DayTrading: Piątek 26.08.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 27 sie 2016, 00:00

Wzrost
1
10%
Bez zmian
3
30%
Spadek
6
60%

Liczba głosów: 10

Awatar użytkownika
moneymaker
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Piątek 26.08.2016

Nieprzeczytany post autor: moneymaker »

wrongWay pisze:
ajron pisze:Rynek chce wierzyć w podwyzkę we wrzesniu i taka tez bedzie reakcja, niezaleznie od tego co powie.
Nalezy zwrocic uwage iż na dzisiejszy dzien czekano przez cały sierpien, kiedy nie działo się nic szczególnego.
Calkiem mozliwe, iż nie zostanie powiedziane nic konkretnego, ale rynek potrzebuje krwi i własnie dzis ustawiał sie na widowisko przez caly miesiac.
i tu pełna zgoda ; pretekst i emocje
Podtrzymuję:

http://pl.investing.com/analysis/jak-op ... -200149165

Awatar użytkownika
FatCows
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: FatCows »

Swieca o 15:00 H4 zlasuja mozgi wszystkim i wybija dzisiejsze inwestycje :)

Awatar użytkownika
moneymaker
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: moneymaker »

FatCows pisze:Swieca o 15:00 H4 zlasuja mozgi wszystkim i wybija dzisiejsze inwestycje :)
Nie wiem, jak można się sugerować świecami 4H, skoro jest ona różna u różnych broków.

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Phantamare pisze:Uwaga dax czasowo przy kopulacji smoków!!
Czyli obstawiasz szczyt czy dołek?? Weź narysuj jak wyglądają te linie.. Ja widzę tylko konsolę i to taką, że szkoda próbować grać.

-- Dodano: 26 sie 2016, 14:19 --

Dziś to w ogóle nie da się grać! :/ +1,2k na ropie z nocy..i koniec
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
FatCows
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: FatCows »

moneymaker pisze:
FatCows pisze:Swieca o 15:00 H4 zlasuja mozgi wszystkim i wybija dzisiejsze inwestycje :)
Nie wiem, jak można się sugerować świecami 4H, skoro jest ona różna u różnych broków.
:)

Phantamare
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Phantamare »

andrut pisze:
Phantamare pisze:Bałem się wrzucać tu swoje projekcje bo stosuję dość niekonwencjonalną metodę - ale za to bardzo skuteczną. Ale widzę że macie otwarte umysły i niektórzy też takie dość zagmatwane wykresy wrzucają dokładnie je opisując. Więc wrzucę metodę, która zarabia mi systematycznie już od 2 lat i projekcję na tej metodzie do daxa. Jak coś na prv ją wytłumaczę :D.

Najistotniejsza jest zielona linia (nazwałem ją zielony smok) na bazie teorii chaosu wskazuje ona gdzie potencjalnie z dużym prawdopodobieństwem nastąpi retest poziomu.

Linę tę potwierdza nam fioletowa linia (fioletowy smok) zawiera ona precyzyjną projekcję szczytów w ruchach krótkoterminowych. W zasadzie jak nauczycie się wyznaczać tę linię to z dużą dozą prawdopodobieństwa na jej samej można łapać szczyty. Ważne aby dobrze dobrać interwał czasowy. Wskaźnik jest dość czuły więc na m1 lub m5 nie zadziała.

Finalnie macie linię niebieską (niebieski ślimak) łapie ona dołki od ostatniego szczytu który będzie testowany. Na niej nie gramy pokazuje nam tylko trend średnioterminowy nie złapie niestety wszystkich dołków, ani wszystkich retestów tych dołków. W momencie retestu istotnego szczytu ślimak dochodzi blisko do zejścia się smoków - ja to nazywam "ślimak podgląda smoki na kopulacji". Ważne żeby miejsce kopulacji nie wypadło w brązowych kwadratach nierealności. Pokazują one gdzie w jednostce czasu cena nie dojdzie. Nigdy nie zdarzyło mi się żeby cena naruszyła tę zasadę.

Żółta strzałka to wiatry czasu pokazuje w którym kierunku idzie czas.

Z mojej analizy wynika że dojdziemy do 12049,40 - 12526,25 do retestu. Jutro rano wskaźniki przejdą dalej, jeżeli ślimak przeskoczy smoki (ja nazywam to "przeleceniem smoków przez ślimaka") to w zasadzie na 99% mamy wybicie szczytu i nowe haj.

Mam nadziej, że pomogłem i zarobicie na tym.

SUPER podoba mi się koncept, a masz może smokoślimaka dla edka?
Jak we wtorek analizowałem to w dół jechał i było jeszcze trochę miejsca w porównaniu do dziś

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

moneymaker pisze:
wrongWay pisze:
ajron pisze:Rynek chce wierzyć w podwyzkę we wrzesniu i taka tez bedzie reakcja, niezaleznie od tego co powie.
Nalezy zwrocic uwage iż na dzisiejszy dzien czekano przez cały sierpien, kiedy nie działo się nic szczególnego.
Calkiem mozliwe, iż nie zostanie powiedziane nic konkretnego, ale rynek potrzebuje krwi i własnie dzis ustawiał sie na widowisko przez caly miesiac.
i tu pełna zgoda ; pretekst i emocje
Podtrzymuję:

http://pl.investing.com/analysis/jak-op ... -200149165
A ja nie. DAX wygląda na H4 bardzo odbiciowo. To jest praktycznie setup wzrostowy i chyba zaraz zagram L. Sp500- na H4 tak jakby już rozpoczęli odbicie, ale na H1 nie dokończony ruch w dół. Oczywiście moga to złamać i podeptać i runąć w dół, ale klimat jest prowzrostowy moim skromnym zdaniem. :roll: Do tego WIG20 zobaczcie jak wygląda prowzrostowo, jaka piekna klasyczna korekta..
Ostatnio zmieniony 26 sie 2016, 14:41 przez Świeżak44, łącznie zmieniany 1 raz.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Phantamare
Gaduła
Gaduła

Świeżak44 pisze:
Phantamare pisze:Uwaga dax czasowo przy kopulacji smoków!!
Czyli obstawiasz szczyt czy dołek?? Weź narysuj jak wyglądają te linie.. Ja widzę tylko konsolę i to taką, że szkoda próbować grać.
Test szczytu na poziomie 540 - 560 z prawdopodobieństwem wybicia z uwagi na ślimak przeleciał smoki. Konsola temu nie szkodzi, jest naturalnym zjawiskiem na rynku i nie jest zaskakująca, dłuższa konsola tylko potwierdza moją projekcję, że jeżeli dojdzie do tego poziomu to będzie momentum na wybicie szczytu.

Awatar użytkownika
Farciarz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Farciarz »

xhDog pisze:
Mam kody do tej gry :lol: Ale nie pasuje mi to, dołek za wcześnie sie pokazał. Teraz 16:00 hehe :d
YES Sir :wink:
Kodem jest prawda, która leży pogrzebana, bardzo głęboko :!:
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.

Phantamare
Gaduła
Gaduła

No to jedziemy po pipsy po raz drugi pozycja na Be i czekamy na ślimaka:D

Zablokowany