DayTrading: Wtorek 30.08.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 31 sie 2016, 00:00

Wzrost
2
18%
Bez zmian
5
45%
Spadek
4
36%

Liczba głosów: 11

_Kerad_
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Wtorek 30.08.2016

Nieprzeczytany post autor: _Kerad_ »

pr7emo pisze:jeszcze warte uwagi jest zachowanie ropy, mocny spadek do 46$
Ropa ma mocne fundamenty na pogłębienie dołków między innymi: spadek konsumpcji w Chinach, rafinerie ograniczają produkcje przy zamrożeniu wydobycia ropy przez Opec i przy najbliższym spotkaniu większość jest zwolennikami utrzymania wydobycia na dotychczasowym poziomie. Do tego wszystkiego mamy wzrost zapasów ropy i benzyny oraz wzrost wież wydobywczych z łupków w USA (opłacalność wydobycia z wież jest przy cenie ponad 40$) no i jeszcze mocny dolar będzie sprzyjał osłabieniu ropy.
Ropa będzie lub jest pod presją spadków tylko żeby nie było że ktoś pomyśli że to będzie spadek jak kamień do studni :D

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

DavidFx pisze:Gold Buy TP kosmos :D
tylko do stratosfery :)

MasterLukas
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MasterLukas »

Scenariusz na jutro (DAX): od rana spadki.
Jeśli jutro będziemy mieć do czynienia ze wzrostami, będzie to oznaczać całkowitą porażkę mojego wskaźnika zmienności.
Jeśli będą spadki, oznacza to, że system działa mimo dzisiejszych wzrostów.

belon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: belon »

UJ - dojadą do poziomu 103.25-103.20 i od tego możliwa korekta:
USDJPY H4 buy wt aktu.png
pzdr

Kraku
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kraku »

Wiecie co, ujek chyba w d...ie ma korekty. Dostał rocket fuel i kosmos, ale zobaczymy jeszcze jutro :) Dobranoc póki co!

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

edek tp juz bliskie realizacji bedziemy sie odwracac niebawem moze juz jutro :D

-- Dodano: 30 sie 2016, 20:22 --

rzeznik rowniez juz ku koncowi i bedziemy przekrecac pozycje jak widzicie wszystko chodzi jak w szwajcarskim zegarku jedynie co trzeba zrobic to wyjsc z Matrixa :D :p

-- Dodano: 30 sie 2016, 20:24 --
Tomasz196407 pisze:
co do zlota nie mam zadnej pewnosci bo nie gralem na tym nigdy raczej to taka testowa pozycja zobaczymy jak to wyjdzie wiec nie bede sie sprzeczal :p
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

DavidFx pisze:edek tp juz bliskie realizacji bedziemy sie odwracac niebawem moze juz jutro :D

-- Dodano: 30 sie 2016, 20:22 --

rzeznik rowniez juz ku koncowi i bedziemy przekrecac pozycje jak widzicie wszystko chodzi jak w szwajcarskim zegarku jedynie co trzeba zrobic to wyjsc z Matrixa :D :p

-- Dodano: 30 sie 2016, 20:24 --
Tomasz196407 pisze:
co do zlota nie mam zadnej pewnosci bo nie gralem na tym nigdy raczej to taka testowa pozycja zobaczymy jak to wyjdzie wiec nie bede sie sprzeczal :p
Nic sie nie martw, dobrze grasz i jedynie słusznie spogladasz na rynek, :lol:
po NFP w piatek następne wazne rzeczy to wybory prezydenckie w USA i CHINY,
oba ryzyka wiec mozliwe te złoto
aha zapomniałem wrzesniowe podwyzki , których nie będzie
DJI na 18310

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

Tomasz196407 pisze: Nic sie nie martw, dobrze grasz i jedynie słusznie spogladasz na rynek, :lol:
po NFP w piatek następne wazne rzeczy to wybory prezydenckie w USA i CHINY,
oba ryzyka wiec mozliwe te złoto
kompletnie nie patrze na zadne newsy fundamenty czy to co ma sie wydarzyc poniewaz wedlug mojej jedynej slusznej koncepcji rynek jest fraktalny i poprostu kopiuje wzor ktory juz sie pojawil wczesniej spojrz na lisc paproci i zobaczysz jak wzor jest powtarzany od malego listka po coraz wiekszy i to dziala zawsze i wszedzie od galaktyk po komorki w naszym ciele :p

kto wyjdzie z Matrixa ten to zrozumie i zobaczy kto nie ten bedzie sie motal przez cale zycie :p
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

_Kerad_ pisze:
pr7emo pisze:jeszcze warte uwagi jest zachowanie ropy, mocny spadek do 46$
Ropa ma mocne fundamenty na pogłębienie dołków między innymi: spadek konsumpcji w Chinach, rafinerie ograniczają produkcje przy zamrożeniu wydobycia ropy przez Opec i przy najbliższym spotkaniu większość jest zwolennikami utrzymania wydobycia na dotychczasowym poziomie. Do tego wszystkiego mamy wzrost zapasów ropy i benzyny oraz wzrost wież wydobywczych z łupków w USA (opłacalność wydobycia z wież jest przy cenie ponad 40$) no i jeszcze mocny dolar będzie sprzyjał osłabieniu ropy.
Ropa będzie lub jest pod presją spadków tylko żeby nie było że ktoś pomyśli że to będzie spadek jak kamień do studni :D
wg mnie cena ropy determinuje inwestycje w źródła a nie odwrotnie
ponoć w Chinach nie nastąpi twarde lądowanie, a to może wspierać kierunek kapitału w stronę inwestycji i dyskontować fale wzrostu cen
to że za oceanem opłaca się produkować po 40$ jest tylko argumentem w kontekście wykoszenia konkurencji z "reszty" krajów
może i OPEC zamroził wydobycie ale to jest dziś, a rynek może za niedługo dyskontować przyszłość

ja patrzę na ropę w związku z nastawieniem rynku bull bear ;)

-- Dodano: wt 30-08-2016, 20:38 --
belon pisze:UJ - dojadą do poziomu 103.25-103.20 i od tego możliwa korekta:
USDJPY H4 buy wt aktu.png
pzdr
na pewno w nocy spadek

Ambasador
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ambasador »

I jak tam Panowie? sukcesy czy porażki na koncie?

Ja przez pracę nie mam nawet czasu czytać forum niestety.

18-19.08 mocno zaryzykowałem(świadomie - chciałem zwieńczyć mój "ran" z przytupem)... i otworzyłem 1 lota na dax - wytrzymała mi 140 punktów i brakło 6 punktów by depo wytrzymało - -14,3 k okazuje się na tę chwilę największa stratą na jednej pozycji.

U mnie jak się pojawi minus, to jak widać konkretny - zatem oczywiście na akcję mam reakcję - od 20.08 "ciułam" wg Świeżaka i do dziś odrobione z tej straty mam 13,2k. Powoli wraca mi radość z gry, jednak potrzeba wolnego czasu by wkręcić się na nowo - obecnie praca mocno absorbuje.

Total total: +6,9k

Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany