DayTrading: Piątek 26.08.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 27 sie 2016, 00:00

Wzrost
1
10%
Bez zmian
3
30%
Spadek
6
60%

Liczba głosów: 10

Phantamare
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Piątek 26.08.2016

Nieprzeczytany post autor: Phantamare »

ajron pisze:Citibank wypuścił przed chwilą notkę, w której odniósł się do ostatniej siły brytyjskiego funta oraz nakreślił swoją strategię dotyczącą pary GBPUSD. W opinii banku, odbicie wynika głównie z zamykania dużej ilości pozycji krótkich (short squeeze), choć nie można zapominać także o lepszych perspektywach dla brytyjskiej gospodarki (lepszych niż oczekiwano), a także o mniejszej różnicy stóp w USD oraz GBP.

Citi zauważa jednak, że obecny ruch wzrostowy może być dobrym momentem do zajęcia pozycji krótkiej na parze i znacząco zmniejsza swoją ekspozycję na GBP, a także wchodzi w pozycję krótką na parze GBPUSD. Jako główny czynnik tej strategii bank podaje różnice pomiędzy gospodarkami, a także kiepskie perspektywy stojące przed UK.

Celem dla sprzedających powinien być poziom 1.25, jeszcze przed końcem bieżącego roku.
Czyli że jak longa trzeba brać???

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

ED wyjście z eS po 1.1286

Awatar użytkownika
Farciarz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Farciarz »

Bradzo charakterystyczne zachowanie na funcie, poraz n-ty testują wsparcie, a na rzeźniku w ogóle nietestowano oporu na 133,26, czemu? bo ten opór w ogóle nie bedzie testowany tylko pokonany, jak walnie, to sie w biurach ludziska nie zdazą klawiaturami nakryć.
Bardzo charakterystyczne dla oszuwiwania kierunku, zwisajace minutami czerwone swiece zachecajace do sprzedawania zgodnie z regułą "graj co widzisz",, notka City o ich tendencji do osłabiania sie funta,a pełne kiejdy pewnie napchali.
Wszystkich nabiorą, a potem załatwia opór w dwóch byczych 15 minutowych swieczkach

PS "nie daj sie wpuścić w maliny"
Ostatnio zmieniony 26 sie 2016, 13:51 przez Farciarz, łącznie zmieniany 1 raz.
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.

Phantamare
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Phantamare »

Uwaga dax czasowo przy kopulacji smoków!!

Awatar użytkownika
xhDog
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xhDog »

Farciarz pisze:
xhDog pisze:
Ps. Faarciarz 13:00-13:30 :shock: :lol:
To szyfr, żeby o tej godzinie kupować funty?

PS. wiem już do jakiego poziomu dokładnie pójdzie GBP/JPY, tylko nie wiem czy to będzie dziś, bo nie wiem czy wybije z tej konsoli w końcu
jest to poziom 133.50, tam natknie sie na opór nie do pokonania. jest to informacja z pierwszej goldmanowskiej ręki.

@ Ajron: ja bym w te bajki City nie wierzył, kto wejdzie w S teraz bedzie wyciety w pył, zanim funt zacznie spadać, pouszczają notki, bo nakupowali pełno, a cena konsoliduje
Mam kody do tej gry :lol: Ale nie pasuje mi to, dołek za wcześnie sie pokazał. Teraz 16:00 hehe :d
trzeba mieć jaja jak super saiyan

Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.

karnak
Maniak
Maniak

ED S po 1.1291

Awatar użytkownika
ajron
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ajron »

Farciarz, nie bacząc juz w prawdziwość zagrania City.

Skoro wierzysz w Goldmana to tak jakbys wierzył słowom City ...
"na chuj ja gram tą parą, kiedy w końcu wydaję się że będzie koretka to on jeszcze wyżej.... a jak jest korekta to nie gram.

pierdolony" 8)

karnak
Maniak
Maniak

ED S po 1.1292

Awatar użytkownika
Farciarz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Farciarz »

ajron pisze:Farciarz, nie bacząc juz w prawdziwość zagrania City.

Skoro wierzysz w Goldmana to tak jakbys wierzył słowom City ...
nie wierzę, tak napisałem jako idiom "iż z goldmanowskiej ręki" znaczy "pewnej", bo wiekszość populacji w nich jednak wierzy, info jest tylko moje, podzieliłem sie tym jedynie z błakajacym sie koło domu psem :)
karnak pisze:ED S po 1.1292
euro dzis idzie z funtem ramie w ramie
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.

andrut
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrut »

Phantamare pisze:Bałem się wrzucać tu swoje projekcje bo stosuję dość niekonwencjonalną metodę - ale za to bardzo skuteczną. Ale widzę że macie otwarte umysły i niektórzy też takie dość zagmatwane wykresy wrzucają dokładnie je opisując. Więc wrzucę metodę, która zarabia mi systematycznie już od 2 lat i projekcję na tej metodzie do daxa. Jak coś na prv ją wytłumaczę :D.

Najistotniejsza jest zielona linia (nazwałem ją zielony smok) na bazie teorii chaosu wskazuje ona gdzie potencjalnie z dużym prawdopodobieństwem nastąpi retest poziomu.

Linę tę potwierdza nam fioletowa linia (fioletowy smok) zawiera ona precyzyjną projekcję szczytów w ruchach krótkoterminowych. W zasadzie jak nauczycie się wyznaczać tę linię to z dużą dozą prawdopodobieństwa na jej samej można łapać szczyty. Ważne aby dobrze dobrać interwał czasowy. Wskaźnik jest dość czuły więc na m1 lub m5 nie zadziała.

Finalnie macie linię niebieską (niebieski ślimak) łapie ona dołki od ostatniego szczytu który będzie testowany. Na niej nie gramy pokazuje nam tylko trend średnioterminowy nie złapie niestety wszystkich dołków, ani wszystkich retestów tych dołków. W momencie retestu istotnego szczytu ślimak dochodzi blisko do zejścia się smoków - ja to nazywam "ślimak podgląda smoki na kopulacji". Ważne żeby miejsce kopulacji nie wypadło w brązowych kwadratach nierealności. Pokazują one gdzie w jednostce czasu cena nie dojdzie. Nigdy nie zdarzyło mi się żeby cena naruszyła tę zasadę.

Żółta strzałka to wiatry czasu pokazuje w którym kierunku idzie czas.

Z mojej analizy wynika że dojdziemy do 12049,40 - 12526,25 do retestu. Jutro rano wskaźniki przejdą dalej, jeżeli ślimak przeskoczy smoki (ja nazywam to "przeleceniem smoków przez ślimaka") to w zasadzie na 99% mamy wybicie szczytu i nowe haj.

Mam nadziej, że pomogłem i zarobicie na tym.

SUPER podoba mi się koncept, a masz może smokoślimaka dla edka?

Zablokowany