DayTrading: Wtorek 30.08.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 31 sie 2016, 00:00

Wzrost
2
18%
Bez zmian
5
45%
Spadek
4
36%

Liczba głosów: 11

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Wtorek 30.08.2016

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

Świeżak44 pisze:Jęsli oni jutro spadną to przestaję grać na DAX-ie bo wszystkie wskaźniki mi mówią, że powinni teraz lecieć na łeb w dół..a nie lecą. Więc jaka to jest logika. Jak nie mogą spadać, to powinni dalej pompować w górę.. A jak nie to ja juz nie rozumiem co tu jest grane.. PS. Trzeba było trzymać te dwie tłuste S-ki na SP500 a nie wlaczyć ze spekulantami..
chyba skuteczniej statystycznie jest sprzedawać na wykresie weekly indeks który jest w konsoli na szczytach all time high niż daxa który porusza się w range wartości dwu letnich

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Tomasz196407 pisze:
Świeżak44 pisze:Jęsli oni jutro spadną to przestaję grać na DAX-ie bo wszystkie wskaźniki mi mówią, że powinni teraz lecieć na łeb w dół..a nie lecą. Więc jaka to jest logika. Jak nie mogą spadać, to powinni dalej pompować w górę.. A jak nie to ja juz nie rozumiem co tu jest grane.. PS. Trzeba było trzymać te dwie tłuste S-ki na SP500 a nie wlaczyć ze spekulantami..
przeciez nie grasz :lol:
Gram cały czas tylko na demo.. Zeruję powoli drugie konto..
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

_Kerad_ pisze:pośrednio między innymi inwestycje a bezpośrednio cenę ropy determinuje popyt i podaż
i wszędzie tam gdzie będzie nierównowaga (szala przechyli się w którąś stronę) będziemy mieli tak jak piszesz rynek bull bear ;)

Natomiast dyskontowanie rynku jest taka opcja że podaż masz stały (opec reguluje ilość wydobycia) a konsumpcja spada bo rosną zapasy i do tego jeszcze ilość wież rośnie co dodatkowo podnosi podaż czyli istnieje ryzyko jeszcze większego wzrostu zapasów więc cena musi spaść żeby pobudzić konsumpcje czyli popyt
zapasy mogą rosnąć bo cena była niżej, cena ropy lata w zakresie nawet 20% dolara za baryłkę od dłuższego czasu, może kupujący zakładają że dalej będzie tak latać i biorą duże ilości ropy za 40$ zamiast 55$
w to że konsumpcja jest na fali spadkowej to wierzą chyba tylko wyznawcy realności statystyk ;) , przy małym bezrobociu jakie mamy zbyt dużo jest czynników popytu na surowiec

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

karnak pisze:
MasterLukas pisze:Na DAX najważniejsza jest dzisiaj świeczka dzienna. Konsekwetnie obstawiam, że będzie ona czerwona, a zatem należy jeszcze dzisiaj spodziewać się spadków.
Zainteresowała mnie ta Twoja determinacja w kolor dzisiejszej świeczki.
Będę obserwował z ciekawością, czy osiągniesz swój cel. :)
Cudu jednak nie było, a świeca biała, jak gromnica.
Może jakiś komentarz, co zawiodło? :) :) :)

Awatar użytkownika
pl-samurai
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pl-samurai »

Sie wp...lem w L na EUR/USD :/

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

pr7emo pisze:
chyba skuteczniej statystycznie jest sprzedawać na wykresie weekly indeks który jest w konsoli na szczytach all time high niż daxa który porusza się w range wartości dwu letnich
No to patrzę na weekly i widzę ostatnie przygotowania przed zwałą.. JEst zrobiony duży solidny ruch w górę, ale to już zakręca..Ten wzrost już się wygasza, szybuja na oparach, czekaja na okazje do zwały.. Miesieczny wskazuje na utworzony kanał spadkowy.

W zasadzie na wweky jest identyczna sytuacja jak dziś rano na H4. Taki sam fraktal. Konsola spadkowa, wyjście w górę i zakręt..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 30 sie 2016, 21:55 przez Świeżak44, łącznie zmieniany 1 raz.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

MasterLukas
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MasterLukas »

karnak pisze:
karnak pisze:
MasterLukas pisze:Na DAX najważniejsza jest dzisiaj świeczka dzienna. Konsekwetnie obstawiam, że będzie ona czerwona, a zatem należy jeszcze dzisiaj spodziewać się spadków.
Zainteresowała mnie ta Twoja determinacja w kolor dzisiejszej świeczki.
Będę obserwował z ciekawością, czy osiągniesz swój cel. :)
Cudu jednak nie było, a świeca biała, jak gromnica.

Przyznaję się do pomyłki. Aczkolwiek nie zmieniam zdania, że mamy scenariusz spadkowy na DAX. Jutro dzień spadków. Jeśli to się potwierdzi, to znaczy, że wskaźnik zmienności działa.
Proszę zwrócić uwagę na wykres i zaznaczone pola. Poprzednim razem świeczka podobna do wczorajszej zapoczątkowała wzrosty. Zatem zgodnie ze wskaźnikiem zmienności wczorajsza świeczka zapoczątkowała konsolę lub spadki. Dlatego uważam, że jutro czeka nas czerwona świeca dzienna. Jeśli to się nie potwierdzi, wskaźnik zmienności po raz pierwszy tak wyraźnie mnie zawiedzie.

Awatar użytkownika
kk.dreamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kk.dreamer »

pl-samurai pisze:Sie wp...lem w L na EUR/USD :/
cierpliwości
Drodzy Panowie Panie również trejdują...

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Świeżak44 pisze:
pr7emo pisze:
No to patrzę na weekly i widzę ostatnie przygotowania przed zwałą.. JEst zrobiony duży solidny ruch w górę, ale to już zakręca..Ten wzrost już się wygasza, szybuja na oparach, czekaja na okazje do zwały.. Miesieczny wskazuje na utworzony kanał spadkowy.

W zasadzie na wweky jest identyczna sytuacja jak dziś rano na H4. Taki sam fraktal.
Nikkei też jest w podobnej sytuacji i często jest inicjatorem ruchu na usdjpy, myślę że rano rynki kasowe otworzą się luką w dół
może wystarczy zaczekać na początek fali spadkowej i podpiąć się do trendu...

wyciągnięta fala h4 z 6 świec wzrostowych dokładnie na kolejnej świeczce statystycznie powinien być czerwony kolor

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

karnak pisze: Cudu jednak nie było, a świeca biała, jak gromnica.

Przyznaję się do pomyłki. Aczkolwiek nie zmieniam zdania, że mamy scenariusz spadkowy na DAX. Jutro dzień spadków. Jeśli to się potwierdzi, to znaczy, że wskaźnik zmienności działa.
Proszę zwrócić uwagę na wykres i zaznaczone pola. Poprzednim razem świeczka podobna do wczorajszej zapoczątkowała wzrosty. Zatem zgodnie ze wskaźnikiem zmienności wczorajsza świeczka zapoczątkowała konsolę lub spadki. Dlatego uważam, że jutro czeka nas czerwona świeca dzienna. Jeśli to się nie potwierdzi, wskaźnik zmienności po raz pierwszy tak wyraźnie mnie zawiedzie.
Dziękuję za komentarz.
Wg mnie ta Twoja zasada zmienności będzie sama podlegała zmianom, tak, że w końcu dostaniesz zgodnie z zasadą zmienności zmiany w swoim depo z zarabiającego na straty i wszystko będzie zgodnie z regułą, którą odkryłeś. :) :) :)

Zablokowany