mega niską prowizją na DAX. Ciekawe ile ta oferta przetrwa i czy nie ma jakiś haczyków. Ktoś się wypowie z tych co korzystają?

Damian77
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damian77 »

MowmiSasiad pisze:abstrahując od poprzedniego posta to Rafał Zaorski z TJS wywalczył rachunek w Aliorze z mega niską prowizją na DAX. Ciekawe ile ta oferta przetrwa i czy nie ma jakiś haczyków. Ktoś się wypowie z tych co korzystają?
zważywszy , że dax w aliorze był najdroższy z możliwych... i nie wiem jak teraz , ale to zawsze był dax od gft czyli obecnego cityindex ...

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

MowmiSasiad

DAX w Aliorze zawsze był mega drogi, bo 1pkt spread i 1pkt prowizji za otwarcie i 1pkt prowizji za zamknięcie. Razem 3pkt. To ile jest teraz? Pewnie i tak drożej niż u każdego innego brokera, bo średnia w PL to 1,3pkt, od 0,9 do 1,5pkt.
XTB ma 1pkt przeważnie bez prowizji.

Co do brania kwotowań od CityIndex to oni sobie za mocno ostatnio od czerwca podwyższyli spready.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”

Damian77
Pasjonat
Pasjonat

Szwajcar pisze:MowmiSasiad
Co do brania kwotowań od CityIndex to oni sobie za mocno ostatnio od czerwca podwyższyli spready.
w dzień jest 1pkt

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Damian77 pisze:
Szwajcar pisze:MowmiSasiad
w dzień jest 1pkt
Zgadza się. W dzień jest 1 pkt. Można znaleźć tańsze oferty ale ta z City nie jest zła. Co prawda, miałem tam niemiłe przejścia właśnie na DAXie i trochę komplikowali handel jak za dobrze szło ale potem się opamiętali ;).

Btw. 3 pips na DAX to masakra - ile jest teraz z TJSem?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Damian77
Pasjonat
Pasjonat

raposo pisze:[

Btw. 3 pips na DAX to masakra - ile jest teraz z TJSem?
2 pipsy za anonimowość gry w city za pośrednictwem aliora ;)
ale np w aliorze ja miałem poślizgi ... pomimo pingów w granicach 5-6ms to na fx cena wykonania zawsze różniła się od ceny zlecenia - jak uzbierałem kilkanaście pod rząd z taką samą wartością 0,7p to próbowałem reklamować ale :(

kwiatkowskiFOREX
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kwiatkowskiFOREX »

Ale wiecie co? W tym całym zamieszaniu z popularnym DAX dobre jest to, że brokerzy w końcu zaczynają myśleć wobec rosnącej konkurencji. Traderów handlujących na DAX przybywa z każdym tygodniem. Rezygnują z walut na rzecz DAXa i innych indeksów. Ponoć w AM zeszli już do 0,8. Szukam osób, które tam grają jak to wygląda w praktyce.

ODPOWIEDZ