chyba skuteczniej statystycznie jest sprzedawać na wykresie weekly indeks który jest w konsoli na szczytach all time high niż daxa który porusza się w range wartości dwu letnichŚwieżak44 pisze:Jęsli oni jutro spadną to przestaję grać na DAX-ie bo wszystkie wskaźniki mi mówią, że powinni teraz lecieć na łeb w dół..a nie lecą. Więc jaka to jest logika. Jak nie mogą spadać, to powinni dalej pompować w górę.. A jak nie to ja juz nie rozumiem co tu jest grane.. PS. Trzeba było trzymać te dwie tłuste S-ki na SP500 a nie wlaczyć ze spekulantami..
DayTrading: Wtorek 30.08.2016
Re: DayTrading: Wtorek 30.08.2016
Gram cały czas tylko na demo.. Zeruję powoli drugie konto..Tomasz196407 pisze:przeciez nie graszŚwieżak44 pisze:Jęsli oni jutro spadną to przestaję grać na DAX-ie bo wszystkie wskaźniki mi mówią, że powinni teraz lecieć na łeb w dół..a nie lecą. Więc jaka to jest logika. Jak nie mogą spadać, to powinni dalej pompować w górę.. A jak nie to ja juz nie rozumiem co tu jest grane.. PS. Trzeba było trzymać te dwie tłuste S-ki na SP500 a nie wlaczyć ze spekulantami..
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
zapasy mogą rosnąć bo cena była niżej, cena ropy lata w zakresie nawet 20% dolara za baryłkę od dłuższego czasu, może kupujący zakładają że dalej będzie tak latać i biorą duże ilości ropy za 40$ zamiast 55$_Kerad_ pisze:pośrednio między innymi inwestycje a bezpośrednio cenę ropy determinuje popyt i podaż
i wszędzie tam gdzie będzie nierównowaga (szala przechyli się w którąś stronę) będziemy mieli tak jak piszesz rynek bull bear
Natomiast dyskontowanie rynku jest taka opcja że podaż masz stały (opec reguluje ilość wydobycia) a konsumpcja spada bo rosną zapasy i do tego jeszcze ilość wież rośnie co dodatkowo podnosi podaż czyli istnieje ryzyko jeszcze większego wzrostu zapasów więc cena musi spaść żeby pobudzić konsumpcje czyli popyt
w to że konsumpcja jest na fali spadkowej to wierzą chyba tylko wyznawcy realności statystyk

Cudu jednak nie było, a świeca biała, jak gromnica.karnak pisze:Zainteresowała mnie ta Twoja determinacja w kolor dzisiejszej świeczki.MasterLukas pisze:Na DAX najważniejsza jest dzisiaj świeczka dzienna. Konsekwetnie obstawiam, że będzie ona czerwona, a zatem należy jeszcze dzisiaj spodziewać się spadków.
Będę obserwował z ciekawością, czy osiągniesz swój cel.
Może jakiś komentarz, co zawiodło?

- pl-samurai
- Pasjonat
Sie wp...lem w L na EUR/USD 

No to patrzę na weekly i widzę ostatnie przygotowania przed zwałą.. JEst zrobiony duży solidny ruch w górę, ale to już zakręca..Ten wzrost już się wygasza, szybuja na oparach, czekaja na okazje do zwały.. Miesieczny wskazuje na utworzony kanał spadkowy.pr7emo pisze:chyba skuteczniej statystycznie jest sprzedawać na wykresie weekly indeks który jest w konsoli na szczytach all time high niż daxa który porusza się w range wartości dwu letnichŚwieżak44 pisze:Jęsli oni jutro spadną to przestaję grać na DAX-ie bo wszystkie wskaźniki mi mówią, że powinni teraz lecieć na łeb w dół..a nie lecą. Więc jaka to jest logika. Jak nie mogą spadać, to powinni dalej pompować w górę.. A jak nie to ja juz nie rozumiem co tu jest grane.. PS. Trzeba było trzymać te dwie tłuste S-ki na SP500 a nie wlaczyć ze spekulantami..
W zasadzie na wweky jest identyczna sytuacja jak dziś rano na H4. Taki sam fraktal. Konsola spadkowa, wyjście w górę i zakręt..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 30 sie 2016, 21:55 przez Świeżak44, łącznie zmieniany 1 raz.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
-
- Stały bywalec
karnak pisze:Cudu jednak nie było, a świeca biała, jak gromnica.karnak pisze:Zainteresowała mnie ta Twoja determinacja w kolor dzisiejszej świeczki.MasterLukas pisze:Na DAX najważniejsza jest dzisiaj świeczka dzienna. Konsekwetnie obstawiam, że będzie ona czerwona, a zatem należy jeszcze dzisiaj spodziewać się spadków.
Będę obserwował z ciekawością, czy osiągniesz swój cel.
Może jakiś komentarz, co zawiodło?![]()
![]()
Przyznaję się do pomyłki. Aczkolwiek nie zmieniam zdania, że mamy scenariusz spadkowy na DAX. Jutro dzień spadków. Jeśli to się potwierdzi, to znaczy, że wskaźnik zmienności działa.
Proszę zwrócić uwagę na wykres i zaznaczone pola. Poprzednim razem świeczka podobna do wczorajszej zapoczątkowała wzrosty. Zatem zgodnie ze wskaźnikiem zmienności wczorajsza świeczka zapoczątkowała konsolę lub spadki. Dlatego uważam, że jutro czeka nas czerwona świeca dzienna. Jeśli to się nie potwierdzi, wskaźnik zmienności po raz pierwszy tak wyraźnie mnie zawiedzie.
- kk.dreamer
- Pasjonat
cierpliwościpl-samurai pisze:Sie wp...lem w L na EUR/USD
Drodzy Panowie Panie również trejdują...
Nikkei też jest w podobnej sytuacji i często jest inicjatorem ruchu na usdjpy, myślę że rano rynki kasowe otworzą się luką w dółŚwieżak44 pisze:No to patrzę na weekly i widzę ostatnie przygotowania przed zwałą.. JEst zrobiony duży solidny ruch w górę, ale to już zakręca..Ten wzrost już się wygasza, szybuja na oparach, czekaja na okazje do zwały.. Miesieczny wskazuje na utworzony kanał spadkowy.pr7emo pisze:chyba skuteczniej statystycznie jest sprzedawać na wykresie weekly indeks który jest w konsoli na szczytach all time high niż daxa który porusza się w range wartości dwu letnichŚwieżak44 pisze:Jęsli oni jutro spadną to przestaję grać na DAX-ie bo wszystkie wskaźniki mi mówią, że powinni teraz lecieć na łeb w dół..a nie lecą. Więc jaka to jest logika. Jak nie mogą spadać, to powinni dalej pompować w górę.. A jak nie to ja juz nie rozumiem co tu jest grane.. PS. Trzeba było trzymać te dwie tłuste S-ki na SP500 a nie wlaczyć ze spekulantami..
W zasadzie na wweky jest identyczna sytuacja jak dziś rano na H4. Taki sam fraktal.
może wystarczy zaczekać na początek fali spadkowej i podpiąć się do trendu...
wyciągnięta fala h4 z 6 świec wzrostowych dokładnie na kolejnej świeczce statystycznie powinien być czerwony kolor
Dziękuję za komentarz.MasterLukas pisze:Na DAX najważniejsza jest dzisiaj świeczka dzienna. Konsekwetnie obstawiam, że będzie ona czerwona, a zatem należy jeszcze dzisiaj spodziewać się spadków.karnak pisze: Cudu jednak nie było, a świeca biała, jak gromnica.
Może jakiś komentarz, co zawiodło?![]()
![]()
Przyznaję się do pomyłki. Aczkolwiek nie zmieniam zdania, że mamy scenariusz spadkowy na DAX. Jutro dzień spadków. Jeśli to się potwierdzi, to znaczy, że wskaźnik zmienności działa.
Proszę zwrócić uwagę na wykres i zaznaczone pola. Poprzednim razem świeczka podobna do wczorajszej zapoczątkowała wzrosty. Zatem zgodnie ze wskaźnikiem zmienności wczorajsza świeczka zapoczątkowała konsolę lub spadki. Dlatego uważam, że jutro czeka nas czerwona świeca dzienna. Jeśli to się nie potwierdzi, wskaźnik zmienności po raz pierwszy tak wyraźnie mnie zawiedzie.
Wg mnie ta Twoja zasada zmienności będzie sama podlegała zmianom, tak, że w końcu dostaniesz zgodnie z zasadą zmienności zmiany w swoim depo z zarabiającego na straty i wszystko będzie zgodnie z regułą, którą odkryłeś.