Pomijając ironię Twojej wypowiedzi, masz słuszność, że zasada zmienności działa także w przypadku zysków na forex. W zeszłym tygodniu byłem na spory plus, obecnie błędna pozycja sprawia, że nie zarabiam nic. Ale jeśli jutro będą spadki, to zasada zmienności znów przyniesie zyski.karnak pisze:Dziękuję za komentarz.MasterLukas pisze:Na DAX najważniejsza jest dzisiaj świeczka dzienna. Konsekwetnie obstawiam, że będzie ona czerwona, a zatem należy jeszcze dzisiaj spodziewać się spadków.karnak pisze: Cudu jednak nie było, a świeca biała, jak gromnica.
Może jakiś komentarz, co zawiodło?![]()
![]()
Przyznaję się do pomyłki. Aczkolwiek nie zmieniam zdania, że mamy scenariusz spadkowy na DAX. Jutro dzień spadków. Jeśli to się potwierdzi, to znaczy, że wskaźnik zmienności działa.
Proszę zwrócić uwagę na wykres i zaznaczone pola. Poprzednim razem świeczka podobna do wczorajszej zapoczątkowała wzrosty. Zatem zgodnie ze wskaźnikiem zmienności wczorajsza świeczka zapoczątkowała konsolę lub spadki. Dlatego uważam, że jutro czeka nas czerwona świeca dzienna. Jeśli to się nie potwierdzi, wskaźnik zmienności po raz pierwszy tak wyraźnie mnie zawiedzie.
Wg mnie ta Twoja zasada zmienności będzie sama podlegała zmianom, tak, że w końcu dostaniesz zgodnie z zasadą zmienności zmiany w swoim depo z zarabiającego na straty i wszystko będzie zgodnie z regułą, którą odkryłeś.![]()
![]()
DayTrading: Wtorek 30.08.2016
-
- Stały bywalec
Re: DayTrading: Wtorek 30.08.2016
Ponawiam pytanie. Jakim kapitałem chcesz grać na DAX 1 lotem ?Świeżak44 pisze:Też dochodzę do wniosku, że na DAX-ie po prostu nie da się grać 1 lotem. Dziś 2 x SL zaliczyłem.. Oczywiścię dalej uważąm, że ten wzrost to lipa, amerykanie nawet nie drgnęli. Gdybym zostawił 2 loty S z rana na SP500 miałbym kilka kilo zysku, a nie -2,3k i -2,8k na DAX-ie. Dziś przedziwna sytuacja dla mnie. Wskaźniki mówią, że powinno już spadać , a DAX nie chce spadaćAmbasador pisze:I jak tam Panowie? sukcesy czy porażki na koncie?
Ja przez pracę nie mam nawet czasu czytać forum niestety.
18-19.08 mocno zaryzykowałem(świadomie - chciałem zwieńczyć mój "ran" z przytupem)... i otworzyłem 1 lota na dax - wytrzymała mi 140 punktów i brakło 6 punktów by depo wytrzymało - -14,3 k okazuje się na tę chwilę największa stratą na jednej pozycji.
U mnie jak się pojawi minus, to jak widać konkretny - zatem oczywiście na akcję mam reakcję - od 20.08 "ciułam" wg Świeżaka i do dziś odrobione z tej straty mam 13,2k. Powoli wraca mi radość z gry, jednak potrzeba wolnego czasu by wkręcić się na nowo - obecnie praca mocno absorbuje.
Total total: +6,9k
Pozdrawiam.. Kolejne konto demo systematycznie topnieje.. Rynek robi mnie ciągle w konia..Dziś jak zwykle nie miałem innego scenariusza niż spadek z odbiciem od bandy ..i zrobili dokłądnie odwrotnie.. Chyba też przeżucę się na ciułanie po kilkanaście pipsów.. Stawianie SL przy 1 locie nie ma sensu. Zawsze wytną gdzie bym nie postawił.. i potem zawrócą
Może lepiej 0,5lota bez SL, albo przerzucić sie na Sp500. Na DAX-ie za bardzo kręcą jak dla mnie..
Proponuję ci 5 tyś zł i 0,1 lota na DAX.
-- Dodano: wt 30-08-2016, 22:48 --
Tomasz196407 pisze:przeciez nie graszŚwieżak44 pisze:Jęsli oni jutro spadną to przestaję grać na DAX-ie bo wszystkie wskaźniki mi mówią, że powinni teraz lecieć na łeb w dół..a nie lecą. Więc jaka to jest logika. Jak nie mogą spadać, to powinni dalej pompować w górę.. A jak nie to ja juz nie rozumiem co tu jest grane.. PS. Trzeba było trzymać te dwie tłuste S-ki na SP500 a nie wlaczyć ze spekulantami..

-- Dodano: wt 30-08-2016, 22:49 --
Będzie dobrze.pl-samurai pisze:Sie wp...lem w L na EUR/USD
The only way is up
m30, możliwość trójkąta
-- Dodano: 30 sie 2016, 23:00 --
H4, możliwość trójkąta
-- Dodano: 30 sie 2016, 23:05 --
dzienny, największy error (na ten moment) - ja nadal jestem niedźwiedziem, ale bez pozycji, czekam na otwarcie S wyżej
-- Dodano: 30 sie 2016, 23:19 --
-- Dodano: 30 sie 2016, 23:00 --
H4, możliwość trójkąta
-- Dodano: 30 sie 2016, 23:05 --
dzienny, największy error (na ten moment) - ja nadal jestem niedźwiedziem, ale bez pozycji, czekam na otwarcie S wyżej
-- Dodano: 30 sie 2016, 23:19 --
Mniej na wykresie i od razu dużo lepiejŚwieżak44 pisze: No to patrzę na weekly i widzę ostatnie przygotowania przed zwałą.. JEst zrobiony duży solidny ruch w górę, ale to już zakręca..Ten wzrost już się wygasza, szybuja na oparach, czekaja na okazje do zwały.. Miesieczny wskazuje na utworzony kanał spadkowy.
W zasadzie na wweky jest identyczna sytuacja jak dziś rano na H4. Taki sam fraktal. Konsola spadkowa, wyjście w górę i zakręt..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Miałeś. Wybicie z kanału/lt na daxie. Zagrales na opak i masz stratę. Ty nie masz kreslic scenariuszy bo nie dasz rady dyrygowac rynkiem. To wykres kreśli jedyny scenariusz, a ty masz grać według tego scenariusza. Jak długo tego nie zrozumiesz tak długo będziesz po dupie dostawal.Świeżak44 pisze:Też dochodzę do wniosku, że na DAX-ie po prostu nie da się grać 1 lotem. Dziś 2 x SL zaliczyłem.. Oczywiścię dalej uważąm, że ten wzrost to lipa, amerykanie nawet nie drgnęli. Gdybym zostawił 2 loty S z rana na SP500 miałbym kilka kilo zysku, a nie -2,3k i -2,8k na DAX-ie. Dziś przedziwna sytuacja dla mnie. Wskaźniki mówią, że powinno już spadać , a DAX nie chce spadaćAmbasador pisze:I jak tam Panowie? sukcesy czy porażki na koncie?
Ja przez pracę nie mam nawet czasu czytać forum niestety.
18-19.08 mocno zaryzykowałem(świadomie - chciałem zwieńczyć mój "ran" z przytupem)... i otworzyłem 1 lota na dax - wytrzymała mi 140 punktów i brakło 6 punktów by depo wytrzymało - -14,3 k okazuje się na tę chwilę największa stratą na jednej pozycji.
U mnie jak się pojawi minus, to jak widać konkretny - zatem oczywiście na akcję mam reakcję - od 20.08 "ciułam" wg Świeżaka i do dziś odrobione z tej straty mam 13,2k. Powoli wraca mi radość z gry, jednak potrzeba wolnego czasu by wkręcić się na nowo - obecnie praca mocno absorbuje.
Total total: +6,9k
Pozdrawiam.. Kolejne konto demo systematycznie topnieje.. Rynek robi mnie ciągle w konia..Dziś jak zwykle nie miałem innego scenariusza niż spadek z odbiciem od bandy ..i zrobili dokłądnie odwrotnie.. Chyba też przeżucę się na ciułanie po kilkanaście pipsów.. Stawianie SL przy 1 locie nie ma sensu. Zawsze wytną gdzie bym nie postawił.. i potem zawrócą
Może lepiej 0,5lota bez SL, albo przerzucić sie na Sp500. Na DAX-ie za bardzo kręcą jak dla mnie..

trzeba mieć jaja jak super saiyan
Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.
Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.
Dax bez większych zamian, a dochodzi SP 500MasterLukas pisze: Przyznaję się do pomyłki. Aczkolwiek nie zmieniam zdania, że mamy scenariusz spadkowy na DAX. Jutro dzień spadków. Jeśli to się potwierdzi, to znaczy, że wskaźnik zmienności działa.
Proszę zwrócić uwagę na wykres i zaznaczone pola. Poprzednim razem świeczka podobna do wczorajszej zapoczątkowała wzrosty. Zatem zgodnie ze wskaźnikiem zmienności wczorajsza świeczka zapoczątkowała konsolę lub spadki. Dlatego uważam, że jutro czeka nas czerwona świeca dzienna. Jeśli to się nie potwierdzi, wskaźnik zmienności po raz pierwszy tak wyraźnie mnie zawiedzie.
-- Dodano: 30 sie 2016, 23:26 --
Dlaczego nie da się grać 1 lotem???Świeżak44 pisze: Też dochodzę do wniosku, że na DAX-ie po prostu nie da się grać 1 lotem. Dziś 2 x SL zaliczyłem.. Oczywiścię dalej uważąm, że ten wzrost to lipa, amerykanie nawet nie drgnęli.
Trzeba mieć depozyt 200 000 pln i można grać na dax 1 lotem
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Myślę, żeby przejść na DAX-ie na 0,5 . Może problem zbyt ciasnego SL przestanie istnieć.
-- Dodano: 30 sie 2016, 23:55 --
W sumie masz racje xhDog. Było wybicie z kanału. Miało tego nie być, ale się stało i powinienem zareagować. Te S-ki to w sumie nie w najgorszych miejscach wziętę 9:33 i 10:56 . Każdą mogem zamknąć na sporym plusie, NA jednej było +2k w pewnym momencie. Ale wiadomo, jak człowiek jest uparty, to z zysku robi się strata. Ale jakbym ciułał pipsy, to może bym lepiej na tym wychodził..
-- Dodano: 30 sie 2016, 23:55 --
W sumie masz racje xhDog. Było wybicie z kanału. Miało tego nie być, ale się stało i powinienem zareagować. Te S-ki to w sumie nie w najgorszych miejscach wziętę 9:33 i 10:56 . Każdą mogem zamknąć na sporym plusie, NA jednej było +2k w pewnym momencie. Ale wiadomo, jak człowiek jest uparty, to z zysku robi się strata. Ale jakbym ciułał pipsy, to może bym lepiej na tym wychodził..

To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.