DayTrading: Czwartek 08.09.2016
Re: DayTrading: Czwartek 08.09.2016
Witam,
EU - poziom 1.1270 lub test czerwonej LT i w dół: UJ - tak do około 101.30, może trochę niżej i w górę: pzdr
EU - poziom 1.1270 lub test czerwonej LT i w dół: UJ - tak do około 101.30, może trochę niżej i w górę: pzdr
Wczoraj się bezsensownie zapakowałem na S na DAX-a o 18:30 i znów 1lota. Wbrew wskaźnikom i taktyce. Stare nawyki powróciły na chwile i zabrały połowę miesięcznego zysku. Chciaelm łapać ruch, łapać spadki, a to był zwykły dołek. Powinienem to zamknąć jak było -1,5k.. Hodowałem to dłużej i mam -3,5k, a teraz pewnie jeszcze to podbiją bo takich jak ja było na pewno więcej. Ten gość co wczoraj wymiatał na DAX-ie też tak się załadował. Wiec nie tylko ja robie takie głupoty.. Emocje+ wejście bez analizy, z opóźnieniem.. Moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina..Tomasz196407 pisze:i ??Świeżak44 pisze:No i zamknąłem -3,3k. Połowa zysku od początku miesiąca poszła się wietrzyć... Nigdy więcej inwestowania wbrew zasadom pod wpływem chwili. Trzeba zawsze wyprzedzać rynek, a nie go gonić..
-------------------------------------
spx
(a),(b),(c) 335płaska jako a
podwójny zygzak wxy jako b
ewentualny ruch jako c w impulsie / bądź ED
https://www.tradingview.com/x/g0k4bYxt/

-- Dodano: 08 wrz 2016, 08:57 --
Patrzcie, a ten gość od DAX-a tak samo się wpakował i dalej twardo hoduje strate. Nie zamknął.. : http://www.forexfactory.com/bagxpert#acct.16-tab.list
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
-
- Fanatyk
nie musisz żalu robić tu na forum, gdzieś indziej,Świeżak44 pisze:Wczoraj się bezsensownie zapakowałem na S na DAX-a o 18:30 i znów 1lota. Wbrew wskaźnikom i taktyce. Stare nawyki powróciły na chwile i zabrały połowę miesięcznego zysku. Chciaelm łapać ruch, łapać spadki, a to był zwykły dołek. Powinienem to zamknąć jak było -1,5k.. Hodowałem to dłużej i mam -3,5k, a teraz pewnie jeszcze to podbiją bo takich jak ja było na pewno więcej. Ten gość co wczoraj wymiatał na DAX-ie też tak się załadował. Wiec nie tylko ja robie takie głupoty.. Emocje+ wejście bez analizy, z opóźnieniem.. Moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina..Tomasz196407 pisze:i ??Świeżak44 pisze:No i zamknąłem -3,3k. Połowa zysku od początku miesiąca poszła się wietrzyć... Nigdy więcej inwestowania wbrew zasadom pod wpływem chwili. Trzeba zawsze wyprzedzać rynek, a nie go gonić..
-------------------------------------
spx
(a),(b),(c) 335płaska jako a
podwójny zygzak wxy jako b
ewentualny ruch jako c w impulsie / bądź ED
https://www.tradingview.com/x/g0k4bYxt/
ale to Twoje indywidualne przemyslenie dt Twojej nauki na demo,
tak jak nazwałes to spontanicznie,
a gdzie analiza ??
-
- Stały bywalec
Jak masz budżet to co Ci broni trzymać stratę? DAX za kilka dni wróci do tego poziomu i facet na tym zarobi.Świeżak44 pisze:
Patrzcie, a ten gość od DAX-a tak samo się wpakował i dalej twardo hoduje strate. Nie zamknął.. : http://www.forexfactory.com/bagxpert#acct.16-tab.list
Cały czas grasz 1 lotem? Jeśli tak to zysk 3000 w skali miesiąca to bardzo mało...
Mi średnia dniowa wychodzi około 150 - 200 zł (choć miałem dni w których zarabiałem 500 zł) przy stawce 0,01 - i gram generalnie tylko DAX - przemyśl przejście na real bo na tym demo nic się nie nauczysz

Analiza jest taka, że wczoraj wystąpiła dywergencja wzrostowa na DAX-ie i to nie jest przypadek. SP500 poleci co najmniej do 2192, DAX na 10800 w tym układzie. I potem będzie większa korekta.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Gdzie grasz 0,01 lotem i ile kosztuje ?oddball85pl pisze: Mi średnia dniowa wychodzi około 150 - 200 zł (choć miałem dni w których zarabiałem 500 zł) przy stawce 0,01 - i gram generalnie tylko DAX - przemyśl przejście na real bo na tym demo nic się nie nauczysz.
-
- Stały bywalec
m3l0n pisze:Gdzie grasz 0,01 lotem i ile kosztuje ?oddball85pl pisze: Mi średnia dniowa wychodzi około 150 - 200 zł (choć miałem dni w których zarabiałem 500 zł) przy stawce 0,01 - i gram generalnie tylko DAX - przemyśl przejście na real bo na tym demo nic się nie nauczysz.
Na XTB. Spread kręci się pomiędzy 1.29 zł a 1.89 zł. Prowizji brak.
Świeżak44
Przeanalizuj jego trejdy wcześniejsze jak z 50 zrobił 700 i zaliczył Stop Outa. Także każdy się myli.
Tyle, że po drodze i tak wypłacił więcej niż wpłacił.
Przeanalizuj jego trejdy wcześniejsze jak z 50 zrobił 700 i zaliczył Stop Outa. Także każdy się myli.
Tyle, że po drodze i tak wypłacił więcej niż wpłacił.
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”
Moge dac sobie uciac jaja ze bedzie totalnie inaczejŚwieżak44 pisze:Analiza jest taka, że wczoraj wystąpiła dywergencja wzrostowa na DAX-ie i to nie jest przypadek. SP500 poleci co najmniej do 2192, DAX na 10800 w tym układzie. I potem będzie większa korekta.

AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
-
- Fanatyk
a analiza ??DavidFx pisze:Moge dac sobie uciac jaja ze bedzie totalnie inaczejŚwieżak44 pisze:Analiza jest taka, że wczoraj wystąpiła dywergencja wzrostowa na DAX-ie i to nie jest przypadek. SP500 poleci co najmniej do 2192, DAX na 10800 w tym układzie. I potem będzie większa korekta.