Z kapitanem Jack'iem na zmanipulowanych wodach

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Re: Z kapitanem Jack'iem na zmanipulowanych wodach

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

Maccyw nie jest wstanie niczego nauczyc poniewaz ICT nie dziala gdyby dzialalo kazdy by to robil i bysmy mieli samych milionerow forexowych, nie wiem skad ta wiara maccywa w metode ICT ze to dziala za kilka miesiecy przyzna sie do bledu i wroci do CJa poki co narazie bladzi :p
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

maccyw
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: maccyw »

Dawid - póki co patrze na to Twoje GBP/JPY i wale głową w ścianę z niedowierzania :D
Ty naprawdę wierzysz w to, że GBP/JPY zaraz magicznie spadnie ? No to mam złe wieści, poczekaj do 14:30 zobaczysz co się będzie działo :D

Awatar użytkownika
as28
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: as28 »

DavidFx pisze:
DavidFx pisze:Obrazek

jest 3 level i jest "M" to raj dla fanatykow CJa :D
maccyw patrz i podziwiaj jak dziala magia CJa :D
M na M5, a na H4 wygląda że funt pójdzie do nieba,
dla mnie to nie jest CJ
poczekaj na jakiegoś porządnego pinbara, który zamknie graczy po złej stronie rynku
Lepszy 3 dni studiowania Steva Mauro niż 3 lata CJ.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.

Awatar użytkownika
AdamG
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: AdamG »

fuck it, whodze z ciasną eska 137.8. Troche krzyk rozpaczy bo taki obroniony poziom 138.000 to byłoby zbyt głupie żeby było prawdziwe

maccyw
Gaduła
Gaduła

DavidFx pisze:Maccyw nie jest wstanie niczego nauczyc poniewaz ICT nie dziala gdyby dzialalo kazdy by to robil i bysmy mieli samych milionerow forexowych, nie wiem skad ta wiara maccywa w metode ICT ze to dziala za kilka miesiecy przyzna sie do bledu i wroci do CJa poki co narazie bladzi :p
Anyway, mów tam co chcesz. Tymczasem poniżej "na sposób ICT" :)

Na Daily mamy OB, to samo przy USD/MXN + EUR/USD dla M15 sweet spot. Teraz spokojnie EUR/USD do góry do poziomu Equlibrium i przy Equlibrium należy dopiero zastanawiać się nad ewentualnym shortem.

EDIT: Uprzedzam, to że "rynek" dojdzie do Equlibrium nie oznacza od razu short. Oznacza obserwację ale nie jest automatycznym SHORT ponieważ trend jest jeszcze obecnie wzrostowy + profil rynku stał się wzrostowy. Jeżeli rynek bez większych problemów przejdzie przez poziom Equlibrium to można trzymać BUY lub dodać BUY na pierwszym sweet spot, jeżeli natomiast poziom Equlibrium okaże się przeszkodą rynek tam WYRAŹNIE wyhamuje - sprzedajemy badź to od razu bądź z ostrożności na pierwszym Sweet Spot.

As28 - problem w tym, że ja nie wyłożę tej metody lepiej od samego ICT. Dlaczego po prostu nie odpalisz sobie darmowej serii tutoriali od ICT ? Metoda ta wymaga czasu ale na pewno w odróżnieniu od majaków CJ jest to metoda, czy też strategia.

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

maccyw pisze:Metoda ta wymaga czasu ale na pewno w odróżnieniu od majaków CJ jest to metoda, czy też strategia.
dlaczego uwazasz ze jakas zmiksowana siatka fibo od ICT jest jakas metoda a CJ juz nie jest :p wiara w to ze dojdzie do jakiegos absurdalnego poziomu kreski i ze to cos oznacza dla rynku jest szalenstwem :D
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

maccyw
Gaduła
Gaduła

Ponieważ banki nie mogą cały czas sprzedawać / kupować. Potrzebują drugiej strony transakcji, kogoś kot chce robić dokładnie coś przeciwnego tak aby mogli wziąć jego kasę. Gdy druga strona transakcji się już znajdzie to wtedy kontynuują ruch. Jeżeli strona transakcji się nie znajdzie (bo rynek przykładowo tak długo spadał że już nikt nie myśli o kupowaniu) to zmieniają profil rynku.

Equlibrium i Sweet Spot oraz OB to nie są magiczne kreski, a własnie miejsca gdzie banki najczęściej robią "coś". I tak dla przykładu gdy kurs reaguje z Equlibrium to oznacza tak naprawdę wciąganie graczy w przeciwne transakcje.
OB z kolei to miejsca gdzie jest najczęściej spora liczba zleceń wystarczająca do uzyskania przez nich potrzebnej płynności.

I przykładowo Twoje dzisiejsze sell dla GBP/JPY nie musiało być głupie, tyle że wszedłeś na pałę. Doszli właśnie do OB i tutaj należy spodziewać się albo odbicia na sell na krótko albo zmiany profilu na sell w dłuższej perspektywie. Tyle że usiłując wchodzić na M i to jeszcze na M5 sam strzeliłeś sobie w stope.

eresz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: eresz »

maccyw pisze: Tyle że usiłując wchodzić na M i to jeszcze na M5 sam strzeliłeś sobie w stope.
zgadzam się, rysując levele na M5 jest szaleństwem.. niestety..
maccyw pisze:Ponieważ banki nie mogą cały czas sprzedawać / kupować. Potrzebują drugiej strony transakcji, kogoś kot chce robić dokładnie coś przeciwnego tak aby mogli wziąć jego kasę. Gdy druga strona transakcji się już znajdzie to wtedy kontynuują ruch.
to jest CJ, nic innego jak akumulacja i manipulacja u CJ'a :)
===========================================================================
EURUSD, w które wszedłeś nadal jest zgodnie z CJ'em
Nie wiem, czy śledzicie forum oryginalne, ale jest tam użytkownik dudest, który liczy poziomy do 5, tzn. zlicza również korekty, trochę jak fale elliota. No i sprawdzimy, czy CJ działa, wg jego teorii, EURUSD będzie zapieprzać w górę do poziomu 5, czyli zdecydowanie powyżej 1.13700 :)
poziomy liczone na H1 i przełożone na H4 (czyli 3xh1=1xh4)

Obrazek

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Obrazek

albo tak :p

patrz maccyw i podziwiaj o to potega CJ zaden ICT i inni nie dadza ci tego co CJ :D
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

DavidFx pisze:Obrazek

albo tak :p

patrz maccyw i podziwiaj o to potega CJ zaden ICT i inni nie dadza ci tego co CJ :D
Cześć Dawid, to sie ukryłes :D i nie chciałes mi pokazac Twoje Fale , nono
teraz mi wytłumacz co to jest bo ja naprawde takich nigdy nie widziałem a tym bardziej tych wyzej

ODPOWIEDZ