DayTrading: Piątek 26.08.2016
Re: DayTrading: Piątek 26.08.2016
EU
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
GBP/USD
W drugiej połowie sierpnia na parze wyrysowuje nam się klin wzrostowy, który zwiastuje odwrócenie ostatniego trendu, czyli powinniśmy zaobserwować wybicie dołem. Jeśli dzisiaj Yellen będzie gołębia to para prawdopodobnie wzrośnie do okolic strefy podażowej przy poziomie 1,3300 i tam warto będzie rozważać ponowną sprzedaż pary. W wypadku jastrzębiej Yellen do wybicia może dojść nawet dzisiaj i zasięg wybicia wynosi ok. 200 pipsów, czyli para spadłaby ponownie do okolic poziomu 1,3000.
Merlin, zgadzałoby się z Twoją projekcją.
W drugiej połowie sierpnia na parze wyrysowuje nam się klin wzrostowy, który zwiastuje odwrócenie ostatniego trendu, czyli powinniśmy zaobserwować wybicie dołem. Jeśli dzisiaj Yellen będzie gołębia to para prawdopodobnie wzrośnie do okolic strefy podażowej przy poziomie 1,3300 i tam warto będzie rozważać ponowną sprzedaż pary. W wypadku jastrzębiej Yellen do wybicia może dojść nawet dzisiaj i zasięg wybicia wynosi ok. 200 pipsów, czyli para spadłaby ponownie do okolic poziomu 1,3000.
"na chuj ja gram tą parą, kiedy w końcu wydaję się że będzie koretka to on jeszcze wyżej.... a jak jest korekta to nie gram.
pierdolony"
pierdolony"

-
- Gaduła
A jak będzie orla to cena nie zrobi nic, czyli pokisi się w miejscu.ajron pisze:GBP/USD
Jak będzie sójcza to wytną SL.
W sumie niezła analiza tylko trochę niepełna.
SzalomŚwieżak44 pisze:Dzisiaj jest FED czy tylko pogadanka pani Janet???

Nie ma fedu, jest piknik bankierow i innych takich w Jackson Hole na którym swoje wystąpienie będzie miała http://businessinsider.com.pl/finanse/r ... en/w43bejc
trzeba mieć jaja jak super saiyan
Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.
Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.
ale jaka gołębia czy jastrzębia . Jellen ma zaprezentować wykład naukowy , a rynki oczekują na jakieś przecieki . Raczej niczego takiego nie będzie , a cale to wyczekiwanie to tylko gra emocji .ajron pisze:GBP/USD
Kuj żelazo dopóki brązu nie wymyślono
-
- Gaduła
DAX już zarabia, gratulacje dla tych co skorzystali 

- moneymaker
- Gaduła
wrongWay pisze:ale jaka gołębia czy jastrzębia . Jellen ma zaprezentować wykład naukowy , a rynki oczekują na jakieś przecieki . Raczej niczego takiego nie będzie , a cale to wyczekiwanie to tylko gra emocji .ajron pisze:GBP/USD
Dokładnie tak. Ponownie podaję link do kalendarza. Rynkiem mogą, zaznaczam: mogą potrząsnąć dane/informacje z trzema bykami:
http://pl.investing.com/economic-calendar/
OMG.Phantamare pisze:Dax na najbliższy czas, duża szansa na wybicie szczytu ślimak przeleciał smoki - uwaga tylko bo to niski tf.Farciarz pisze:Twoja teoria jest bardzo ciekawa, daj na podstawie slimaka i smoka kierunek jakiegoś instrumentu na dziś według uznania. Dzięki i POZDR.
Wiatry czasu pokazują, że to nie fake. Mam wykres bez danych z całego dnia więc nie oszukuję domalowując wskaźniki do już istniejącego wykresu. Owocnych tradów.

Lepsze niż Neonówka

Ten ślimak to niezła bestyja. Ale się uśmiałem. Bez urazy oczywiście

- moneymaker
- Gaduła
Skoro ludzie wierzą w latającego potwora spaghetti, to dlaczego nie mają wierzyć w smokoślimaki na ekg. Btw. Cblondyn, gratuluję wczorajszej prognozy kabla.
Ostatnio zmieniony 26 sie 2016, 12:01 przez moneymaker, łącznie zmieniany 1 raz.
Rynek chce wierzyć w podwyzkę we wrzesniu i taka tez bedzie reakcja, niezaleznie od tego co powie.
Nalezy zwrocic uwage iż na dzisiejszy dzien czekano przez cały sierpien, kiedy nie działo się nic szczególnego.
Calkiem mozliwe, iż nie zostanie powiedziane nic konkretnego, ale rynek potrzebuje krwi i własnie dzis ustawiał sie na widowisko przez caly miesiac.
Nalezy zwrocic uwage iż na dzisiejszy dzien czekano przez cały sierpien, kiedy nie działo się nic szczególnego.
Calkiem mozliwe, iż nie zostanie powiedziane nic konkretnego, ale rynek potrzebuje krwi i własnie dzis ustawiał sie na widowisko przez caly miesiac.
"na chuj ja gram tą parą, kiedy w końcu wydaję się że będzie koretka to on jeszcze wyżej.... a jak jest korekta to nie gram.
pierdolony"
pierdolony"